Helsingin DiakonissalaitosHelsingin Diakonissalaitos

Tervetuloa keskustelemaan luottamuksesta SuomiAreenalle

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) viettää tänä vuonna 150. juhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi olemme mukana myös SuomiAreenalla Porissa 13.-14.7.2017. SuomiAreenalla herätämme keskustelua siitä, miten rakennamme luottamusta yhteiskunnassamme ja varmistamme, että erilaiset näkemykset kohtaavat rakentavasti. Haluamme löytää konkreettisia ja arjessa toteutettavia keinoja, joilla lisätään dialogia ja luottamusta yhteiskunnassamme.

Tapahtumamme SuomiAreenalla

Keskustelutilaisuus 14.7. klo 11.45-13, Kaupungintalon piha

MasterChef Social - Yhteiskunnallinen kokkikisa luottamuksen lisäämiseksi

Kolme joukkuetta kisaa leikkimielisessä kilpailussa siitä, kuka keksii parhaan reseptin luottamuksen lisäämiseksi Suomessa.

Ylimmäinen makutuomari ja taikinan alustaja

Juho Saari, sosiaali- ja terveyspolitiikan professori, Tampereen yliopisto

Pääkokit

Antero Vartia, kansanedustaja, Vihreät

Susanna Pettersson, museonjohtaja, Ateneumin taidemuseo

Suldaan Said Ahmed, yhteisötyöntekijä, Helsingin Diakonissalaitos

Joukkueissa kisaavat myös Vamosnuoret sekä Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström, kansalaistoiminnan johtaja Laura Hakoköngäs sekä kansalaistoiminnan tuottaja Annina Laaksonen. Juontajina toimivat toimittaja Taneli Heikka ja Viesti-lehden päätoimittaja Riku Siivonen.

Kisan voi katsoa myös SuomiAreenan sivuilta online http://suomiareena.fi/

Yleisö voi osallistua oman reseptin keksimiseen somessa #luottamus.

Torivartti 14.7. klo 14

Niskalenkki raivosta - vinkkejä parempaan vuorovaikutukseen

Suomen Diakoniaopiston kouluttaja Toni Karjala antaa konkreettisia vinkkejä siitä, miten voit rauhoittaa kiihtyneen tai vihaisen ihmisen ja pysyä itse rauhallisena. Toni valmentaa työkseen ammattilaisia selviämään haastavista vuorovaikutustilanteista. Lavalla tilanteita on demonstroimassa myös kansalaistoiminnan tuottaja Annina Laaksonen. Torivartin juontaa toimittaja Riku Siivonen.

Kansalaistori - D-asema Pori (28b) 13.-14.7.

Dialogia ja luottamusta

Tervetuloa teltallemme keskustelemaan luottamuksesta. Kävijät voivat jättää myös oman reseptinsä luottamuksen lisäämiseksi. Teltalla on myös mahdollisuus nonstop-työpajoihin liittyen parempaan dialogiin, vuorovaikutukseen tai vapaaehtoistoimintaan.

Blogeja ja ajatuksia luottamuksesta:

Professori Juho Saari: Pinnan alla kuplii
https://diakonissalaitos.blogspot.fi/2017/06/pinnan-alla-kuplii.html

Ateneumin johtaja Susanna Pettersson: Jätetäänkö ovet auki? Luottamusta lisätään yhdessä
http://www.ateneum.fi/susanna-pettersson-jatetaanko-ovet-auki-luottamusta-lisataan-yhdessa/?cn=bWVudGlvbg

Kansalaistoiminnan tuottaja Annina Laaksonen: D-asemat lisäävät luottamusta (video)
https://www.youtube.com/watch?v=swIP6IVZktU

Yhteyshenkilöt

Viestintäjohtaja Laura Niemi
laura.niemi@hdl.fi
puh. 050 373 8602

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olemme erikoistuneet vaativien erityisryhmien palveluihin, joita kehitämme ennakkoluulottomasti yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansalaistoiminta on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Asunnottomien yö 17.10. - Asunnottomuuden ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin sen hoitaminen16.10.2017 14:20Tiedote

Tiedote 16.10.2017. Helsingin Diakonissalaitos (HDL) haluaa kiinnittää huomiota piiloon jäävään asunnottomuuteen ja erityisesti asunnottomiin nuoriin. Yli 80 prosenttia asunnottomistamme nukkuu muiden sohvalla, ja suuri osa heistä on nuoria. Samalla HDL muistuttaa, että asunnottomuuteen johtavat polut pitää tunnistaa mahdollisimman varhain ja, että asunnottomuuden ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin asunnottomuuden hoitaminen.

Diakonissalaitos selvitti traumatisoituneiden pakolaislasten ja -nuorten hoitoa5.10.2017 06:00Tiedote

Tiedote 5.10.2017. Terveydenhuollon ammattilaiset eivät ole saaneet lisäkoulutusta pakolaisuuteen ja monikulttuurisuuteen liittyvistä kysymyksistä, ja he kokevat taitonsa ja tietonsa puutteellisiksi lasten ja nuorten sotatraumatisoitumisen tunnistamiseksi ja hoitamiseksi. Halu oppia on kuitenkin suuri. Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) juuri valmistunut selvitys valottaa traumatisoituneiden pakolaislasten ja -nuorten hoitoa Suomessa.

MUISTUTUSKUTSU: Diakonissalaitos etsii rajoja teatterin avulla28.8.2017 12:15Tiedote

Mediatiedote 28.8.2017. Ylihuomenna keskiviikkona Diakonissalaitoksen kortteli Helsingin Alppikadulla muuttuu näyttämöksi. TÄSSÄ MENEE RAJA - LAULU UNELMIEN HUOMISESTA on esitys, joka juhlistaa Diakonissalaitoksen 150-vuotista taivalta heikoimman puolustajana. Valtaa ja rajoja pohtiva yhteisöllinen teatteriprosessi ja -esitys valittiin osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön strategista kokeilua kulttuurin ja taiteen vaikutuksista hyvinvointiin. Koko Alppikadun kortteli erilaisine ihmiseen on mukana tuotannossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme