Espoon kaupunki - Esbo stad

Tehdään Espoo yhdessä - kaupunkisuunnittelusta kertova näyttely avautuu Villa Elfvikin luontotalossa 8.3.2018

Jaa

Kuinka pitkä ja vaiheikas on kaavan tie raiteiksi, asuinalueeksi tai viheralueeksi? Miten sinä voit olla mukana oman elinympäristösi suunnittelussa? Näyttelyssä havainnollistetaan Espoon kaavoitusprosessia Elfvikin lähialueen ajankohtaisten kaavojen avulla. Ulkona pääset mobiililaitteeltasi katsomaan, mitä kaavakartan merkinnät tarkoittavat maastossa. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 8.3.−22.4.2018.

Median edustajat ovat tervetulleita näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 7.3.2018 klo 13 Villa Elfvikin luontotaloon. Näyttelyn avaa kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen. Avajaisten yhteydessä on mahdollisuus tutustua opastetusti näyttelyn ulko-osioon.

”Hyvä kaupunkiympäristö on monen tekijän summa. Kaupunkisuunnittelun lopputuote on asemakaava ja sen synnyttämiseksi tarvitaan yhteispeliä suunnittelijoiden, asukkaiden ja päättäjien kesken. Tule tutustumaan, minkälaisin välinein ja säännöin peliä pelataan sekä kertomaan ideasi uusiksi kaupunkisuunnittelun menetelmiksi.” Näillä sanoin kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen kannustaa tulemaan näyttelyyn.

Näyttelyssä näet, miten Raide-Jokerin suunnittelu on edennyt maakuntakaavasta asemakaavakartalle. Voit myös käydä katsomassa, miten se on linjattu maastoon Villa Elfvikin vanhan metsän kupeessa. Mobiililaitteeltasi voit samalla katsoa, miten asemakaavan rajauskysymyksiä on ratkottu ja mistä paikkojen nimet tulevat.

Leppävaaran urheilupuiston kaavahankkeessa lähiympäristön koululaiset ovat kertoneet puistosta mielipiteitään ja näkemyksiään. Säterinkallionkulman asemakaavan kartasta voit puolestaan huomata, kuinka asukkaiden valmisteluvaiheessa esittämät mielipiteet näkyvät kaavaehdotuksessa. Pääset myös leikkimään päättäjää Leppävaaran urheilukeskuksen kaavan ratkaisuissa.

Viisi asiantuntijaluentoa kaupunkisuunnittelun arjesta

Näyttelyn aikana luontotalossa järjestetään myös 30-45 minuutin mittaisia asiantuntijaluentoja. Tervetuloa kuuntelemaan ja kysymään lisää. Luennoille on vapaa pääsy.

  • Kolmiulotteinen kaupunkimalli suunnittelun apuna, su 18.3. klo 13
  • Leppävaaran kehitys maankäytön näkökulmasta, ma 26.3. klo 12
  • Espoon kaikille avoimet kartta-aineistot, ma 9.4. klo 13
  • Vuorovaikutuksen uudet mahdollisuudet ja haasteet, ti 10.4. klo 15
  • Kulkuneuvojen yhteiskäyttö liikennesuunnittelussa, ma 16.4. klo 14.30

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4) on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10-16.
La 31.3. alkaen ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, pääsiäisenä avoinna klo 10-16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton. Tervetuloa, vapaa pääsy!
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Mervi Romppanen, projektikoordinaattori, Kaupunkisuunnittelukeskus, puh. 050 524 6026, mervi.romppanen@espoo.fi
- Katri Luukkonen, suunnittelija, Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 5253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Ruusutorpan koulun 8.-luokkalaiset Leppävaaran urheilupuiston kaavan kiimpussa. Kuva: Anna Suihko.
Ruusutorpan koulun 8.-luokkalaiset Leppävaaran urheilupuiston kaavan kiimpussa. Kuva: Anna Suihko.
Lataa
Säterinkallionkulman kaavan viitesuunnitelma muuttui saadun palautteen ja tehtyjen selvitysten perusteella. Kuva: Espoon kaupunki
Säterinkallionkulman kaavan viitesuunnitelma muuttui saadun palautteen ja tehtyjen selvitysten perusteella. Kuva: Espoon kaupunki
Lataa
Havainnekuva Raide-Jokerin pysäkistä. Kuva: Espoon kaupunki.
Havainnekuva Raide-Jokerin pysäkistä. Kuva: Espoon kaupunki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme