MessukeskusMessukeskus

Tervetuloa Helsingin Kirjamessuille!

Jaa

Tervetuloa Helsingin Kirjamessuille to-su 26.–29.10.2017 Messukeskukseen Helsinkiin. Suomen suurin kirjallisuustapahtuma tarjoaa tänä vuonna ennätysmäärän ohjelmaa. Teemana on Suomi. Avajaiset järjestetään to 26.10. klo 11 Aleksis Kivi -lavalla.

Ennen avajaisia klo 10.45 Aleksis Kivi -lavalla jaetaan ensimmäistä kertaa Minna Canth -palkinto. Suomen Messusäätiön rahoittama palkinto annetaan yhteiskuntamme ravistelijalle, joka työllään kirjoittajana, yrittäjänä ja vaikuttajana innostaa rakentamaan parempaa Suomea. Palkinnon jakaa Minna Canthin seuran puheenjohtaja Elise Tarkoma.

Avajaisten ohjelma:

Säveltäjä Pasi Lyytikäisen tervehdys sata vuotiaalle Suomelle

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola kertoo messujen sisällöstä

Avajaispuhe, kirjailija Sinikka Nopola

Yhdeksäsluokkalaisten puheenvuoro, Diya Bhuiyan ja Mona Wager, Kruununhaan yläaste

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon jako, Suomen Kustannusyhdistyksen puheenjohtaja Timo Julkunen. Suomen Messusäätiön rahoittama palkinto annetaan nyt 17. kertaa kirjallisuuden ja lukemisen eteen tehdystä tärkeästä työstä.

Alvar Renqvist -palkinnon jako, Suomen Kirjasäätiö

Vuoden 2018 teemamaa on Yhdysvallat ja kapula heille annetaan sunnuntaina 29.10. klo 17.30 Aleksis Kivi -lavalla.

Kustantajien tiedotustilaisuuksia tapahtuman aikana Rauha-salissa (201)

Perjantaina 27.10.klo 11.30-12.30 Innon ja Aulan Syksy: Arne Dahl, Lone Theils, Laura Gustafsson ja Luke Harding

Perjantaina 27.10. klo 13.00-13.45 Selkokirjoja tehdään nyt maahanmuuttajille ja ikääntyneille. Selkokeskuksen Ari Sainio kertoo muuttuvista kohderyhmistä ja lukijoiden toiveista, kirjailijat Sanna-Leena Knuuttila ja Jasu Rinneoja kertovat, miten pyrkivät vastaamaan toiveisiin ja esittelevät uutuuskirjansa. Paikalla on myös maahanmuuttaja, joka kertoo, mikä suomen lukemisessa on hänelle vaikeaa, REUNA  Kustantamo ja kirjakauppa Oy

Lauantaina 28.10. klo 15-16 Eero Yrjö-Koskisen Arktinen murros -kirjan julkistamistilaisuus, Into-kustannus

>> Jaettavia palkintoja

>> Kansainväliset kirjailijavieraat

SUOMEN SUURIN KIRJALLISUUSTAPAHTUMA TARJOAA ENNÄTYSMÄÄRÄN OHJELMAA

Helsingin Kirjamessujen 2017 teemana on suomalainen kirjallisuus ja sata vuotta täyttävä Suomi. Neljän messupäivän aikana järjestetään ennätysmäärä yli 1000 tapahtumaa. Esiintyjiä on yli 1200, joista 40 on kansainvälisiä kirjailijavieraita.

Tähtivieraana on suuria tunteita herättävä kirjailija Dan Brown. Uutena kokonaisuutena messuilla ovat hyvinvointikirjat ja käännösmaailma. Niiden lisäksi erityishuomiota saavat esikoisteokset, ja Runosunnuntai nostaa runouden osuutta ohjelmassa. Tiedetorin ohjelmaa on tänä vuonna torstaista lauantaihin. Suomen juhlavuoden kunniaksi kirjamessut kutsuu kaikki Suomen yhdeksäsluokkalaiset veloituksettakirjamessuille.

Kirjamessujen ohessa järjestetään Antikvaariset kirjamessut ja Postimerkkimessut sekä ensimmäistä kertaa vanhoja vinyylilevyjä myyvät Levymessut.

Torstaiaamuna on ennen messujen avautumista klo 8-10 Kirjallinen Bisnesaamiainen ja bisnes-ohjelma jatkuu koko aamupäivän. Kirjamessuilla on nuorille suunnattua KirjaKallion ohjelmaa, lapsille kolme omaa ohjelmapistettä, koululaisten ja opiskelijoiden Suunnista kirjaan –ohjelma,  kahdella lavalla ruotsinkielistä ohjelmaa, Kirjailijaliiton ohjelmaa viikonloppuna, Dekkarilauantai omalla lavallaan ja kahdeksan lukupiiriä, joissa lukijat kohtaavat kirjailijan. Bloggaajat vinkkaavat lukemista messuilla.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Ruoka ja Viini -messut, joilla kirjamessujen kävijät voivat myös vierailla.  

Helsingin Kirjamessut on avoinna torstaista lauantaihin 26. – 28.10. klo 10–20 ja sunnuntaina 29.10. klo 10–18. Torstaiaamuna 26.10. klo 8-10 on Kirjallinen Bisnesaamiainen (39 e). Torstai-ilta jatkuu Messukeskuksessa Kirjanrakastajien bileillä klo 20-23, johon kaikki messukävijät ovat tervetulleita.

UUTTA:
Tähtivierashaastattelu Dan Brown lauantaina 28.10. klo 14-15, Salissa 1o1 Hyvinvointikirjat esillä omana ohjelmakokonaisuutena
Käännösmaailma
Esikoiskirjailijoiden 3 min.
Runosunnuntai
Tiedetori-ohjelmaa myös lauantaina
Lastenalue: puuhapiste & paljon ohjelmaa myös vanhemmille
Kirjamessut avoinna myös lauantaina klo 20 asti

-----------------------------------

Akkreditoidu ennakkoon Helsingin Kirjamessuille   -> http://messukeskushelsinki.fi/uutishuone/akkreditointi/ Saat tapahtuman PRESS-kortin lehdistökeskuksesta (eteläisen sisäänkäynnin toinen kerros). Median edustajille on varattu vaatesäilytys lehdistöhuoneen takaosassa.  

Lehdistökeskus: Messukeskuksen lehdistökeskus (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä.

Haastatteluhuone: Toimittajat voivat varata hiljaisen huoneen (tila 202) haastatteluille lehdistökeskuksesta.

Tapahtuman verkkosivuilta löytyy tapahtuman tiedotteiden lisäksi näytteilleasettajien tiedotteita sekä lista lehdistötilaisuuksista.

Kuvia avajaisista ja messuista tulee: http://mediabank.messukeskus.com Kuvat ovat vapaasti käytettävissänne.

Pysäköintijärjestelyt Pysäköinti on Messukeskuksen tapahtumiin akkreditoituneille toimittajille maksutonta. Puomilta saatava pysäköintikortti leimataan Lehdistökeskuksen leimauslaitteessa.

Lisätietoja Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Kustannusyhdistys ja Kirjakauppaliitto. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messut järjestetään 26.–29.10.2017 seitsemännentoista kerran. Tänä vuonna samanaikaisesti järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma. Samalla lipulla pääsee tutustumaan molempiin tapahtumiin. Lippujen hinnat: aikuiset 16 e (kokoaikalippu 30 e), lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 10 e (kokoaikalippu 20 e), perhelippu 37 e.  Liput ennakkoon: http://shop.messukeskus.com 

Helsingin Kirjamessut

26.–29.10.2017

Messukeskus

Avoinna to-la klo 10–20, su klo 10–18

www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ihmisen parhaaksi -palkinto Terhokodille22.3.2018 10:00Tiedote

Vuoden 2018 Ihmisen parhaaksi -palkinto luovutettiin tänään Terhokodille Sairaanhoitajapäivillä Messukeskuksessa Helsingissä. Terhokoti on kehittänyt merkittävällä tavalla saattohoitoa 30-vuotisen olemassaolonsa aikana sekä osallistunut aktiivisesti saattohoidosta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun. 5000 euron arvoisen Ihmisen parhaaksi -palkinnon lahjoittavat Suomen Messusäätiö ja Suomen sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca Oy.

KUTSU: Sairaanhoitajapäivät 22.-23.3. Messukeskuksessa Helsingissä19.3.2018 10:48Kutsu

Hyvä median edustaja, tervetuloa Sairaanhoitajapäiville Messukeskukseen Helsinkiin 22.–23.3.! Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma esittelee alan uutuuksia ja puheenaiheita. Alla muutamia poimintoja päivien monipuolisesta ohjelmatarjonnasta: Klinikka-ohjelmalavalla järjestetään päivien aikana demoja ja puheenvuoroja alaa tällä hetkellä puhuttavista aiheista. Tietoa on luvassa muun muassa HIV-kotitesteistä, paperittomien terveyspalveluista sekä ihmiskaupan uhreista hoitotyön asiakkaina. Metropolia Ammattikorkeakoulun osastolle 3r11 rakennetaan TerveysCasino, jossa messukävijät pääsevät pelaamaan Metropolian tieto- ja viestintätekniikan peliopiskelijoiden kehittämiä pelejä. Terveysaiheiset pelit hyödyntävät VR-tekniikkaa. Perjantaina 23.3. Pääsalissa järjestetään paneelikeskustelu sairaanhoitajien etiikasta otsikolla ”Pahoinpitelyä ja kaltoinkohtelua – missä on sairaanhoitajien etiikka”. 5000 euron arvoinen Ihmisen parhaaksi -palkinto luovutetaan tämän vuoden palkinnonsaajalle Sairaa

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki12.3.2018 11:07Tiedote

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet6.3.2018 12:44Tiedote

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme