Espoon kaupunki - Esbo stad

Tervetuloa Elinkeinofoorumi 2021 -tapahtumaan

Jaa

Yksi tapahtuma – kaikki asiantuntijat – osallistu sinäkin! ​ Business Espoon elinkeinofoorumi 2021 on yksi vuoden tärkeimmistä yrittäjille ja elinkeinoelämän vaikuttajille suunnatuista tapahtumista.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Business Espoon Elinkeinofoorumi 2021 -tapahtumaan. Tilaisuudessa pohditaan miten alati muuttuva toimintaympäristö mahdollistaa kestävän tulevaisuuden.

Aika: Keskiviikko 12.5. klo 9.00 – 11.00
Paikka: Live stream–Lähetämme osallistumislinkin lähempänä tapahtumapäivää.
Ilmoittautuminen: linkki rekisteröitymiseen

Elinkeinofoorumin ohjelmassa on luvassa erittäin mielenkiintoisia puhujia ja puheenvuoroja. Mukana on muun muassa Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, joka kertoo maailmaa muuttavien megatrendien merkityksestä yhteiskuntien uusiutumiseen sekä millaisia kasvunmahdollisuuksista megatrendit luovat yrityksille. Saat vastauksia esimerkiksi siihen, miten voit hyödyntää megatrendejä, jottet jää niiden riepoteltavaksi, ja mitkä ovat talouden suurimmat draiverit ja miltä vallankäyttö näyttää 5-10 vuoden aikajänteellä. Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu valottaa puheenvuorossaan, millaiset ovat maailman talousnäkymät Suomen näkökulmasta ja millaisia pysyviä vaikutuksia koronapandemialla ennakoidaan olevan.

Kataisen ja Koivun lisäksi tilaisuudessa nähdään ja kuullaan laaja-alaisesti elinkeinoelämän huippuvaikuttajia: Aalto-yliopiston/Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki, Ensto Invest Oy:n hallituksen jäsen Lari Raitavuo ja Ocean Orchard Oy:n Chief Business Activist & Founder Mikael Westerlund, sekä Espoon kaupungilta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, elinkeinojohtaja Tuula Antola ja elinkeinopäällikkö Harri Paananen.

Ohjelma

 • Tervetuloa 

 • Kestävä liiketoiminta yritysten menestymisen ehtona – kaupunki kumppanina 
  Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunki

 • Maailmaa muuttavat megatrendit
  Yliasiamies Jyrki Katainen, Sitra ​

  Maailmassa on nähtävissä muutosvoimia, jotka vaikuttavat yhteiskuntien uusiutumiseen ja luovat uusia kasvunmahdollisuuksia yrityksille. Megatrendejä voi hyödyntää, ohjata tai jäädä niiden riepoteltavaksi. Mitkä ovat talouden suurimmat draiverit ja miltä vallankäyttö näyttää 5-10 vuoden aikajänteellä?

 • Talousnäkymät koronan jälkeen
  Pääekonomisti Tuuli Koivu, Nordea

  Taloudet ovat avautumassa koronan jälkeen eri tahtiin. Tuuli Koivu valottaa puheenvuorossaan, millaiset ovat maailman talousnäkymät Suomen näkökulmasta ja millaisia pysyviä vaikutuksia koronapandemialla ennakoidaan olevan. 

 • Kestävää kasvua suomalaista omistajaosaamista ja omistajuuden kulttuuria vahvistamalla –keskustelu

  Elinkeinojohtaja Tuula Antola, Espoon kaupunki, Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki, Aalto-yliopisto ja hallituksen jäsen, Lari Raitavuo Ensto Invest Oy 

 • Merien ravinneongelmista kestäviä kuluttajatuotteita
  Chief Business Activist & Founder Mikael Westerlund, Ocean Orchard Oy 

  Maapallosta 75% on merta. Meret kamppailevat sekä happamoitumisen ja ravinneongelmien kanssa. Invasiiviset lajit, kuten sini- ja sargassum-levä, aiheuttavat biodiversiteetin katoamisen ja monien miljardien kokoisia tuhoja. Origin by Ocean luo uudella biojalostamoteknologialla uuden vaihtoehdon tälle ongelmalle.

 • Business Espoo palvelee yrityksiä kasvussa ja kriisissä
  Elinkeinopäällikkö Harri Paananen, Espoon kaupunki

 • Päätössanat

Tutustu ohjelmaan ja puhujiin Business Espoon verkkosivuilla.

Elinkeinofoorumi on Business Espoon vuoden tärkein elinkeinoelämän tekijöille ja vaikuttajille suunnattu tilaisuus. Osallistuminen on vaivatonta ja onnistuu vaikkapa omalta työpisteeltäsi, kotisohvaltasi tai mökiltäsi. Voit osallistua keskusteluun tapahtuman aikana chatissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Business Espoo on seitsemän toimijan muodostama palveluverkosto Espoon ja sen lähikuntien yrityksille ja yrittäjille. Tavoitteena on saada lisää työpaikkoja ja elinvoimaa Espooseen tuottamalla asiakaskeskeisiä, laadukkaita ja kustannusvaikuttavia yritys- ja yrittäjäpalveluita. Business Espoo -verkostoon kuuluvat Espoon kaupunki, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut ja YritysEspoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.20215.5.2021 20:19:25 EEST | Tiedote

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.2021 Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 19.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset. Lautakunnalle tuodaan vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Selvitys mahdollisuudesta käyttää Espoon kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 3.3.2021 Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen, kun vanha koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi selostusosan mukaisen selvityksen mahdollisuudesta käyttää Espoon Kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme