Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Terassikauden aloitus siirtyy koronarajoitusten vuoksi

Jaa

Helsingin kaupunki on linjannut, että terassikauden aloitusta siirretään, koska ravintoloiden terassien tulee lain mukaan pysyä suljettuna 18.4.2021 asti niillä alueilla, joilla se koronatilanteen vuoksi on välttämätöntä. Terassikausi alkaa vasta siitä päivästä lähtien, kun laki taas sallii terassien auki pitämisen Helsingissä.

Terassikauden aloitus siirtyy koronarajoitusten vuoksi Helsingissä. Kuva: Johanna Joutsiniemi
Terassikauden aloitus siirtyy koronarajoitusten vuoksi Helsingissä. Kuva: Johanna Joutsiniemi

Helsingin yleisillä alueilla olevien terassien ja parklet-terassien kesäkauden oli tarkoitus alkaa 1.4.2021. Eduskunta on hyväksynyt 28.3.2021 väliaikaisen lakimuutoksen, jolla nykyistä ravintoloiden sisä- ja ulkotiloja koskevaa sulkua jatketaan koronatilanteen vuoksi 18.4.2021 asti tietyillä alueilla, kuten Helsingissä. Lakimuutoksen vuoksi kaupunkiympäristön toimialan terasseille ja parklet-terasseille vuokraamia katualueita ja muita yleisiä alueita ei voida käyttää terasseina. Helsingin kaupunki on linjannut, että terassikausi alkaa vasta sen jälkeen, kun majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikainen muutos ei ole enää voimassa tai se ei koske enää Helsinkiä.

Päätös koskee kaikkia kattamattomia terasseja ja parklet-terasseja eli terassikäyttöön vuokrattuja pysäköintiruutuja. Tällaisia vuokrakohteita on Helsingissä yhteensä noin 360.

Terassivuokralaisten ei tarvitse olla yhteydessä kaupunkiin, vaan terassikausi lyhennetään automaattisesti. Helsingin kaupunki ei peri kattamattomien terassien vuokralaisilta vuokraa siltä ajalta, kun ravitsemisliikkeiden ulkotilojen on oltava lain mukaan kiinni. Vuokraa aletaan veloittaa vasta siitä päivästä lähtien, kun laki taas sallii terassien auki pitämisen. Vuokralaisten ei tarvitse purkaa terassialueiden rakenteita siksi ajaksi, kun terasseja ei voi käyttää. Alue tulee kuitenkin pitää siistinä, ja kalusteet tulee siirtää pois tai kasata siististi pois käytöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehmusoksa Inkeri
yksikön päällikkö vs.
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 22794
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Terassikauden aloitus siirtyy koronarajoitusten vuoksi Helsingissä. Kuva: Johanna Joutsiniemi
Terassikauden aloitus siirtyy koronarajoitusten vuoksi Helsingissä. Kuva: Johanna Joutsiniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.4.202115.4.2021 21:04:20 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 15.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 29.4.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme