Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tee itsellesi hyvää – ilmoittaudu työväenopistoon

Jaa

Helsingin työväenopistossa on kevätkaudella lähes 2 300 mahdollisuutta harrastaa ja kehittää itseään. Kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa ilmonet.fi. Voit ilmoittautua myös opiston palvelupisteissä sekä puhelimitse 09 310 88610.

Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Työväenopisto tarjoaa kaupunkilaisille monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa oppia kieliä, tutustua kirjallisuuteen, kehittää kädentaitoja, paneutua taiteisiin, pohtia yhteiskunnallisia kysymyksiä, tutustua uusiin ruokatrendeihin sekä liikkua itsensä virkeäksi.

Kevätkauden harrastus kannattaa varata jo nyt: kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa ilmonet.fi. Ilmoittautua voi myös opiston palvelupisteissä sekä puhelimitse numerossa 09 310 88610.

Kaikille avoin opisto

Työväenopiston kursseille voivat osallistua kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikasta riippumatta. Opistossa järjestetään myös lukuisia eri ainealojen perhekursseja, joilla aikuinen ja lapsi toimivat työparina. Lisäksi ohjelmassa on noin 250 seniorikurssia, joilla edetään rauhalliseen tahtiin. Seniorikursseille ovat tervetulleita muutkin kuin seniori-ikäiset.

Ohjatun opetuksen lisäksi työväenopisto järjestää lukukausittain satoja maksuttomia luentoja sekä kymmenittäin tapahtumia, konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä. Menovinkit julkaistaan kahden viikon välein osoitteessa hel.fi/tyovaenopisto > Menovinkit.

Opiston avoimet oppimisympäristöt luovat hyvät puitteet omatoimiseen opiskeluun ja työskentelyyn. Opistotalossa, Vuotalossa ja Maunulassa asiakkaiden käytössä on Adoben Pro CC –ohjelmat, skannerit, tulostimet sekä tarvittaessa neuvoa ja opastusta laitteiden ja ohjelmistojen käyttöön.

Uutta tarjontaa jatkuvasti

Lisää tarjontaa suunnitellaan pitkin vuotta. Maalis-huhtikuussa alkaville kursseille alkaa ilmoittautuminen 14. tammikuuta ja touko-kesäkuussa alkaville 18. maaliskuuta. Mukaan voi tulla myös kesken lukukauden, mikäli kurssilla on tilaa.

Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat löytyvät ilmonet.fi-palvelusta.

Lisätiedot

Asiakaspalvelu
puh. 09 310 88610

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Aune Hulkkonen
viestintäsuunnittelija
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Kuvat

Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors stads gymnasier och yrkesinstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto tar emot cirka 4 800 nya studerande13.6.2019 13:01:12 EESTTiedote

Namnen på de nya studerande som antagits till Helsingfors stads gymnasier och yrkesinstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto offentliggörs i dag i läroanstalterna och på deras webbplatser. Vid vårens gemensamma ansökan fick sammanlagt 2 680 sökande en studieplats i stadens 14 gymnasier, medan 2 126 ungdomar fick en studieplats i yrkesinstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto, där det ännu finns lediga studieplatser.

Helsingin kaupungin lukioihin ja Stadin ammatti- ja aikuisopistoon noin 4 800 uutta opiskelijaa13.6.2019 11:59:59 EESTTiedote

Helsingin kaupungin ylläpitämissä lukioissa, Stadin ammatti- ja aikuisopistossa ja niiden verkkosivuilla julkaistaan tänään oppilaitoksiin valittujen uusien opiskelijoiden nimet. Kevään yhteishaussa kaupungin 14 lukiosta opiskelupaikan sai yhteensä 2 680 ja Stadin ammatti- ja aikuisopistosta 2 126 opiskelijaa. Vapaita opiskelupaikkoja löytyy vielä Stadin ammatti- ja aikuisopistosta.

Tiedote / Kutsu / Helsingissä kehitettiin hyviä keinoja maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi5.6.2019 12:33:31 EESTTiedote

Työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville maahan muuttaneille kotivanhemmille järjestetään Helsingissä muun muassa vertaisryhmiä. Ryhmät ovat vaikutuksiltaan menestys: jopa 70 prosenttia niihin osallistujista siirtyy kotoa kohti koulutusta ja työelämää. Ohjauksen tueksi on myös kehitetty mobiilikäyttöinen Löydä Helsinki -tietopalvelu, jonka käyttäjän ei tarvitse osata lukea tai käyttää nettiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme