Karisto

Terhi Rannelan uutuuskirja Kirjeiden lumo on ylistys hitaalle ja yksityiselle kirjoittamiselle

Jaa

Miten ylelliseltä tuntuukaan kaiken somehälinän keskellä vastaanottaa vain itselle suunnattu, käsin kirjoitettu viesti. Terhi Rannelan viisas, kulttuurihistoriaa luotaava Kirjeiden lumo puhuu hitaan, yksityisen kirjoittamisen puolesta. Innostava hyvän mielen kirja kutsuu viihtymään ja sivistymään.

Terhi Rannelan teos käsittelee kirjeitä, päiväkirjoja ja käsinkirjoittamisen lumoa. Se on kirja kaikille meille, jotka rakastamme sulkakynää, mustekynän tuoksua, päiväkirjoja – tai ainakin ajatusta niistä 

Rannela tutustuttaa raikkaalla tyylillään kirjeiden kulttuurihistoriaan ja inspiroiviin päiväkirjailijoihin. Hän esittelee ideoita niin muinaisesta Egyptistä, 1920-luvun Suomesta kuin 2020-luvun Australiastakin.  

Ehkä Rannelan kirjan lukija innostuu rustaamaan muutaman rivin postikorttiin tai vuosia suunnittelemaansa kirjeeseen. Kenties sen sivujen inspiroimana löytyy uusi tapa tai into kirjoittaa päiväkirjaa. Tai sitten innostuu kaivamaan vanhat kirjeet ja tekemään aikamatkan menneisyyteen. Joskus kirje täyttää tarkoituksensa, vaikka sitä ei lähettäisikään. Ja toisinaan onkin kaikkein tärkeintä kirjoittaa itselle. 

Kirjailija Terhi Rannela on kirjoittanut kirjeitä ja päiväkirjaa niin kauan kuin muistaa. Rannela nauttii vanhanaikaisesta käsin kirjoittamisesta ja vertaa sitä mindfulnessiin. Hän on Tampereella mukana Kirje tuntemattomalle -vapaaehtoistoiminnassa, jossa kirjoitetaan kirjeitä kaikenikäisille rohkaisun sanoja kaipaaville.

Kirjeiden lumo -teoksessaan Rannela punoo omakohtaiset kokemukset kiinnostavasti historiallisiin anekdootteihin Jackie Kennedyn saamista surunvalitteluviesteistä Sofia Tolstajan päiväkirjamerkintöihin. Innostava hyvän mielen kirja kutsuu viihtymään ja sivistymään. 

Terhi Rannela (s. 1980) on monipuolinen kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu parikymmentä teosta historiallisista romaaneista luovan kirjoittamisen oppaisiin. Hänen edellinen teoksensa, omaelämäkerrallinen Äiti – Ajatuksia äkkikuoleman jälkeen (2020) sai paljon huomiota. 

 

Teos ilmestyy myös e-kirjana.

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 19.4.2021 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Terhi Rannela Kuva Laura Vesa
Terhi Rannela Kuva Laura Vesa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla20.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Kati Outisen lyyrisen kauniit muistelmat päästävät lähelle rakastetun taiteilijan elämää9.8.2021 08:22:00 EEST | Tiedote

Näyttelijä Kati Outinen rakastaa pitkiä kävelyretkiä, museoita, lukemista, runoja, sienestämistä, teatteria, elokuvaa, virkkausta, ruuanlaittoa, autolla ajelua, vanhoja puita, kirppareita, ihmisten tarinoita, muutoksia, keskusteluja, prosesseja, juustoja ja punaviiniä. Tästä kaikesta sekä lukuisista tunnetuista työprojekteistaan hän kirjoittaa uutuuskirjassaan Niin lähelle kuin muistan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme