Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Teknosavo Oy:n 1,5 miljoonan euron toimitilainvestointi Savonlinnan Teknologiapuistoon

Jaa

Puunkäsittelyprosessien optimointiin erikoistunut Teknosavo Oy suunnittelee yhtiön kasvun mahdollistavaa toimitilainvestointia Savonlinnan Teknologiapuistoon. Yli 1000 m²:n rakennusinvestoinnin suuruus on noin 1,5 miljoonaa euroa. Investoinnin myötä työntekijämäärää on tarkoitus lisätä noin 20 henkilöllä.

Teknosavo on hakenut rakennushankkeelle investointiavustusta ELY-keskukselta. Toteutuessaan hanke mahdollistaa yhtiön liiketoiminnan ja kansainvälistymisen merkittävän kasvattamisen nykyisestä. Investointihanke on tarkoitus käynnistää keväällä siten, että uudet tilat valmistuvat jo ensi vuoden aikana. Hankkeen toteutuminen edellyttää vielä investointiavustuksen saamista ja myönteistä päätöstä ELY-keskukselta.

- Investointitarve tulee yrityksemme kasvu- ja kansainvälistymislähtökohdista. Toimintamme on laajentunut ja vienti on kasvussa. Teknologiapuiston sijainti ja sen tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutustoiminnot tukevat erinomaisesti yrityksemme kasvua. Kaupungin kanssa on tehty asian edistämiseksi hyvää yhteistyötä ja olen kiitollinen ELY-keskuksen mukanaoloon yrityksemme kehittämisessä eri vaiheissa, kertoo Teknosavon toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen.

Vuonna 1988 perustettu Teknosavo kehittää korkealaatuista teknistä osaamista puunkäsittelyteollisuuden prosesseihin. Yritys kehittää teknologiaa ja prosessiosaamista raaka-aine- ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Teknosavon teknologia vähentää raaka-ainehävikkiä jopa kaksi kolmasosaa. Toimintavuosiensa aikana yhtiö on kehittynyt kansainvälisten suurteollisuusasiakkaiden kohdeprosessien asiantuntijaksi, ja tänä päivänä asiakkaista noin 85 % sijaitsee ulkomailla. Yhtiö työllistää nyt noin 20 henkilöä.

Savonlinnan Teknologiapuisto on Teknosavolle vetovoimainen sijoituspaikka. Savonlinnassa on myös Suomen suurin mekaanisen puunjalostuksen keskittymä. Teknologiapuiston yritys-, tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusympäristö on alallaan merkittävä koko Suomessa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKilla on Teknologiapuistossa vuonna 2014 aloitettu biotuotetekniikan insinöörikoulutus sekä yrityslähtöistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa kuitulaboratoriossa. Kuitulaboratorio on onnistunut tuotekehittämään alan teknologiayrityksiin yli 100 miljoonan euron liikevaihdon. Teknosavo on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä kuitulaboratorion kanssa. Luonnonvarakeskus LUKE toimii myös Teknologiapuistossa keskittyen metsägenetiikan, puuntutkimuksen ja bioteknologia-alan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan. Teknologiapuistolla on yhteistyötä myös Aalto-yliopiston kanssa.

Savonlinnan kaupunki ja Teknosavo ovat neuvotelleet yhtiön investointihankkeesta ja tehneet aiesopimuksen sijoittumisesta kaupungin vuokraamalle 4500 m²:n tontille Teknologiapuistoon. Aiesopimuksen tontin vuokrauksesta allekirjoittivat tänään Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja Teknosavo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen.

- Teknologiapuisto on yksi Savonlinnan kärkihankkeista, jonne on kymmenen vuoden aikana luotu vetovoimainen toimintaympäristö metsäteknologia-alan yrityksille laboratorioiden tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoista sekä insinöörikoulutuksesta. Teknosavo oman alansa johtavana ja innovatiivisena teknologiayrityksenä vahvistaa merkittävästi teknologiapuiston yrityskeskittymää, jossa työskentelee jo nyt yhteensä noin 300 työntekijää, tutkimus- ja tuotekehityshenkilöstöä on noin 50 ja insinööriopiskelijoita tässä vaiheessa noin 100, ja määrä on tulevina vuosina kasvamassa merkittävästi, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teknosavo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen, puh. 050 529 1366
Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Ikonit ja pääsiäismunat valtaavat Savonlinnan Riihisaaren13.2.2019 08:45:00Tiedote

Savonlinnalaisen ikonimaalari Tuula Ahosen näyttelyyn on valikoitunut pääsiäiseen liittyviä ikoneita, Jumalansynnyttäjän ja Kristuksen henkilöikoneita sekä kirkon pyhiä kuvaavia ikoneita. Näyttelyssä nähdään myös koristemunia, joita Ahonen on toteuttanut eri tekniikoilla. Mukana on olkikoristeisia ja helmikirjailtuja munia sekä vahatekniikalla koristeltuja munia eli pisankoja. Savonlinnan maakuntamuseon Valo valosta – Ikoneita ja pääsiäismunia –näyttely on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 15.2.–22.4.2019.

Kaminakopista kiekkoareenoille – SaPKon 90-vuotisnäyttely Savonlinnan Riihisaaressa28.1.2019 09:15:47Tiedote

SaPKo 1929–2019 – Ei mikä tahansa kiekkoseura -näyttelyssä esitellään 90-vuotisjuhliaan viettävä Savonlinnan kuuluisin urheiluseura. Näyttely kertoo Savonlinnan Pallokerhon menestystarinan pikkukaupungin vaatimattomista oloista ponnistaneesta seurasta kohti Mestis-mestaruutta 2017. Savonlinnan maakuntamuseon tuottama näyttely on tehty yhteistyössä Savonlinnan Pallokerhon kanssa, ja se on esillä Savonlinnan Riihisaaressa 1.2.– 3.11.2019.

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43:06Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35:54Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05:36Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17:04Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme