Jyväskylän yliopisto

Tekoälykirjalahjoitus Keski-Suomen kirjastoille

Jaa

Professori Pekka Neittaanmäki on lahjoittanut 24 kpl uutta tekoälykirjaa Keski-Suomen kaikkien paikkakuntien kirjastoille.

- Toivon, että lahjoitetut kirjat löytävät sekä suurempien että pienempien paikkakuntien kirjastojen kautta lukijoita, jotka muuten eivät pääsisi tutustumaan tekoälyyn, Neittaanmäki toivoo.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan professori Pekka Neittaanmäki ja toivakkalaisen mediayrityksen Siukin Sanomien päätoimittaja Timo Siukonen ovat kirjoittaneet tietokirjan Mitä tulisi tietää tekoälystä. Sen on kustantanut jyväskyläläinen Docendo Oy.

Mitä tulisi tietää tekoälystä on alan ensimmäinen yleisteos, joka antaa lukijalle perustiedot tekoälystä, sen merkityksestä ja syntymisestä ihmiskunnan, luonnontieteiden ja teknologian historiassa sekä uusimmassa kehityksessä.

Kirja on tarkoitettu kaikille uudesta tekniikasta kiinnostuneille, kansankielellä kerrottuna. Siinä etsitään vastauksia kysymyksiin: mitä tekoälystä ymmärretään ja ajatellaan, millaisia tekoälyn kehitysmahdollisuudet ja uhkatekijät ovat, miten tekoäly helpottaa elämää ja millaisiin rakenneuudistuksiin se johtaa työelämässä?

- Arvostan kirjastojen toimintaa ja haluan tukea niitä kirjalahjoituksilla. Olen saanut urani kannalta tärkeitä virikkeitä nimenomaan kirjastoista. Oman kotikyläni Saarijärven Koskenkylän koulukirjastosta luin E. T. Bellin kirjan Matematiikan miehiä ja kirja teki minuun suuren vaikutuksen. Taisi olla koulukirjaston ainoa matematiikkaa käsittelevä kirja, Neittaanmäki kuvailee.

- Kirja vaikutti omalta osaltaan uravalintaani lähteä lukemaan matematiikkaa. Olen urani aikana ollut aktiivinen kirjastopalveluiden käyttäjä ja olenkin kiitollinen, että kirjastopalvelut mahdollistavat itsenäisen tiedonkeruun ja tutkimuksen myös kasvukeskusten ulkopuolella, Neittaanmäki kiittelee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Neittaanmäki
Professori, tietotekniikka
Jyväskylän yliopisto

puh. 040 550 7005
pekka.neittaanmaki@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Asiakkaan näkökulman tärkeys korostui ”Sosiaalityö hyvinvointivaltion tienhaaroissa” -seminaarissa21.3.2019 16:12:57 EETTiedote

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa järjestettiin keskiviikkona 20.3.2019 perinteinen maakuntaseminaari otsikolla ”Sosiaalityö hyvinvointivaltion tienhaaroissa”. Samalla juhlistettiin 60 vuotta täyttävää sosiaalityön professori Aila-Leena Matthiesia. Matthies on toiminut sosiaalityön professorina Saksassa ja Suomessa. Hänet on myös valittu Suomen edustajaksi eurooppalaisen sosiaalityön koulutusta järjestävien yliopistojen verkostoon (IASSW). Matthies korostaa sosiaalityön yhteyttä paikallisiin yhteisöihin, tähdentäen erityisesti asiakkaiden näkökulmaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme