Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Teatteri Jalankulkijan historian ensimmäinen esitys Uni Supermarketista kulttuurikeskus Caisassa

Jaa

Teatteri Jalankulkijan tragikomedia Uni Supermarketista kertoo irrallisuudesta ja sivustakatsojan roolista. Vasta perustetun teatterin ensimmäinen esitys saa ensi-iltansa kulttuurikeskus Caisassa 23.9.2021.

Pariskunnan istuessa iltaa kotisohvalla ulkomaailma alkaa muuttua oudoksi. Teatteri Jalankulkijan Uni Supermarketista käsittelee sivustakatsojan roolia. Kuva: Ian Hannon.
Pariskunnan istuessa iltaa kotisohvalla ulkomaailma alkaa muuttua oudoksi. Teatteri Jalankulkijan Uni Supermarketista käsittelee sivustakatsojan roolia. Kuva: Ian Hannon.

"Oman teatterin perustaminen on ollut pitkäaikainen haave, jonka toteuttaminen alkoi tuntua koulusta valmistumisen jälkeen ajankohtaiselle. Minua viehättää ajatus kiertävästä teatterista, joka tekee esityksiä eri paikkoihin ja eri kokoonpanoilla. Samalla on hienoa, jos pystyy tarjoamaan teatterin tekemisestä kiinnostuneille ihmisille töitä ja tietenkin, yleisöille kiinnostavia ja omalaatuisia näyttämöteoksia", kertoo Uni Supermarketista -näytelmän ohjaaja ja käsikirjoittaja Ian Hannon.

Teatteri Jalankulkijan ensimmäinen näytelmä kertoo tarinan pariskunnasta, joka eräänä iltana istuu kotisohvalla ja katsoo televisiota. Kun loputtomien kanavien ohjelmat käyvät tylsäksi, he päättävät katsoa vanhan supermarketissa kuvaamansa ”kotivideon”. 

Mutta mitä tapahtuu, kun katselun aikana oudoksi ja kaoottiseksi käyvä, kodin ulkopuolinen maailma alkaa koputtaa oveen yhä pakottavammin? Mitä kaupungilla oikein tapahtuu?

Absurdin, groteskin, komedian ja tragedian elementeistä ammentava näytelmä kertoo tarinan irrallisuudesta, ravinnosta ja sivustakatsojan roolista. Samalla näytelmä käsittelee näkyvän ja näkymättömän suhdetta maailmassa, jossa vain se mikä näkyy, on olemassa. 

Teatteri Jalankulkija on kesällä 2020 perustettu, pääkaupunkiseudulla vaikuttava uusi vapaan kentän toimija. Teatterin on perustanut teatterintekijä ja ohjaaja Ian Hannon, joka toimii myös taiteellisena johtajana ja koollekutsujana. Teatterilla ei ole omaa kiinteää toimitilaa tai jäsenistöä, vaan esityksiä tehdään vaihtuviin paikkoihin ja vaihtuvilla kokoonpanoilla. Jalankulkijan historian ensimmäinen esitys Uni Supermarketista on tehty yhteistyössä kulttuurikeskus Caisan kanssa.

Uni Supermarketista -näytelmän työryhmä on nelihenkinen:

Anna Arola (näyttelijä): 26-vuotias nykyinen helsinkiläinen, joka opiskelee toista vuotta Laajasalon opistossa Näyttelijäntaiteen linjalla. Alkukesän Anna vietti Kolhossa tehden kesäteatteria Halo-kollektiivin ja Vilppulan harrastajateatterin kanssa. Tuossa produktiossa kiteytyi se, mikä Annalle on teatterissa tärkeintä; riemuita ja nauttia yhteisestä leikistä! Kesä antoi energiaa lähteä kohti syksyä ja Caisassa esitettävää produktiota!

Ville Kettunen (näyttelijä): metsä-Espoossa kasvanut 28-vuotias, joka asuu nyt Helsingissä tavoitellen kulttuuri- ja media-alan menestystä. Teatterin tekijänä Ville on myöhäis-syttyjä, mutta teatterista on tullut suhteellisen lyhyessä ajassa tärkeä tapa olla ja ennen kaikkea oppia maailmasta.

Ian Hannon (ohjaaja & käsikirjoittaja): helsinkiläinen 37-vuotias teatterintekijä ja ohjaaja. Ianin tausta on monivuotisessa harrastajateatteritoiminnassa, mistä matka jatkui Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmaan vuonna 2013. Koulusta hän valmistui 2018 taiteen maisteriksi ja perusti oman teatterin ammatillista toimintaa varten kesällä 2020.

Henri Nikkilä (äänisuunnittelija): 26-vuotias helsinkiläinen äänisuunnittelija. Hän tekee konemusiikkia artistinimellä Murrettumeri. Hänen töitään ollaan kuvailtu mm. niin, että tuntuu siltä, kun olisi avaruussukkulassa tai kummitusjunassa. Henri on ollut Kellariteatterin jäsen vuodesta 2019 ja opiskelee Teatterikorkeakoulussa äänisuunnittelua.

Uni Supermarketista

Näyttämöllä: Anna Arola ja Ville Kettunen  
Käsikirjoitus ja ohjaus: Ian Hannon 

Kesto: 1 h 20 min, ei väliaikaa 
Ikäsuositus: Ei sovellu alle 13-vuotiaille 
Tapahtuman kieli: suomi 
Liput: 10/6 € 

Esitykset:

23.9. klo 19 (ensi-ilta)
24.9. klo 19
25.9. klo 19
26.9. klo 15 

Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki
www.caisa.fi

------------------------------------------------------

Hyvä toimittaja, tervetuloa ensi-iltaan tai toiseen esitykseen! Saat pressiliput Caisasta kulttuurituottaja Jaana Lindmanilta, jaana.lindman@hel.fi. Varaathan pressilippusi 3 päivää ennen esitystä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Jaana Lindman
050 551 3355, jaana.lindman@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Kulttuurikeskus Caisa

Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Pariskunnan istuessa iltaa kotisohvalla ulkomaailma alkaa muuttua oudoksi. Teatteri Jalankulkijan Uni Supermarketista käsittelee sivustakatsojan roolia. Kuva: Ian Hannon.
Pariskunnan istuessa iltaa kotisohvalla ulkomaailma alkaa muuttua oudoksi. Teatteri Jalankulkijan Uni Supermarketista käsittelee sivustakatsojan roolia. Kuva: Ian Hannon.
Lataa
Uni Supermarketista -esityksen työryhmän muodostavat Anna Arola, Ian Hannon, Henri Nikkilä ja Ville Kettunen. Kuva: Ville Kettunen.
Uni Supermarketista -esityksen työryhmän muodostavat Anna Arola, Ian Hannon, Henri Nikkilä ja Ville Kettunen. Kuva: Ville Kettunen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nyctalope-performanssi kutsuu naisia ottamaan öisen kaupungin haltuun21.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Polymorphin Nyctalope on performanssi ja installaatio, joka käsittelee naisten voimaa ja rohkeutta sekä suhdettamme yölliseen julkiseen tilaan. Ranskalainen tekstiilisuunnittelija Maëva Longvert on luonut esityksen, jossa noin 40 naista Toulousesta ja Helsingistä esiintyy julkisissa tiloissa käyttäen esityksessä kutomaansa kangasta. Installaatio on koettavissa Helsingissä Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Helsinginkadulla 8.10. kello 19−20. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme