Tehy

Tehy: Sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa on  keskityttävä työelämässä tarvittavaan osaamiseen

Jaa

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy on laatinut koulutuspoliittiset linjaukset toimintakaudelle 2017 – 2021.

Tehyn koulutuspoliittisissa linjauksissa korostetaan koulutusta, jossa keskitytään työelämän käytännön osaamistaitojen kehittämiseen.

- Nyt meillä on ongelmana, että käytännössä tarvittavien taitojen opetusta on liian vähän.  Tämä vaatii oppilaitoksilta sitä, että ne panostaisivat  lähiopetuksen laatuun ja riittävyyteen.  Myös harjoittelupaikoissa on oltava mahdollisuuksia ja aikaa opiskelijoiden ohjaamiseen, sanoo Tehyn tutkimuspäällikkö Juha Kurtti.

Tehy on vaatinut, että työpaikkaohjaajien koulutuskorvauksista ei luovuta. Hallitus on esittänyt koulutuskorvauksista luopumista ammatillisessa koulutuksessa. Koulutuskorvauksia on käytetty mm. työpaikkaohjaajien ohjausosaamisen kehittämiseen.

Tehy vaatii koulutuspoliittisissa linjauksissaan myös valtakunnallisia ja tutkintokohtaisia soveltuvuuskokeita.

- Olisi todella tärkeää että meillä olisi valtakunnallisesti yhteneväiset kriteerit joiden mukaan oppilasvalinnat tehdään, Kurtti toteaa.

Tehy ei hyväksy henkilöstön kelpoisuusehtojen väljentämistä. Viime vuosina on käyty keskustelua pikakoulutetusta sosiaali- ja terveysalan työvoimasta kuten hoiva-avustajista.

- Pelkät osatutkinnot tuottavat puutteellista osaamista, mikä heikentää potilasturvallisuutta ja hoidon laatua.

Toimintaympäristön muutos edellyttää panostusta sosiaali- ja terveysalan henkilöstön jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen koko työuran ajan.

- Täydennyskoulutus kuuluu kaikille ammattiryhmille ja työnantaja vastaa sen mahdollistamisesta, toteaa Tehyn johtaja Kirsi Sillanpää

Tehy on vaatinut myös pitkään terveystieteiden tutkintoon johtavaa koulutusta Helsingin yliopistossa.

-Erityisesti pääkaupunkiseudulla tulee olemaa pulaa johtamistehtävissä olevista  osastonhoitajista ja ylihoitajista. Tulevina vuosina myös eläkepoistuma vie meiltä näitä sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita, Sillanpää toteaa.

Tehyn valtuuston järjestäytymiskokous hyväksyi koulutuspoliittiset linjaukset  Helsingin Messukeskuksessa.
Kolmipäiväinen kokous päättyy tänään.

Tehyn koulutuspoliittiset linjaukset:
www.tehy.fi/koulutuspoliittisetlinjaukset2017

Lisätietoja:

Juha Kurtti,  tutkimuspäällikkö gsm 050 586 94 60

Kirsi Sillanpää, yhteiskuntasuhde- ja kehittämisjohtaja  gsm 040 8207848

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tehy
Tehy
-
00060 TEHY

http://www.tehy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tehy

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan puheenjohtajisto valittiin15.11.2017 13:45:43Tiedote

Tänään on Tehyn valtuuston järjestäytymiskokouksen viimeinen päivä Helsingin Messukeskuksessa. Kokouksen yhteydessä pidettiin Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan kokous. Aamupäivän aikana valittiin työttömyyskassan puheenjohtajaksi Sari Viinikainen Vantaalta. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Leena Brax Alavieskasta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Minna Leppäkorpi Vaasasta. Lisätietoja: Tehyn tiedottaja Jaana Reijonaho gsm 040 356 8409, jaana.reijonaho@tehy.fi Tehyn valtuuston järjestäytymiskokoukseen liittyvät tiedotteet: Tehy: Sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa on keskityttävä työelämässä tarvittavaan osaamiseen Tehy sai uuden hallituksen ja uudet valtuuston puheenjohtajat Tehyn varapuheenjohtajiksi valittiin Anna-Leena Brax ja Pipsa Allén Tehyn uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Millariikka Rytkönen Tehyn Vesivalo: Sopimusrakenteiden pitää elää ajassa