KIASMA

Tervetuloa Jani Leinosen Tottelemattomuuskoulu -näyttelyn tiedotustilaisuuteen Kiasmaan keskiviikkona 2.9. klo 11. Näyttely aukeaa yleisölle perjantaina 4.9.

Jaa

Kiasma on tuottanut näyttelyyn uuden teoksen, Tottelemattomuuskoulun, jossa opetetaan kuuliaisuuden sijaan omien mielipiteiden muodostamista, tapoja lausua niitä julki ja edistää itselle tärkeitä asioita. Rehtori Leinosen opettajakaartia ovat Li Andersson, Karri ”Paleface” Miettinen, Riku Rantala & Tunna Milonoff, Marjaana Toiviainen sekä katutaiteilija Sampsa.

Jani Leinonen, Tottelemattomuuskoulu. Kuva Pirje Mykkänen/ Kansallisgalleria.
Jani Leinonen, Tottelemattomuuskoulu. Kuva Pirje Mykkänen/ Kansallisgalleria.

Kauheimmat asiat maailmanhistoriassa, kuten kansanmurhat, orjuus tai sodat eivät johdu tottelemattomuudesta vaan siitä että ihmiset ovat olleet tottelevaisia.” Jani Leinonen Howard Zinniä mukaillen.

Jani Leinosen näyttely osuu kiinnostavaan kohtaan taiteilijan uralla. Leinonen on siirtymässä yhä enenevässä määrin kohti yhteisöllistä tekemistä, taiteilijuutta, jossa tekijyys on jaettua, ja osallistavuus on teoksen keskeinen ulottuvuus. Leinosta kiinnostaa, miten taiteen kautta voi vaikuttaa ja jopa muuttaa maailmaa. Ja niin hän tekee: ravistelee ajatusmallejamme sekä haastaa meidät kyseenalaistamaan niin taiteen, politiikan kuin koulumaailman rakenteita ja toimintatapoja. Hän on uudenlainen julkinen taiteilija, joka hyödyntää taiteessaan sekä median toimintatapoja, julkisuutta että sosiaalista mediaa.

Lisätietoja medialle:

Arja Miller, intendentti 050 3361980, arja.miller@kiasma.fi

Kiasman viestintä:

Piia Laita, viestintäpäällikkö, 040 590 8805, piia.laita@kiasma.fi
Päivi Oja, tiedottaja, 040 5751486, paivi.oja@kiasma.fi

Kuvia osoitteessa www.kiasma.fi/press

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin taidemuseon ja Sinebrychoffin taidemuseon kanssa.

Kuvat

Jani Leinonen, Tottelemattomuuskoulu. Kuva Pirje Mykkänen/ Kansallisgalleria.
Jani Leinonen, Tottelemattomuuskoulu. Kuva Pirje Mykkänen/ Kansallisgalleria.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, nfo@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

389 051 kävijää vieraili Pohjoismaisessa paviljongissa Venetsian biennaalissa26.11.2019 09:57:09 EETTiedote

Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa vieraili ennätyksellinen määrä kävijöitä. Näyttely keräsi tänä vuonna yhteensä 389 051 kävijää. Kiasman toteuttama näyttely sai runsaasti kiitosta ja kansainvälistä huomiota ajankohtaisella ilmastoteemallaan. Näyttely Weather Report: Forecasting Future käsitteli ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Marraskuun aikana Venetsiaa koettelivatkin poikkeuksellisen rajut tulvat.

Pidennämme tiedotustilaisuuden kestoa! Media pääsee tutustumaan Ragnar Kjartanssonin näyttelyyn The Visitors keskiviikkona 9.10. klo 10-1530.9.2019 11:50:15 EESTTiedote

Haluamme tarjota medialle mahdollisuuden tutustua rauhassa huippusuositun islantilaisen taiteilijan Ragnar Kjartanssonin videoinstallaatioon The Visitors ja pidennämme median ennakkotutustumisaikaa. Teoksiin voi tulla tutustumaan keskiviikkona 9.10. klo 10-15 välisenä aikana, jolloin myös näyttelyn tiedotusmateriaali on saatavilla. Ilmoitathan etukäteen, mikä haluat haastatella esimerkiksi näyttely kuraattoria.

Kiasman vuosi 2020 tarjoaa kotimaista maalaustaidetta ja kansainvälisiä sooloja26.9.2019 12:59:26 EESTTiedote

Helsinkiläisen keräilijän Seppo Fräntin kokoelmalahjoituksesta koottu näyttely Hullu rakkaus tarjoaa Kiasman yleisölle mittavan katsauksen uuteen suomalaiseen maalaustaiteeseen. Yhdysvaltalaisen Doug Aitkenin ja brittitaiteilija Ed Atkinsin näyttelyt jatkavat nimekkäiden kansainvälisten taiteilijoiden soolonäyttelyiden sarjaa. Kansainvälistä nykytaidetta esittelee myös Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa esillä ollut näyttely Weather Report - Forecasting Future, joka saadaan seuraavaksi Kiasmaan. Liisa Lounilan näyttely jatkaa kotimaisten taiteilijoiden keskivaiheen uran esittelyä uusin teoksin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme