Suomen Tekstiili & Muoti ry

Tekstiilin ja muodin palkinto Nosh Company Oy:lle, kunniamaininta Lymed Oy:lle

Jaa

Tekstiili- ja muotialan uuden tunnustuspalkinnon ensimmäinen voittaja on lasten- ja naistenvaatteita valmistava Nosh Company Oy. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa, ja se jaettiin Tekstiilin ja muodin päivässä 28.11.2018. Kunniamaininnan eduskunnan puhemieheltä, palkinnon suojelijalta Paula Risikolta sai lääkinnällisiä painevaatteita valmistava Lymed Oy.

Nosh Company on esimerkki suomalaisen lastenvaatebuumin menestyjistä. Se on luonut menestyksekkäästi kasvua omalla liikeideallaan ja kehittänyt ratkaisuja alan ajankohtaisiin haasteisiin.

”Nosh Company on yritys, jossa laadukas tuote yhdistyy taitoon markkinoida. Yrityksen räätälöimä myyntikonsepti kertoo kiinnostuksesta asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa", sanoo Tekstiilin ja muodin palkinnon suojelija, eduskunnan puhemies Paula Risikko.

Nosh on kyennyt löytämään uutta kasvua kaupan murroksessa toimintamallilla, joka ohittaa vähittäiskaupan ja luo yhteisöä brändin ympärille. Yrityksen tuotteita myydään vaatekutsuilla, joita järjestää 115 aktiivisen edustajan verkosto.

”Huikeinta brändillemme on ollut se luottamus, että tuhannet ruuhkavuosiaan elävät kutsujärjestäjämme ovat avanneet oven omaan olohuoneeseensa ja tarjonneet siellä ystävilleen mahdollisuuden tehdä ostoksia meidän tuotteistamme. Olemme siitä todella kiitollisia ja haluamme säilyttää tämän luottamuksen”, sanoo Nosh Companyn toimitusjohtaja Hanna Rannila.

Laadukkaisiin ja ekologisiin lasten ja naisten vaatteisiin keskittyneen yrityksen liikevaihto on kasvanut jo yli 8 miljoonaan euroon, ja tälle vuodelle odotetaan lähes 10 miljoonan euron liikevaihtoa.

Yritys on ennakoinut tulevaa kasvua panostamalla osaamiseen sekä kasvattamalla henkilöstön määrää. Vuonna 2009 lastenvaatteilla aloittanut yritys otti vuonna 2013 käyttöön kotikutsujen konseptin, joka mahdollisti nopean kasvun. Yritys laajensi mallistoaan vuonna 2014 naisten vaatteisiin, ja ne muodostavat nyt yli 60% yrityksen liikevaihdosta.

”Nosh tekee vaikutuksen monella tasolla. Yritys on lastenvaatebuumin aallonharjalla ja panostaa paljon myös vastuullisuuteen. Lisäksi Noshista tekee poikkeuksellisen yrityksen kekseliäs liiketoimintamalli, joka hyödyntää olemassa olevia yhteisöjä ja luo uusia”, korostaa tuomariston jäsen, toimittaja Jani Niipola.

Lymed vakuutti innovatiivisuudellaan

Kilpailun suojelijan, puhemies Paula Risikonkunniamaininnan sai lääkinnällisiä painevaatteita valmistava Lymed Oy.

Painevaatteita käytetään mm. palovamma- ja leikkauspotilaiden hoidossa sekä hyvinvoinnin ja urheilijoiden suorituskyvyn edistämisessä. Lymed on kehittänyt ennakkoluulottomasti erikoisiakin tuotteita: painevaatteita käytetään myös kilpakameleiden palautumisen edistämiseen.

Yritys yhdistää uutta teknologiaa ja vahvaa tekstiilialan osaamista. Lymed Oy tekee myös jatkuvaa tuotekehitystä yhteistyössä sairaaloiden ja tutkimuslaitosten kanssa.

”Lymed Oy:n tuotteet ovat innovatiivisia terveydenhuollon tekstiileitä. Ne osoittavat, miten myös tekstiileillä voidaan edistää ihmisen paranemista ja hyvää vointia. Vaikutukset ovat sekä fyysisiä että myös mielialaan vaikuttavia. Tällaisia terveysvaikutteisia tekstiilejä tarvitaan kaikkialla maailmassa”, kunniamaininnan myöntänyt Risikko korostaa.

Voittajan valitsi tuomaristo, johon kuuluvat kilpailun suojelijana toiminut eduskunnan puhemies Paula Risikko, professori Pirjo Kääriäinen Aalto-yliopistosta, toimittaja Jani Niipola Kauppalehdestä, osakas Jaakko Salminen Grannenfelt Finance Oy:stä ja toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä.

Ehdokkaat palkinnon saajaksi kerättiin avoimella kyselyllä. 122 ehdotuksen joukosta valittiin viisi finalistia, jotka edustavat monipuolisesti tekstiili- ja muotialaa. Palkittujen lisäksi ehdolla olivat uutta tekstiilikuitua kehittävä Infinited Fibre Company, työvaateyritys Touchpoint sekä miesten ja naisten rentoa pukeutumista tarjoava Billebeino.

Fakta

Nosh Company Oy

Valmistaa lasten- ja naistenvaatteita

Liikevaihto 8,4 miljoonaa euroa (2017)

Kotipaikka Hämeenlinna

Lymed Oy

Valmistaa lääkinnällisiä painevaatteita

Liikevaihto 2,3 miljoonaa euroa (2017)

Kotipaikka Tampere

Lisätiedot:

Anna-Kaisa Auvinen, toimitusjohtaja, Suomen Tekstiili & Muoti ry, 050 536 5078, anna-kaisa.auvinen@stjm.fi

Hanna Rannila, toimitusjohtaja, Nosh Company, 040 824 8488, hanna@nosh.fi

Teija Toikka, toimitusjohtaja, Lymed, 040 531 3134, teija.toikka@lymed.fi

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Nosh Company
Nosh Company
Lataa
Nosh Company
Nosh Company
Lataa
Lymed
Lymed
Lataa
Lymed
Lymed
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Tekstiili & Muoti ry
Suomen Tekstiili & Muoti ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

http://www.stjm.fi

Suomen Tekstiili & Muoti ry on tekstiili-, vaate- ja muotialan yritysten järjestö. Huolehdimme siitä, että yrityksillä on kannustava toimintaympäristö ja mahdollisuuksia kasvaa, kansainvälistyä ja menestyä. Olemme alan vahva vaikuttaja ja työmarkkinajärjestö. Autamme jäsenyrityksiä työelämään ja liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Jäsenyritystemme tuotteita ovat mm. vaatteet, kodintekstiilit, sairaalatekstiilit, tekniset tekstiilit sekä kuitukankaat ja teollisuustekstiilit. www.stjm.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Tekstiili & Muoti ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme