Vaasan kaupunki - Vasa stad

Teemapolusta runopolku – Osallistu luontotyöpajaan Pilvilammella 18.9. ja 25.9.

Jaa

Vaasan kaupunginkirjasto tekee syksyn ajaksi Pilvilammen retkeilyalueen Teemapolusta Runopolun. Kahtena lauantaina (18.9. ja 25.9.) järjestettävissä luontotyöpajoissa nautitaan lähiluonnosta ja tuotetaan omia metsä- ja luontoaiheisia runoja, jotka sijoitetaan polulle.

Pilvilammen retkeilyalueen Teemapolusta tulee Runopolku.  Kuva: Vaasan kaupunginkirjasto.
Pilvilammen retkeilyalueen Teemapolusta tulee Runopolku. Kuva: Vaasan kaupunginkirjasto.

Vaasan kaupunginkirjasto järjestää Pilvilammen Teemapolulla kaksi luontotyöpajaa lauantaina 18.9. ja 25.9. klo 11-15. Työpajat pidetään suomeksi. Tavoitteena on nauttia kauniista lähiluonnosta ja tuottaa uusia runoja metsäkokemuksen perusteella. Työpajojen vetäjänä toimii Mirjam Silvén, joka on runoilija, maailmanperintöopas ja luontoyhteysohjaaja sekä luovan kirjoittamisen ja retriitin ohjaaja.

Runopolulle tulevat metsä- ja luontoaiheiset runot sijoitetaan Vaasan latu ry:n pystyttämiin taulutelineisiin, jotka ovat Pilvilammella kolmen kilometrin pituisella metsäreitillä. Reitille tulevista runoista osa on jo julkaisseiden runoilijoiden tuotannosta ja osa kirjaston asiakkaiden runoja, jotka syntyvät syyskuun luontotyöpajoissa tai muiden metsäretkien innoittamina.

Syyskuussa pidettävät luontotyöpajat ovat erillisiä tapahtumia, mutta osallistuja saa niistä eniten irti, jos tulee molempiin. Ensimmäinen tapahtuma pohjustaa toisen työskentelyä. 

Metsään mennään joka säällä

Luontotyöpajoihin osallistujat huolehtivat itse varusteistaan ja eväistään eli mukaan tarvitaan säänmukaiset varusteet ja tukevat kengät, eväitä (halutessa myös nuotiolla paistettavaa), kamera (puhelin riittää) ja halutessa muistiinpanovälineet.

Lähtöpaikka on Pilvilammen retkeilyalueen parkkipaikka osoitteessa Kappelinmäentie 215. Osallistujia otetaan mukaan enintään 12 henkeä. Ulkona järjestävässä tapahtumassa ei ole maskipakkoa, mutta paikalle voi tulla vain terveenä.

Luontotyöpajoihin on ennakkoilmoittautuminen viimeistään työpajaa edeltävänä päivänä (17.9. ja 24.9.) klo 16 mennessä sähköpostitse sari.kaunisto@vaasa.fi. Laita viestiin osallistujan nimi, yhteystiedot, tieto mihin työpajaan haluat osallistua (18.9. & 25.9.)

Työpajojen ohjelmat:

Lauantaina 18.9. klo 11-15: Tule kokemaan metsän lumo!
• Lähdetään tutustumaan Runopolkuun
• Meditatiivista luontovalokuvausta
• Metsän aistimista ja siihen liittyviä harjoituksia
• Muita metsärunollisia stoppeja
• Evästely ja kokemusten jakaminen Närvänmutkan nuotiopaikalla

Lauantaina 25.9. klo 11-15: Tule kirjoittamaan metsärunoja!
• Runojen kirjoituspajapatikointi
• Viritys- ja tuottamisharjoitukset
• Muita metsärunollisia stoppeja
• Lopputuotoksena metsärunoja
• Evästely ja kokemusten jakaminen Närvänmutkan nuotiopaikalla

Runojen kirjoittajat saavat henkilökohtaista tukea tuotoksen viimeistelyyn (1h 30 min).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirjastovirkailija Sari Kaunisto, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. +358 6 325 3550, sari.kaunisto@vaasa.fi

Kuvat

Pilvilammen retkeilyalueen Teemapolusta tulee Runopolku.  Kuva: Vaasan kaupunginkirjasto.
Pilvilammen retkeilyalueen Teemapolusta tulee Runopolku. Kuva: Vaasan kaupunginkirjasto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme