Finanssivalvonta

Tero Kurenmaa Finanssivalvonnan johtajaksi

Jaa

Pankkivaltuusto on tänään nimittänyt oikeustieteen tohtori Tero Kurenmaan Finanssivalvonnan johtajan virkaan viisivuotiskaudeksi 15.6.2022 alkaen. Nimitys tehtiin Finanssivalvonnan johtokunnan esityksestä.

Kuva: Sami Perttilä
Kuva: Sami Perttilä

Kurenmaalla on pitkä kokemus johtamistehtävistä julkishallinnon asiantuntijaorganisaatioissa ja myös finanssimarkkinoiden valvonnasta sekä nykyisissä että aikaisemmissa tehtävissä.

– Tero Kurenmaalla on tehtävässä tarvittavaa osaamista ja kokemusta sekä isojen julkishallinnon organisaatioiden johtamisesta että kehittämishankkeiden ja muutosten läpiviennistä. Kurenmaan kokemus ja näytöt tukevat myös onnistumista Finanssivalvonnalle tärkeässä kotimaisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä, Finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtaja Marja Nykänen toteaa.

– On suuri luottamus tulla nimitetyksi Finanssivalvonnan johtajan tehtävään, ja odotan innolla yhteistyötä Fivan huippuammattilaisten kanssa tässä uudessa roolissa. Tällaisina kuohuvina aikoina tarvitsemme kaikkien osaavaa panosta ja yhteen hiileen puhaltamista kyetäksemme turvaamaan luottamuksen finanssimarkkinoiden toimintaan ja vakauteen, Kurenmaa toteaa.

Kurenmaa on toiminut Finanssivalvonnan lakiasiat-yksikön päällikkönä 1.6.2021 alkaen. Tätä ennen hän on työskennellyt keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä ja vt. päällikkönä sekä esimerkiksi sisäministeriön poliisiosaston ylijohtajana. Kurenmaa on työskennellyt vuosina 1997–2002 myös Finanssivalvontaa edeltäneessä Rahoitustarkastuksessa markkinavalvojana. Kurenmaa on valmistunut oikeustieteen tohtoriksi väittelemällä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä.

Johtajan virkaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 14 hakijaa.

Katso myös

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa Marja Nykänen, Finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtaja, puhelin 09 183 2007

Kuvat

Kuva: Sami Perttilä
Kuva: Sami Perttilä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Finanssivalvonta
Finanssivalvonta
PL 103, Snellmaninkatu 6
00100 Helsinki

09 183 51https://www.finanssivalvonta.fi/

Finanssivalvonta on rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen, jonka valvottavia ovat muun muassa pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut vakuutusalalla toimivat, sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt ja pörssi. Edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssivalvonta

Financial sector’s capital position as at 31 March 2022: Finnish financial sector’s good capital position increasingly important – uncertainty marks the operating environment and risks are elevated9.6.2022 09:45:00 EEST | Press release

The impacts of Russia’s war, the pick-up in inflation and slowdown in economic growth are creating a high level of uncertainty, accompanied by a rise in interest rates and decline in share values. The preparedness of supervised entities for the consequences of these developments and for possible cyber attacks requires sufficiently large capital buffers for all situations and voluntary contingency plans.

Kapitaltäckning och solvens i den finansiella sektorn 31.3.2022: Allt viktigare att den finländska finansiella sektorn hålls kapitalstark – omvärlden präglas av osäkerhet och riskerna ligger kvar på en hög nivå9.6.2022 09:45:00 EEST | Tiedote

Effekterna av Rysslands anfallskrig, inflationsökningen och den avtagande ekonomiska tillväxten skapar stor osäkerhet samtidigt som räntorna stiger och aktievärdena sjunker. Beredskap för konsekvenserna av dessa fenomen och även för eventuella cyberattacker kräver att aktörernas kapitalbuffertar är tillräckligt stora i alla situationer och de frivilliga beredskapsåtgärderna tillräckliga.

Finanssisektorin vakavaraisuus 31.3.2022: Suomen finanssisektorin hyvä vakavaraisuus entistä tärkeämpää – epävarmuus leimaa toimintaympäristöä ja riskit pysyneet korkealla tasolla9.6.2022 09:45:00 EEST | Tiedote

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset, kiihtynyt inflaatio ja hidastuva talouskasvu luovat suurta epävarmuutta, samaan aikaan kun korot nousevat ja osakkeiden arvot laskevat. Toimijoiden varautuminen näiden ilmiöiden seurauksiin ja myös mahdollisiin kyberhyökkäyksiin edellyttää kaikissa tilanteissa riittävän suuria vakavaraisuuspuskureita ja omaehtoisia varautumistoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme