Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Taysin kahdella osastolla kahdeksan uutta koronatartuntaa

Jaa

Taysin Keskussairaalan ja Hatanpään osastojen koronaepidemian takia loppuviikosta tehdyissä uusintaseulonnoissa on löytynyt kahdeksan uutta koronatartuntaa. Näistä kolme todettiin Tays Hatanpään neurologisella osastolla (HNE2) potilaana olleella ja yksi sen työntekijällä. Neljä muuta todettiin Tays Keskussairaalan syöpäosaston (RS2) työntekijällä. Tartunnan saaneet ovat olleet jo karanteenissa.

Hatanpään neurologisella osastolla hoidetaan tällä hetkellä ainoastaan karanteenissa olevia, negatiiviseksi testattuja potilaita. Keskussairaalan syöpäosastolla ei ole toistaiseksi toimintaa. Positiivisiksi todetut potilaat ovat hoidossa koronapotilaiden erillisillä kohorttiosastoilla tai kotona.

Taysin epidemiassa, jossa kahden eri osaston koronatartunnat liittyvät samaan ketjuun, on toistaiseksi löydetty yhteensä 24 koronatartuntaa. Näistä kymmenen tartuntaa on todettu potilailla: seitsemän neurologisella osastolla ja kolme syöpäosastolla. Henkilökunnan tartuntoja on yhteensä 14, joista kuusi neurologisella osastolla ja kahdeksan syöpäosastolla.

Seulontoja jatketaan maanantaina. Tiedotamme tilanteesta seuraavan kerran aikaisintaan tiistaina.

Yhteyshenkilöt

Johtajaylilääkäri Juhani Sand, puh. 044 7195959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri varoittaa tuberkuliiniruiskujen käytöstä koronarokotuksissa25.2.2021 16:38:39 EETTiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tiedottanut tänään, että BionTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotepullosta on mahdollista ottaa THL:n koulutustilaisuuksissa esiteltyä ns. ilmakuplatekniikkaa käyttäen epähuomiossa vajaa annos, kun rokotepullosta pyritään saamaan maksimaalinen lukumäärä rokoteannoksia. Virhe syntyy, jos käytetään ns. tuberkuliiniruiskua, jota käytettäessä annoskokoa ei voi luotettavasti arvioida. Pirkanmaalla tämä ongelma on havaittu Nokialla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme