Pirkanmaan ELY-keskus

Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylä on avattu liikenteelle – keväällä kevyttä kunnostusta ja istutuksia

Jaa

Tampereella kuluneen kesän ja syksyn aikana parannetun Teiskontien eteläpuolitse kulkevan jalankulku- ja pyöräilyväylän kiertotiejärjestelyt on purettu ja väylä on avattu liikenteelle.

Pirkanmaan ELY-keskuksen, Tampereen kaupungin ja Fintraffic Tie Oy:n keväällä aloittama yhteinen rakennushanke Teiskontien eteläpuolella sijaitsevan jalankulku- ja pyöräilyväylän parantamisesta on valmistunut. Teiskontiellä jalankulku- ja pyöräilyväylän palvelutasoa nostettiin Hervannan valtaväylän ja Jaakonmäenkadun välisellä osuudella. Työnaikaiset kiertotiejärjestelyt on nyt purettu. Jalankulku ja pyöräily ovat taas mahdollisia koko pituudeltaan tutulla Teiskontien eteläpuolisella väylällä.

Uusi väylä sujuvoittaa jalankulkua ja pyöräilyä vilkkaalla Teiskontiellä. Ennen kaikkea se parantaa väylällä liikkujien turvallisuutta, sillä jalankulku- ja pyöräilyväylän palvelutasoa nostettiin leventämällä sen poikkileikkausta, korjaamalla tasausta ja muuttamalla väylän linjausta. Parannetun osuuden pituus on kokonaisuudessaan noin 2,2 kilometriä. Uudistetun jalankulku- ja pyöräilyväylän uusi kokonaisleveys vaihtelee 6,0–10,25 metrin välillä.

Lisäksi jalankulku- ja pyöräilyväylän koko valaistus uusittiin. Kolmen linja-autopysäkin yhteyteen rakennettiin katokselliset polkupyörätelineet ja Teiskontien liittymissä uusittiin saarekkeita ja tehtiin liikennevalojärjestelyitä. Töiden sujuminen edellytti jonkin verran myös olemassa olevan kasvillisuuden ja puuston poistoa. Parannustöissä kiinnitettiin erityistä huomiota luontoarvojen säilyttämiseen.

Hienosäätöä ja istutustöitäkin vielä kevään koittaessa

Aikaisen talventulon ja materiaalien saatavuusongelmien vuoksi kaikkia istutus-, pintarakenne- sekä liikennevalo- ja valaistustöitä ei saatu kokonaan valmiiksi vuoden 2021 aikana. Jalankulku- ja pyöräilyväylän viimeistelevät työt tehdään loppuun ensi keväänä ja alkukesästä. Keväälle siirtyneet viimeistelytyöt pyritään sovittamaan niin, että niistä koituu mahdollisimman vähän häiriötä Teiskontien jalankulku- ja polkupyöräliikenteelle. Keväällä joudutaan kuitenkin vielä käyttämään työnaikaisia kiertoreittejä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mikko Asunen, Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 024 106

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme