Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tee itsellesi hyvää – ilmoittaudu työväenopistoon

Jaa

Helsingin työväenopistossa on kevätkaudella lähes 2 300 mahdollisuutta harrastaa ja kehittää itseään. Kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa ilmonet.fi. Voit ilmoittautua myös opiston palvelupisteissä sekä puhelimitse 09 310 88610.

Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Työväenopisto tarjoaa kaupunkilaisille monipuolisia mahdollisuuksia muun muassa oppia kieliä, tutustua kirjallisuuteen, kehittää kädentaitoja, paneutua taiteisiin, pohtia yhteiskunnallisia kysymyksiä, tutustua uusiin ruokatrendeihin sekä liikkua itsensä virkeäksi.

Kevätkauden harrastus kannattaa varata jo nyt: kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa ilmonet.fi. Ilmoittautua voi myös opiston palvelupisteissä sekä puhelimitse numerossa 09 310 88610.

Kaikille avoin opisto

Työväenopiston kursseille voivat osallistua kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikasta riippumatta. Opistossa järjestetään myös lukuisia eri ainealojen perhekursseja, joilla aikuinen ja lapsi toimivat työparina. Lisäksi ohjelmassa on noin 250 seniorikurssia, joilla edetään rauhalliseen tahtiin. Seniorikursseille ovat tervetulleita muutkin kuin seniori-ikäiset.

Ohjatun opetuksen lisäksi työväenopisto järjestää lukukausittain satoja maksuttomia luentoja sekä kymmenittäin tapahtumia, konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä. Menovinkit julkaistaan kahden viikon välein osoitteessa hel.fi/tyovaenopisto > Menovinkit.

Opiston avoimet oppimisympäristöt luovat hyvät puitteet omatoimiseen opiskeluun ja työskentelyyn. Opistotalossa, Vuotalossa ja Maunulassa asiakkaiden käytössä on Adoben Pro CC –ohjelmat, skannerit, tulostimet sekä tarvittaessa neuvoa ja opastusta laitteiden ja ohjelmistojen käyttöön.

Uutta tarjontaa jatkuvasti

Lisää tarjontaa suunnitellaan pitkin vuotta. Maalis-huhtikuussa alkaville kursseille alkaa ilmoittautuminen 14. tammikuuta ja touko-kesäkuussa alkaville 18. maaliskuuta. Mukaan voi tulla myös kesken lukukauden, mikäli kurssilla on tilaa.

Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat löytyvät ilmonet.fi-palvelusta.

Lisätiedot

Asiakaspalvelu
puh. 09 310 88610

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Aune Hulkkonen
viestintäsuunnittelija
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Kuvat

Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Helsingin työväenopistossa on keväällä noin 2 300 kurssia. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 26.3.201922.3.2019 13:00:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 26. maaliskuuta klo 16.00.Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla ovat muun muassa seuraavat asiat: Toimialan talousarvion toteutuminen vuonna 2018 Lautakunnalle esitetään yhteenveto kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2018 talousarvion toteutumisesta. Toimialan vuoden 2018 käyttötalouden määrärahat olivat 1 140 675 000 euroa ja tulotavoite 56 miljoonaa euroa. Käyttötalouden menot olivat noin 1 138 784 000 euroa ja tulot noin 66 miljoonaa euroa. Tulojen ennakoitua suurempi kertyminen johtui ulkopuolisesta hankerahoituksesta sekä varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Toimialalla oli käytettävissä investointimäärärahoja 43,1 miljoonaa euroa. Määrärahoista käytettiin 20,5 miljoonaa euroa. Käyttämättä jäi noin 22,6 miljoonaa euroa, josta noin 21,5 miljoonaa euroa johtui hankintojen siirtymisestä vuodelle 2019. Pääosa siirtyneistä hankinnoista oli ICT-hankintoja,

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 19.3.201915.3.2019 12:46:14 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 19. maaliskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Stadin ammatti- ja aikuisopiston englanninkielisen koulutuksen valintaperusteet Stadin ammatti- ja aikuisopistolle on myönnetty järjestämislupa englanninkieliselle koulutukselle matkailualan perustutkintoon, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon sekä ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Suomenkieliselle jaostolle esitetään hyväksyttäväksi seuraavat opiskelijavalinnan valintaperusteet: Englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito, joita arvioidaan eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) kielitaidon lähtötasokuvausten perusteella. Peruskoulun tai lukion päättötodistus tai vastaava ulkomailla suoritettu koulutus Mikäli 1. ja 2. valintaperusteen pohjalta usealla hakijalla on sama pistemäärä, valinta suoritetaan arpomalla. Eng

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme