Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Teknosavo Oy:n 1,5 miljoonan euron toimitilainvestointi Savonlinnan Teknologiapuistoon

Jaa

Puunkäsittelyprosessien optimointiin erikoistunut Teknosavo Oy suunnittelee yhtiön kasvun mahdollistavaa toimitilainvestointia Savonlinnan Teknologiapuistoon. Yli 1000 m²:n rakennusinvestoinnin suuruus on noin 1,5 miljoonaa euroa. Investoinnin myötä työntekijämäärää on tarkoitus lisätä noin 20 henkilöllä.

Teknosavo on hakenut rakennushankkeelle investointiavustusta ELY-keskukselta. Toteutuessaan hanke mahdollistaa yhtiön liiketoiminnan ja kansainvälistymisen merkittävän kasvattamisen nykyisestä. Investointihanke on tarkoitus käynnistää keväällä siten, että uudet tilat valmistuvat jo ensi vuoden aikana. Hankkeen toteutuminen edellyttää vielä investointiavustuksen saamista ja myönteistä päätöstä ELY-keskukselta.

- Investointitarve tulee yrityksemme kasvu- ja kansainvälistymislähtökohdista. Toimintamme on laajentunut ja vienti on kasvussa. Teknologiapuiston sijainti ja sen tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutustoiminnot tukevat erinomaisesti yrityksemme kasvua. Kaupungin kanssa on tehty asian edistämiseksi hyvää yhteistyötä ja olen kiitollinen ELY-keskuksen mukanaoloon yrityksemme kehittämisessä eri vaiheissa, kertoo Teknosavon toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen.

Vuonna 1988 perustettu Teknosavo kehittää korkealaatuista teknistä osaamista puunkäsittelyteollisuuden prosesseihin. Yritys kehittää teknologiaa ja prosessiosaamista raaka-aine- ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Teknosavon teknologia vähentää raaka-ainehävikkiä jopa kaksi kolmasosaa. Toimintavuosiensa aikana yhtiö on kehittynyt kansainvälisten suurteollisuusasiakkaiden kohdeprosessien asiantuntijaksi, ja tänä päivänä asiakkaista noin 85 % sijaitsee ulkomailla. Yhtiö työllistää nyt noin 20 henkilöä.

Savonlinnan Teknologiapuisto on Teknosavolle vetovoimainen sijoituspaikka. Savonlinnassa on myös Suomen suurin mekaanisen puunjalostuksen keskittymä. Teknologiapuiston yritys-, tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusympäristö on alallaan merkittävä koko Suomessa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKilla on Teknologiapuistossa vuonna 2014 aloitettu biotuotetekniikan insinöörikoulutus sekä yrityslähtöistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa kuitulaboratoriossa. Kuitulaboratorio on onnistunut tuotekehittämään alan teknologiayrityksiin yli 100 miljoonan euron liikevaihdon. Teknosavo on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä kuitulaboratorion kanssa. Luonnonvarakeskus LUKE toimii myös Teknologiapuistossa keskittyen metsägenetiikan, puuntutkimuksen ja bioteknologia-alan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan. Teknologiapuistolla on yhteistyötä myös Aalto-yliopiston kanssa.

Savonlinnan kaupunki ja Teknosavo ovat neuvotelleet yhtiön investointihankkeesta ja tehneet aiesopimuksen sijoittumisesta kaupungin vuokraamalle 4500 m²:n tontille Teknologiapuistoon. Aiesopimuksen tontin vuokrauksesta allekirjoittivat tänään Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja Teknosavo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen.

- Teknologiapuisto on yksi Savonlinnan kärkihankkeista, jonne on kymmenen vuoden aikana luotu vetovoimainen toimintaympäristö metsäteknologia-alan yrityksille laboratorioiden tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoista sekä insinöörikoulutuksesta. Teknosavo oman alansa johtavana ja innovatiivisena teknologiayrityksenä vahvistaa merkittävästi teknologiapuiston yrityskeskittymää, jossa työskentelee jo nyt yhteensä noin 300 työntekijää, tutkimus- ja tuotekehityshenkilöstöä on noin 50 ja insinööriopiskelijoita tässä vaiheessa noin 100, ja määrä on tulevina vuosina kasvamassa merkittävästi, toteaa kaupunginjohtaja Janne Laine.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teknosavo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen, puh. 050 529 1366
Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme