Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekemistä syyslomalle kotiympäristössä

Jaa

Syyslomaa vietetään Vaasassa ensi viikolla 14.–16.10.2020. Lomatekemisiä kannattaa nyt keskittää kotiympäristöön mm. liikkumalla, lukemalla, kuuntelemalla äänikirjoja tai kuluttamalla kulttuuria, ensisijaisesti digitaalisesti.

Vaasan kaupungin liikuntapalvelut

Kotona voi osallistua etäjumppaan, joita esitetään live-lähetyksinä liikuntapalveluiden omalla Facebook-kanavalla.

Ma 12.10 klo 12 Taukojumppa 30 min
Ti 13.10 klo 12 Venytellen vetreäksi 30 min
Ke 14.10 klo 12 Punttijumppa 30 min
To 15.10 klo 12 Lounasjumppa 30 min

Virtuaalijumpat ovat katsottavissa myös tallenteina liikuntapalveluiden Youtube-kanavalla.

Vaasan kaupungin kirjastot

Kirjastolta vinkataan, että syysloma on myös lukuloma, jonka voi viettää hyvään kirjaan uppoutumalla.

Kirjavinkkejä lapsille ja nuorille
Kirjavinkkejä aikuisille

Digitaalisia kirjoja ja äänikirjoja voi lainata esimerkiksi omaan puhelimeen uudesta Biblio-palvelusta. Kirjastokortilla voi lainata myös elokuvia, lehtiä ja musiikkia.

Kirjaston E-aineistot

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut

Kulttuuria voi kuluttaa digitaalisesti syysloman aikana. Esimerkiksi lapsille ja perheille soveltuvia luontoaiheisia lyhytelokuvia ja animaatioita löytyy sivustolta, jonne on koottu vinkkejä eri-ikäisille.

Kulttuuria kotiin-sivusto

Uimahalli, museot ja kirjastot ovat avoinna

Syysloman aikana myös Vaasan kaupungin uimahalli, museot ja suurin osa kirjastoista ovat avoinna normaalisti. Sundomin kirjasto on avoinna ainoastaan omatoimiaukiolojen mukaisesti ja kirjastoauto liikennöi vain iltapysäkeillä.

Turvallisen vierailun vuoksi sisäänpääsyä rajoitetaan, jos yhtäaikaiset asiakasmäärät nousevat. Kirjastoissa kehotetaan myös nopeaan asiointiin. Asiakkaiden toivotaan käyttävän suosituksen mukaisesti kasvomaskia.

Syysloman aikana sosiaalisten kontaktien määrää on suositeltavaa rajoittaa ja tarpeetonta matkustelua välttää.

–Yhdessä ja toisiamme tukien selviämme tästä. Yritetään silti nauttia syyslomasta ja arjen hetkistä, vaikka korona asettaakin rajoituksia, sanoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme