Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Taysin osastojen koronaketjussa viisi uutta tartuntaa Hatanpäällä

Jaa

Taysin osastojen koronaepidemian jatkoseulonnoissa on todettu koronatartunta viidellä Tays Hatanpään neurologisen kuntoutusosaston (HNE2) työntekijällä. Työntekijät ovat olleet valmiiksi karanteenissa.

Neurologisen kuntoutusosaston kaikki potilaat on joko kotiutettu tai siirretty jatkohoitoon muihin yksiköihin. Kaikki tartunnan saaneet potilaat ovat hoidossa koronapotilaiden erillisillä kohorttiosastoilla tai voinnin niin salliessa kotona. Kuntoutusosasto avataan uudelleen, kun henkilökunnan eristykset ja karanteenit päättyvät.

Tays Keskussairaalan syöpäosastolla (RS2) ei ole todettu potilaiden eikä henkilökunnan uusia tartuntoja. Osastolla ei ole tällä hetkellä toimintaa, sillä syöpäpotilaiden hoito on keskitetty muille osastoille.

Taysin sisäiseen tartuntaketjuun liittyy nyt yhteensä 29 tartuntaa. Niistä kymmenen on todettu potilailla ja 19 henkilökunnalla. Henkilökunnan tartunnoista 11 sijoittuu kuntoutusosastolle ja kahdeksan syöpäosastolle.

Yhteyshenkilöt

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen, puh. 050 410 7760
Johtajaylilääkäri Juhani Sand, puh. 044 719 5959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri varoittaa tuberkuliiniruiskujen käytöstä koronarokotuksissa25.2.2021 16:38:39 EETTiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tiedottanut tänään, että BionTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotepullosta on mahdollista ottaa THL:n koulutustilaisuuksissa esiteltyä ns. ilmakuplatekniikkaa käyttäen epähuomiossa vajaa annos, kun rokotepullosta pyritään saamaan maksimaalinen lukumäärä rokoteannoksia. Virhe syntyy, jos käytetään ns. tuberkuliiniruiskua, jota käytettäessä annoskokoa ei voi luotettavasti arvioida. Pirkanmaalla tämä ongelma on havaittu Nokialla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme