Tekniikan akateemiset - TEK

Teekkarikulttuurille 100 000 euron lahjoitus

Jaa

Suomen viimeisen teekkariylioppilaskunnan olemassaolo päättyy Tampereen uuden yliopistoyhteisön myötä. Tekniiikan akateemiset TEKin lahjoituksen tarkoitus on teekkarikulttuurin vaaliminen ja kehittäminen eri puolilla Suomea.

Tekniikan akateemiset TEK lahjoittaa yhteensä 100 000 euron edestä stipendejä teekkarikulttuurille sekä matemaattis-luonnontieteellisten opiskelijoiden yhdistykselle (ML-opiskelijayhdistys). Lahjoitus julkistettiin lauantaina 27.10.2018 Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan viimeisissä vuosijuhlissa. TEK on syksyn aikana toteuttanut myös laajan opiskelijatutkimuksen, jonka tulokset se antaa samalla opiskelijayhdistysten käyttöön. Tuloksia ollaan parhaillaan analysoimassa syvällisesti.

– Lain mukaan yliopistojen tehtävä on kasvattaa opiskelijoita palvelemaan isänmaata ja ihmiskuntaa. Teekkaritoiminta niin killoissa, ylioppilaskunnissa kuin vaikka jäynäkisoissa on tärkeä osa tätä kasvatustehtävää. Teekkarihengen ydintä on, että se ottaa mukaan, ei syrji eikä jätä ketään sivuun, sanoo TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

– Lahjoituksella haluamme osoittaa arvotusta sekä tukea tälle hienolle ja ainutlaatuiselle teekkarikulttuurille, mikä meillä Suomessa on. Tutkimuksemme paikkakuntakohtaiset tutkimustulokset auttavat opiskelijayhdistyksiä kohdistamaan lahjoitukset opiskelija- ja teekkarikulttuurin kehittämiseen ja vaalimiseen, kertoo TEKin opiskelijatoiminnan asiantuntija Matti Vähä-Heikkilä

Ennen laajaa opiskelijatutkimusta TEK toteutti pilottina tutkimuksen Aalto-yliopiston tuotantotalouden kilta Prodekon kanssa. Aloite tutkimuksen tekemiseen tuli Prodekolta. Kyselyssä selvitettiin esimerkiksi, kuinka aktiivisesti opiskelijat osallistuvat killan toimintaan sekä koetaanko opiskelijoiden keskuudessa häirintää, syrjintää, kiusaamista tai painostamista.

Pilottitutkimuksen hyvien kokemusten pohjalta TEK päätti toteuttaa laajan opiskelijakyselyn koko jäsenkunnalle. Opiskelijatutkimusta on kehitetty alusta alkaen yhdessä ylioppilaskuntien edustajien kanssa. Tavoitteena on, että se palvelisi opiskelijayhdistysten toiminnan kehittämistä mahdollisimman hyvin. Tutkimustulosten pohjalta myös Prodeko on saanut paljon arvokasta tietoa oman toimintansa kehittämiseen ja tehnyt jo useita toimenpiteitä.

– Tutkimuksesta saimme arvokasta tietoa siitä, miten voimme kehittää toimintaamme, niin että se palvelisi yhä paremmin kaikkia jäseniämme. Useita toimenpiteitä olemmekin jo toteuttaneet ja kehitämme kyselyn pohjalta mm. fukseille tarkoitettua vuosittaista hyvinvointivalmennustamme ja keväällä lanseerasimme uudet häirintäyhdyshenkilöt, joihin voi olla yhteydessä, jos kokee tulleensa millään lailla häirityksi, kiusatuksi tai syrjityksi, kertoo Prodekon puheenjohtaja Olli Kiikkilä 

TEKin rahalahjoituksen summa jaetaan pääluvun mukaan Aalto-yliopiston, Lappeenrannan, Tampereen, Turun, Oulun ja Vaasan yliopistojen teekkareille sekä TEKin ML-opiskelijayhdistyksen toimintaan. Teekkareiden lahjoitukset annetaan ylioppilaskuntien tai niiden teekkareiden alajärjestöjen käyttöön paikkakunnasta riippuen.

 

Yhteyshenkilöt

Matti Vähä-Heikkilä, opiskelijatoiminnan asiantuntija
040 0837272
matti.vaha-heikkila@tek.fi

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 70 000 jäsenellään TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme