Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Telakkarannan katujen muutostyöt alkavat Hietalahdenrannasta

Jaa

Katujen rakennustyöt ovat alkaneet ja Telakkakadun pyöräily- ja jalankulkuväylä on poistettu käytöstä. Liikennejärjestelytöitä on tehty Hietalahdenrannassa ja Telakkakadun Eiranrannan päässä. Muutostöiden ensimmäisessä vaiheessa tehdään vesihuoltotöitä.

Telakkarannan aluetta tulevaisuuden havainnekuvassa. Kuva: Lundgaard&Tranberg Arkitekter A/S
Telakkarannan aluetta tulevaisuuden havainnekuvassa. Kuva: Lundgaard&Tranberg Arkitekter A/S

Katuja saneerataan ja pyöräyhteyksiä parannetaan

Telakkarannan alue muuttuu satama-alueesta uudeksi asumisen ja työpaikkojen alueeksi. Samalla Telakkarannan katuja korjataan, katujen alaista kunnallistekniikkaa uusitaan ja pyöräily-yhteyksiä parannetaan. Raitiotietä jatketaan Bulevardilta Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta Hernesaarenrantaan.

Mittava urakka-alue kattaa Hietalahdenrannan välillä Bulevardi – Punavuorenkatu, Telakkakadun ja Eiranrannan välillä Telakkakatu−Hylkeenpyytäjänkatu.

Telakkakadun vanhasta ratakuilusta muokataan katu, jonka keskellä kulkee ratikka. Hietalahdenrantaan ja Telakkakadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Eiranrannan ja Telakkakadun risteykseen rakennetaan uusi kiertoliittymä sujuvoittamaan liikennettä.

Raitiotielinjasto jatkuu Hernesaareen

Raitiotielle rakennetaan oma korotettu kaistansa katujen keskiosaan. Raitiotie laajenee vaiheittain kohti Hernesaaren kärkeä. Ensimmäisessä vaiheessa linja jatkuu Hernesaaren pohjoisosaan. Autoliikenteen kaistojen määrä säilyy kaduilla pääosin nykyisellään.

Ruuhkaa ja melua työn ajan

– Työt tiiviisti rakennetulla alueella tulevat aiheuttamaan ruuhkautumista ja melua tienkäyttäjille. Tilapäiset liikennejärjestelyt vaikuttavat liikenteeseen Hietalahdenrannassa. Autoilijoilla on urakan ensimmäisen vaiheen ajan käytössään yksi kaista suuntaansa. Työmaan ajan polkupyöräilijät käyttävät ajoneuvoliikenteen kaistoja, sanoo projektipäällikkö Teemu Koivula kaupunkiympäristön toimialalta.

Jalankulkijoille on kävelyreitit työmaan ohitse. Kävelyreitit tulevat muuttumaan työmaan edistymisen mukaan. Ensimmäisessä vaiheessa jalankulkureitti Hietalahdenrannassa välillä Bulevardi – Mallaskatu on siirretty toiselle puolelle tietä.

Liikennejärjestelyillä ei ole vaikutusta joukkoliikenteeseen.

Mahdollisista yötöistä urakoitsija tiedottaa asukkaille erikseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala:
rakennustöiden valvoja Antti-Juhani Lehtinen
puh. 09 310 38872
Projektinjohtaja Teemu Koivula
puh. 09 310 39925
Urakoitsijan yhteystiedot:
Työmaapäällikkö Ville Piironen
VM Suomalainen Oy
puh. 050 5722 143
ville.piironen@vmsuomalainen.fi

Kuvat

Telakkarannan aluetta tulevaisuuden havainnekuvassa. Kuva: Lundgaard&Tranberg Arkitekter A/S
Telakkarannan aluetta tulevaisuuden havainnekuvassa. Kuva: Lundgaard&Tranberg Arkitekter A/S
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme