Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tehostettua talvihoitoa kävely- ja pyöräteille

Jaa

Helsingin kaupunki hoitaa pyöräliikenteen tärkeimpiä reittejä tehostetusti talviaikaan. Pyörätien vieressä kulkeva kävelytie hoidetaan myös yhtä hyvin, jos se vain on mahdollista. Tänä talvikautena tehokas talvihoito alkaa neljällä uudella reitillä. Uusia osuuksia ovat Teollisuuskatu sekä reitit Oulunkylästä Malmille, Töölöstä Pikku-Huopalahteen sekä Itäkeskuksesta Vuosaaren satamaan.

Harjasuolattu kävely- ja pyörätie Vuosaaressa 4.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Sari Korolainen.
Harjasuolattu kävely- ja pyörätie Vuosaaressa 4.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Sari Korolainen.

Käytännössä suurimmalla osalla reittejä tehostettu talvihoito tarkoittaa harjasuolausta. Lumen aurauksen sijaan lumi poistetaan harjaamalla. Liukkaudentorjunta hoituu suolauksen avulla sepelin sijaan.

Tällä hetkellä tehostetussa talvikunnossapidossa on kaikkiaan noin 65 kilometriä kävely- ja pyörätietä. Reittien pituus kasvoi noin 20 kilometriä tänä talvena.

Esimerkkejä tehostetussa talvihoidossa olevien kävelyteiden hoidosta:

  • Kävelytie harjasuolataan, jos se kulkee samassa tasossa pyöräväylän vieressä (esimerkiksi Sörnäisten rantatie ja Teollisuuskatu).
  • Töölönlahden länsipuolella kävelytie hoidetaan auraamalla ja hiekoitussepelillä tehostetusti, pyöräväylä harjasuolataan.
  • Useilla reiteillä on yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie (ns. kevyen liikenteen väylä), jotka hoidetaan samalla kertaa harjasuolaamalla. 

Kaupunki huolehtii pyöräteiden talvikunnossapidosta sekä esikaupungeissa että keskustassa. Jalkakäytävien talvikunnossapidon vastuu sen sijaan vaihtelee. Kantakaupungissa ne ovat kiinteistön vastuulla ja muualla kaupungin hoidossa.

Jos jalkakäytävä on kiinteistön vastuulla, kiinteistö vastaa sen hoidosta myös siinä tapauksessa, että vieressä kulkee kaupungin harjasuolattu pyörätie.

Tehostettu talvihoito laajenee neljälle uudelle reitille

Tänä talvena tehostettu talvihoito laajenee neljälle uudelle reitille. Harjasuolausta tehdään nyt Teollisuuskadulla sekä Itäkeskuksen ja Vuosaaren sataman välillä. Töölön ja Pikku Huopalahden sekä Oulunkylän ja Malmin välisiä reittejä hoidetaan tehostetulla aurauksella.  

Minne voin antaa palautetta?

Palaute talvikunnossapidosta lähetetään aina ensisijaisesti palautejärjestelmän hel.fi/palaute kautta. Näin palaute ohjautuu parhaiten kyseisen alueen urakoitsijan työnjohdolle, sen käsittelyä seurataan ja tieto tilastoituu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala, ylläpito
kävely- ja pyöräteiden talvihoito
Antti Takkunen
projektipäällikkö
09 310 26554
Talvihoitoon liittyvät kysymykset
Tarja Myller (paikalla 7.1.)
tiimipäällikkö
09 310 38538
Tuomas Lautaniemi
ylläpitoinsinööri
09 310 39463
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Harjasuolattu kävely- ja pyörätie Vuosaaressa 4.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Sari Korolainen.
Harjasuolattu kävely- ja pyörätie Vuosaaressa 4.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Sari Korolainen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Elva trafiksäkerhetskameror av en ny modell har installerats och tas i bruk i Helsingfors den 1 februari27.1.2021 13:41:47 EETTiedote

Helsingfors stad har satt upp elva stolpar för en ny typ av trafiksäkerhetskameror som baserar sig på en radarfunktion på olika håll i staden, och polisen har satt upp kameror på stolparna. Trafiksäkerhetskamerorna tas i bruk den 1 februari, då polisen börjar använda dem för att övervaka hur bilisterna följer bland annat hastighetsbegränsningar och trafikljus. I framtiden kommer 70 trafiksäkerhetskameror av denna nya modell att finnas i stadsbilden.

11 uudenlaista liikenneturvallisuuskameraa asennettu ja otetaan käyttöön Helsingissä 1. helmikuuta27.1.2021 13:40:57 EETTiedote

Helsingin kaupunki on asentanut 11 uudenmallista tutkatoimintoon perustuvaa liikenneturvallisuuskameran tolppaa ympäri kaupunkia, joihin poliisi on asentanut kamerat. Liikenneturvallisuuskamerat otetaan käyttöön 1.2., jolloin poliisi alkaa valvoa kameroilla mm. nopeusrajoitusten ja liikennevalojen noudattamista. Tulevaisuudessa näitä uudenmallisia liikenneturvallisuuskameroita tulee kaupunkikuvaan peräti 70 kappaletta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 26.1.202126.1.2021 18:50:34 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 26.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme