ExpomarkExpomark

Tervetuloa Apuvälinemessuille Helsingin Messukeskukseen keskiviikosta perjantaihin 11.–13.5.2022.

Jaa
Hyvä Toimittaja, apuvälinealan tärkein messutapahtuma käynnistyy tällä viikolla! Messujen teemana on erityisen hyvä arki. Ratkaisuja siihen haetaan niin opiskelun ja työllistymisen kannalta kuin harrastamisen, matkailun, seksuaalisuuden ja yhdenvertaisen osallisuuden näkökulmasta. Tapahtuma tarjoaa uusinta tietoa, tuotteita sekä iloa ja elämyksiä kuntoutuksen, apuväline-, terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille.

Poimi tästä tärpit messukäynnille

ke klo 11.00 Ohjelmalava ja to klo 11.30 Striimi-stage: Hyvin sanottu! -hankkeen keskustelut.

 • Hyvin sanottu on Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Apuvälinemessuilla järjestetään Suomen ensimmäinen esteetön erätauko keskustelu, jossa tuodaan esille rakentavan ja saavutettavan keskustelun työkaluja ja erilaisten ihmisten tasaveroisen kohtaamisen merkittävyyttä yhteiskunnassa. Hankkeen asiantuntijat tavattavissa keskustelun jälkeen Invalidiliiton messuosastolla.

ke 13.30 Ohjelmalava: Miten varaudun vanhuuteen ja ennakoin asumista?

 • Asumisen ennakoinnista ja korjausneuvonnasta kertomassa Jukka Laakso, Korjausneuvonnan päällikkö, Vanhustyön keskusliitto.

ke klo 14 Striimi-stage: Uudet teknologiat:

ke klo 14.30 Ohjelmalava: Yhdenvertaisuutta edistämässä.

 • Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE tarjoaa palveluja esteettömyyden edistämiseksi. Tule kuuntelemaan, miten voimme auttaa sinua ja organisaatiotasi esteettömyyteen liittyvissä kysymyksissä!

to klo 16–17.30 messualue: Henkilökohtaisen avun paraatikulkue päätyy Striimi-stagelle, jossa ohjelmassa:

 • Mitä avustaja minulle merkitsee, Jari Mönkkönen, henkilökohtaisen avun käyttäjä
 • Yhdenvertaisuus muuttuvassa maailmassa, Mika Välimaa, lakimies, Kynnys ry
 • Tulevaisuuden henkilökohtainen apu, Aki Lindén, perhe- ja peruspalveluministeri

to klo 12.00 Liikuntamaan arena: Vammasta huolimatta valmentaja.

 • Haastateltavana Jari Mönkkönen, jonka ura telinevoimistelussa päättyi vammautumiseen. Valmentamisesta löytyi uusi väylä hyödyntää taitoja ja osaamista sekä keinot unelmien toteuttamiseen soveltavin ratkaisuin.

to klo 12.20 Striimi-stage: Esteettömän matkailun trendit -paneelikeskustelu

 • Sanna Kalmarin johdolla keskustelemassa matkailualan yritysten edustajia.

to klo 15.00 Liikuntamaan arena: Tokion ja Pekingin paralympiajoukkueiden urheilijat lavalla!

pe klo 12.00 Striimi-stage: Harvinaisen hyvä arki -paneelikeskustelu.

 • Puhutaan lapsen sairauden vaikutuksista perheen arkeen. Keskustelemassa Invalidiliiton asiantuntijoita ja harvinaissairaan lapsen vanhempia.

pe klo 14.00 Liikuntamaan arena: Uskalla unelmoida, uskalla elää - sano elämälle kyllä!

 • Näyttelijä, yritysvalmentaja, malli ja somevaikuttaja Eero Herranen ”Euro Hoo” on positiivisen elämänilon lähettiläs ja vuoden 2021 positiivisin TikTokkari.

pe klo 13.00 Ohjelmalava:

Kaikkina messupäivinä:

 • Apuvälinerata messualueella: Kokeile liikkua pyörätuolilla. Radalla mm. kynnyksiä, tasoja ja luiskia sekä erilaisia pintoja. Demoesityksiä päivittäin klo 10, 13 ja 15.
 • Pimé Café hallissa 1: Poikkea kahville ilman näköaistia. Huomaat, miten muiden ihmisten tapa ottaa kontaktia ja kommunikoida, lämpötilat, hajut, maut tai vaikkapa tuulenvire nousevat uuteen merkitykseen.
 • Esteetön matkailu on yksi eniten kasvavista matkailutrendeistä. Teemaosastolta saa tietoa ja vinkkejä esteettömään matkailuun Suomessa ja ulkomailla.
 • Vammaisten seksuaalisuus ja seksuaaliterveys ovat laajasti esiteltyinä omalla teemaosastollaan.
 • Liikuntamaa: urheilijahaastatteluita, demoja ja näytöksiä: mm. rytmistä voimistelua, flamencoa, sähköpyörätuolisalibandya ja Special Olympics -urheilijoiden aamujumppaa. Special eSports Finnish open 2022 pe klo 13.00. Liikuntamaassa voi kokeilla lähes 30 paraurheilulajia, uusina mukana ovat suosittu padel ja hiihto.

Katso koko ohjelmatarjonta: https://apuvaline.expomark.fi/messuohjelma
HUOM! Striimi-stagen ohjelma striimataan suurelta osin etäyhteydellä seurattavaksi.
Tapahtuman tiedotteet ja näytteilleasettajien tiedotteet: https://apuvaline.expomark.fi/medialle

Akkreditoidu messuille ennakkoon: 
https://link.webropol.com/s/av22akkreditointi

Messukeskuksen lehdistökeskus (pääsisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä.

Pysäköinti on tapahtumaan akkreditoituneille toimittajille ja somevaikuttajille maksutonta. Pysäköintimaksu kuitataan lehdistökeskuksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kisätiedot: Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

Median palvelut: Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fihttps://expomark.fi

Expomark järjestää teollisuuden ja terveyden alan messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missionamme on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Olemme Suomen Messujen tytäryhtiö ja 7 hengen tiimimme toimipaikkana on Jyväskylä.

Tapahtumiamme ovat Pohjoinen Teollisuus, Energiamessut, Proforest, Apuvälinemessut, Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Energiamessuilla kokoonnuttiin ajankohtaisen ja tärkeän aiheen äärellä27.10.2022 13:53:40 EEST | Tiedote

Energia-alan Suomen suurin tapahtuma keräsi alan uusimmat tuulet ja timanttisimmat asiantuntijat saman katon alle, kun odotetut Energiamessut järjestettiin 25.-27.10. Vaikka alalla tapahtuu paljon ja ihmiset ovat kiireisiä, oli liikkeellä paljon messuvieraita: kaikkiaan Energiamessuilla vieraili noin 5600 kävijää. Palveluitaan ja uusimpia innovaatioitaan esitteleviä näytteilleasettajia paikalla oli yli 300.

KUTSU: Energiamessuilla Tampereella 25.–27.10.2022 pohditaan energiatuotannon vakaata tulevaisuutta – tule kuulemaan alan tärkeimmät uudet tuulet!18.10.2022 07:01:44 EEST | Kutsu

Tervetuloa tekemään kattava katsaus energia-alan muuttuvaan tulevaisuuteen Energiamessuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 25.–27.10.2022! Tapahtumakokonaisuuden kattauksessa nostetaan esiin mielenkiintoisia seikkoja siitä, miten Suomen tulisi mukautua energia-alan muutokseen. Media voi akkredoitua messuille paikan päällä messutoimistossa tai etukäteen sähköisesti.

Energiamessuilla Tampereella visioidaan Suomen energiateollisuuden tulevaisuutta19.9.2022 13:59:14 EEST | Tiedote

Energia-alan päätapahtuma Energiamessut (The Energy Event of Finland) järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10.2022. Tapahtuma yhdistää alan huippuosaajia ja rohkaisee pohtimaan energia-alan tulevaisuutta uudella tavalla. Horisontissa siintävät paitsi ekologiset haasteet, myös kysymykset energia-alan omavaraisuudesta. Maailma muuttuu, ja energia-alan on vastattava tähän muutokseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme