Oulun yliopisto

Tervetuloa Joulupajaan FabLab Ouluun ma 11. – pe 15.12. klo 9 - 16

Jaa

Fab Lab Oulun joulupajassa voi valmistaa joululahjan tai koristeen hyväntekeväisyyteen digilaboratorion huipputeknologian avulla. Myös toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan Fab Lab Oulun digitaalista Joulupaja-työskentelyä.

Fab Lab tarjoaa perustarvikkeet ja välineet esimerkiksi laserleikkaukseen ja 3D-tulostukseen. Myös omia materiaaleja voi tuoda. Samalla opitaan digitaalisen valmistuksen taitoja, ja tekeminen ei vaadi aiempaa kokemusta – Fab Labin tontut opastavat.

Joulupaja on kaikille avoin ja paikanpäällä Fablabissa voi piipahtaa omalla aikataululla, tervetuloa! Fab Lab Oulu sijaitsee Oulun yliopistolla, Linnanmaalla.

Fab Lab Oulu on tieteen terävimmässä eturintamassa oleva digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, fabrication laboratory. Fab Labissa voi keksiä ja toteuttaa melkein mitä tahansa huipputeknologian avulla. Elämyksellisyyden ja tekemisen ilon avulla kasvatetaan syvällisiä oppimisen taitoja yli oppiaine- ja toimialarajojen.

Toiminnan ideana on osallistaa alueensa ihmiset ja yritykset mukaan tekemisen kautta innovointiin. Fab Labeissa ideat toteutetaan digitaalisen valmistuksen, laserleikkurin, 3D-tulostimien, elektroniikkalaitteiden rakennuspisteiden sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla. Konseptiin kuuluvat myös ekologisuus ja materiaalien paikallinen kierrätys. Konsepti on lähtöisin MIT:sta (Massachusetts Institute of Technology).
Oulussa Fab Lab on saanut hyvän vastaanoton avauduttuaan vuonna 2015. Maanantaisin ovet ovat avoinna kaikille ja opettajat tuovat säännöllisesti koululuokkia vierailulle: tänä vuonna jo yli 400 oppilasta.

Oulu Open Science Hack Days 13. – 14.1.2018

Tammikuussa Fab Lab Oulu toivottaa kaikki tervetulleiksi pitchaamaan omia ideota, ja parhaat ehdotukset valitaan työpajojen aiheiksi. Mukana on myös elokuvan tuotantoyhtiö, joten viikonloppuna on mahdollista tuottaa rekvisiittaa tieteiselokuvaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Fab Lab Oulun johtaja Jani Ylioja p. 050 5951 907, jani.ylioja@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Ikiroudan sulaminen uhkaa arktisia kaupunkeja ja teollisuutta12.12.2018 07:15Tiedote

Ilmaston lämmetessä jopa 70 prosenttia pohjoisten ikirouta-alueiden infrastruktuurista sijaitsee riskialueilla, selviää suomalaisten maantieteilijöiden johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa. Ikiroudan sulaminen ja siitä johtuva maaperän vettyminen ja painuminen voivat tutkijoiden mukaan uhata arktisten alueiden kestävää kehitystä ja luonnonvarojen hyödyntämistä tulevina vuosikymmeninä. Riskialueilla asuu kolme neljäsosaa pohjoisen pallonpuoliskon ikirouta-alueiden väestöstä, noin neljä miljoonaa ihmistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme