Oulun yliopisto

Tervetuloa Joulupajaan FabLab Ouluun ma 11. – pe 15.12. klo 9 - 16

Jaa

Fab Lab Oulun joulupajassa voi valmistaa joululahjan tai koristeen hyväntekeväisyyteen digilaboratorion huipputeknologian avulla. Myös toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan Fab Lab Oulun digitaalista Joulupaja-työskentelyä.

Fab Lab tarjoaa perustarvikkeet ja välineet esimerkiksi laserleikkaukseen ja 3D-tulostukseen. Myös omia materiaaleja voi tuoda. Samalla opitaan digitaalisen valmistuksen taitoja, ja tekeminen ei vaadi aiempaa kokemusta – Fab Labin tontut opastavat.

Joulupaja on kaikille avoin ja paikanpäällä Fablabissa voi piipahtaa omalla aikataululla, tervetuloa! Fab Lab Oulu sijaitsee Oulun yliopistolla, Linnanmaalla.

Fab Lab Oulu on tieteen terävimmässä eturintamassa oleva digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, fabrication laboratory. Fab Labissa voi keksiä ja toteuttaa melkein mitä tahansa huipputeknologian avulla. Elämyksellisyyden ja tekemisen ilon avulla kasvatetaan syvällisiä oppimisen taitoja yli oppiaine- ja toimialarajojen.

Toiminnan ideana on osallistaa alueensa ihmiset ja yritykset mukaan tekemisen kautta innovointiin. Fab Labeissa ideat toteutetaan digitaalisen valmistuksen, laserleikkurin, 3D-tulostimien, elektroniikkalaitteiden rakennuspisteiden sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla. Konseptiin kuuluvat myös ekologisuus ja materiaalien paikallinen kierrätys. Konsepti on lähtöisin MIT:sta (Massachusetts Institute of Technology).
Oulussa Fab Lab on saanut hyvän vastaanoton avauduttuaan vuonna 2015. Maanantaisin ovet ovat avoinna kaikille ja opettajat tuovat säännöllisesti koululuokkia vierailulle: tänä vuonna jo yli 400 oppilasta.

Oulu Open Science Hack Days 13. – 14.1.2018

Tammikuussa Fab Lab Oulu toivottaa kaikki tervetulleiksi pitchaamaan omia ideota, ja parhaat ehdotukset valitaan työpajojen aiheiksi. Mukana on myös elokuvan tuotantoyhtiö, joten viikonloppuna on mahdollista tuottaa rekvisiittaa tieteiselokuvaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Fab Lab Oulun johtaja Jani Ylioja p. 050 5951 907, jani.ylioja@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

BizBus yhdistää yliopiston ja yrittäjähenkiset 5. syyskuuta Oulussa29.8.2018 12:02Tiedote

Oulun yliopisto järjestää yrittäjän päivän kunniaksi bussikuljetuksen yliopiston ja Oulun keskustan välille ja viihdyttää matkustajia haastattelemalla menestyneitä suomalaisia yrittäjiä. Bussissa erilaisista taustoista ponnistavat yrittäjät kertovat yllättäviä ja inspiroivia tarinoita siitä, kuinka he päätyivät nykyiseen tilanteeseensa. Bussikuljetus on ilmainen ja kaikille avoin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme