Oulun yliopisto

Teräsosaajat solmivat strategisen kumppanuussopimuksen

Jaa
SSAB ja Oulun yliopisto ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen. Sopimus kattaa yhteistyön terästutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan kehittämisen aloilla. Yhteistyön yhtenä tavoitteena on myös vastata globaaliin ilmastonmuutokseen.
Erikoislujaa terästä (kuva: Juha Sarkkinen)
Erikoislujaa terästä (kuva: Juha Sarkkinen)

Sopimuksen tavoitteena on edistää osapuolten keskinäistä strategista kumppanuutta ja yhteistyötä erityisesti prosessimetallurgiassa ja materiaalitutkimuksessa, kestävän tuotantoteknologian kehittämisessä sekä digitalisaation hyödyntämistä liiketoiminnassa ja tutkimuksessa.

Tutkimus- ja koulutusyhteistyöllä tähdätään strategisen osaamisen kehittämiseen suomalaisessa metallintuotantoteollisuudessa. Tutkimusyhteistyön puitteissa toteutettavat hankkeet voivat olla kahdenvälisiä tai ne voidaan toteuttaa yhdessä kolmansien osapuolten kanssa. Yhteistutkimuksiin käytetään kotimaisia ja EU:n rahoitusinstrumentteja.  

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva erikoisterästuotteiden valmistaja. Oulun yliopiston Terästutkimuskeskus CASR on Suomen johtava erikoislujan teräksen ja kestävän prosessitekniikan kehittämiseen keskittynyt sadan hengen tutkimusyksikkö.

”SSAB:n Raahen terästehtaalla on edessään historiansa suurimmat muutokset. Fossiilivapaaseen terästuotantoon siirtyminen merkitsee luopumista perinteisestä kivihiileen perustuvasta masuuniteknologiasta. Strategian pohjana ovat kestävät ja lujat teräkset, joiden kehittämistä jatketaan Raahessa tarmolla. Kumppanuussopimuksella Oulun yliopiston kanssa SSAB varmistaa, että tarvittavaa osaamista erityisesti metallurgian ja materiaalitekniikan alueella on saatavilla. Oulun yliopiston kanssa tehtyä luontevaa yhteistyötä haluamme jatkaa pitkäjänteisesti”, sanoo prosessikehityspäällikkö Jarmo Lilja SSAB:n Raahen terästehtaalta.

”Oulun yliopistolla on jo kymmenien vuosien perinteet tutkimusyhteistyöstä SSAB:n (ja aiemmin Rautaruukin) kanssa. Yhteistyöllä etsitään ja tutkitaan ratkaisuja teolliseen murrokseen ja teollisuuden arvoketjujen kehittämiseen sekä luodaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, sanoo Oulun yliopiston yhteistyösuhteista vastaava vararehtori Arto Maaninen.

”SSAB tähtää fossiilivapaan terästuotannon teollistamisen vallankumoukseen, johon tarvitaan muun muassa korkeatasoista tutkimusta ja innovointia sekä monitieteellistä ja monialaista yhteistyötä. Uudella kumppanuussopimuksella pystymme vastaamaan entistä paremmin sekä SSAB:n tarpeisiin ja yhdessä globaaliin ilmastonmuutokseen.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Process Development Manager Jarmo Lilja, SSAB Europe Oy, External R&D Finland, puh. 020 59 22 159, 040 55 78 892, jarmo.lilja@ssab.com
Yhteistyösuhteiden rehtori Arto Maaninen, Oulun yliopisto, puh. 0294 484 084, arto.maaninen@oulu.fi


Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Erikoislujaa terästä (kuva: Juha Sarkkinen)
Erikoislujaa terästä (kuva: Juha Sarkkinen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Kansainvälisen tähtitieteellisen unionin johtoryhmä Suomeen ensi kertaa 22.–24.4. – tiedotusvälineet tervetulleita tapaamaan johtoryhmän jäseniä17.4.2024 08:45:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni (eng. International Astronomical Union, IAU) on yksi vanhimmista ja suurimmista ammattitieteilijöiden unioneista. Sen johtoryhmä kokoontuu ensi kertaa historiassaan Suomessa; Helsingissä ja Rovaniemellä. Oulun yliopiston isännöimä kokous on merkittävä hetki suomalaiselle tähtitieteelle ja maailmanlaajuiselle yhteistyölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye