Helsingin yliopistoHelsingin yliopisto

Täysin uudistunut Tiedekulma tarjoaa kaupungin kiinnostavimmat keskustelut

Jaa

Helsingin yliopiston uudessa Tiedekulmassa olet huipputieteen äärellä, keskustakampuksen ytimessä, keskellä intohimoisia nuoria ja viisaita varttuneita. Tiedekulma avataan asteittain, avajaisia vietetään keskiviikkona 20.9.2017.

Uudistunut Tiedekulma sijaitsee keskustan ytimessä (kuva: Matti Pyykkö)
Uudistunut Tiedekulma sijaitsee keskustan ytimessä (kuva: Matti Pyykkö)

Tiedekulman avajaisteema: Pieni maa, suuri muuttuja

Uuden Tiedekulman avaa ajankohtainen ohjelmakokokonaisuus, joka tarkastelee 100-vuotiaan Suomen paikkaa nopeasti muuttuvassa maailmassa. Koettavana on lähemmäs parisataa tapahtumaan paikan päällä ja verkossa.

Tule pohtimaan porukassa esimerkiksi sitä, oletko yksin, jos seuranasi on vain robotti, voiko maahanmuuttaja juurtua uuteen kotimaahansa, mistä juureton ihminen imee elämänvoimansa? Millaisin keinoin uusi biotalous ja luonnonmonimuotoisuus voitaisiin sovittaa yhteen tai mitä Britannian EU-ero tarkoittaa maailmantaloudelle? Maailmankahvila-henkisessä tapahtumassa voit kysyä demokratian kriisistä ja kielipajoissa opit kiittämään kymmenellä nykyisen ja menneen maailman kielellä.

Rauhantekijöinä toimivat 5.10. järjestettävässä tapahtumassa Hussein Al-Taee, Pekka Haavisto ja Eva Biaudet, Maailmanpoliittisissa rock-iltamissa 18. lokakuuta soittaa Paleface ja paikalla piipahtaa presidentti Tarja Halonen.

Tie­de­kul­ma – avoin työs­ken­te­ly­ti­la kes­kus­tas­sa

Tiedekulma muodostaa kaikille avoimen työskentelytilan, jonne kuka tahansa voi saapua oman hankkeensa kera. Syksyn aikana kokeillaan, miten yhteiset tilat toimivat ja kerätään palautetta. Kannattaakin olla mukana alusta asti ja kertoa mielipiteensä niin ohjelmistosta, tiloista kuin toimintatavoistamme. Palautteen perusteella hiomme Tiedekulmasta timantin juuri sinua varten.

Tiedekulman ylempiin kerroksiin muuttaa Reaktor ja alimpiin kerroksiin sijoittuva Unisport Kluuvi aloittaa toimintansa 21.9. Rakennuksessa pitää päämajaansa niin ikään Helsinki Think Company. Tiedekulma Cafeta pyörittää Fazer ja myöhemmin avattavaa Tiedekulma Shopista vastaa Rosebud.

Tiedekulman tiloja voi myös varata kokous- ja tapahtumakäyttöön. Esimerkiksi suurelle yleisölle suunnattu tietoisku tai yliopistoyhteistyössä tehty seminaaritapahtuma sopivat tiloihin mainiosti. 

Avajaisviikot

  • Torstaina 21.9. Unisport Kluuvi avautuu sporttikansalle klo 9.00
  • Perjantaina 22.9. ovet aukeavat kaikille kaupunkilaisille klo 7.00
  • Torstaina 28.9. Tiedekulman ohjelmisto pärähtää käyntiin: Stagelle nousevat keskustelemaan maailmanpolitiikan asiantuntijat aiheesta nationalismi nyt.

Al­lians­sil­la yh­teis­työs­sä

Helsingin yliopiston Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) toteutettiin allianssimuotoisena hankkeena, jossa tilaaja, arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit ja urakoitsija SRV työskentelivät alusta lähtien tiiviisti yhdessä.

Tiedekulman pääsuunnittelijana toimi helsinkiläinen JKMM Arkkitehdit. Toimisto operoi monipuolisesti arkkitehtuurin eri osa-alueilla suunnitellen rakennuksia, sisustuksia ja kaupunkitiloja. JKMMn suunnittelutöitä ovat mm. Turun ja Seinäjoen pääkirjastot, Viikin kirkko, Shanghain maailmannäyttelypaviljonki Kirnu sekä OPn uusi pääkonttori. Tällä hetkellä työpöydältä löytyy Amos Rex taidemuseo ja Keskon K-Kampus Kalasatamassa.

Tiedekulman rakennuttaja SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja, joka tarjoaa parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja pyrkii olemaan alan innostavin työpaikka. SRV on vuonna 1987 perustettu pörssiyhtiö, joka toimii valituissa kasvukeskuksissa Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 884 miljoonaa euroa.

Kuvia Tiedekulmasta median käyttöön

Avainsanat

Kuvat

Uudistunut Tiedekulma sijaitsee keskustan ytimessä (kuva: Matti Pyykkö)
Uudistunut Tiedekulma sijaitsee keskustan ytimessä (kuva: Matti Pyykkö)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto avasi Tiedekulman ensimmäistä kertaa Helsingin designpääkaupunkivuonna 2012. Tiedekulma toi huippututkimuksen kaikkien kaupunkilaisten ulottuville ja oli huikea menestys. Siitä lähtien Tiedekulma on ollut osa yliopistoa.

Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) innostaa rentoon pistäytymiseen, viihtyisään oppimiseen, äänekkääseen yhteistyöskenteluun ja mielenkiintoisiin kohtaamisiin. Tarjoamme tiedesisältöjä helposti nautittavissa muodoissa ja yhteiskäyttötiloja kolmessa kerroksessa.

Tiedekulman ylemmissä kerroksissa sijaitsee Reaktor ja alemmissa toimii Unisport Kluuvi Rakennuksessa pitää päämajaansa niin ikään Helsinki Think Company. Tiedekulma Cafeta pyörittää Fazer ja myöhemmin avattavaa Tiedekulma Shopista vastaa Rosebud.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Tiedejulkaisemisen uudet tuulet: sukupolvet kohtaavat Politiikka-lehden juhlaseminaarissa17.12.2018 10:28Tiedote

Tieteellinen julkaiseminen on vuosikymmeniä nivoutunut yhteen julkisuuden ja yhteiskunnan kanssa. Valtiotieteellisen yhdistyksen toimittaman Politiikka-lehden juhlavuosi huipentuu 19. joulukuuta 60-vuotisseminaariin, joka pohtii tieteen ja politiikan kautta menneitä vuosikymmeniä ja tulevia haasteita. Tilaisuudessa neljä eri vuosikymmenenä toiminutta päätoimittajaa avaa ja analysoi kutsumansa vieraan kanssa päätoimittajakaudellaan runsaasti esillä ollutta yhteiskunnallista ilmiötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme