KIASMA

Tervetuloa Kiasmaan! Esittelemme uudistunutta Kiasmaa median edustajille lounastilaisuudessa tiistaina 10. maaliskuuta klo 11 alkaen

Jaa

Olet tervetullut tutustumaan ensimmäisten joukossa maailmankuulun valokuvaajan Robert Mapplethorpen laajaan näyttelyyn sekä kahteen upeaan kokoelmanäyttelyyn, joista Face to Face - muotokuva nyt paneutuu ajankohtaiseen omankuvien ja muotokuvien maailmaan ja Elementit esittelee museon viidennessä kerroksessa näyttäviä teoksia kokoelmistamme. Ilmoittauduthan 5.3. mennessä osoitteeseen piia.laita@kiasma.fi tai paivi.oja@kiasma.fi

"I want to see something I’ve never seen before."

Robert Mapplethorpe 13.3.-13.9.2015

Yhdysvaltalainen valokuvataiteilija Robert Mapplethorpe (1946-1989) eli intohimoisen elämän keskellä New Yorkin 70- ja 80-lukujen rock- ja undergroundelämää. Tämä intohimo välittyi myös hänen taiteeseensa. Mapplethorpen täydellisyyteen pyrkivissä valokuvissa kohtaavat kauneus, erotiikka, tuska, nautinto ja kuolema.  Mapplethorpe kuvasi myös kuuluisia ystäviään, kuten Patti Smithia, Andy Warholia ja Richard Gereä. Taiteilijan valokuvat ovat vahvasti kiinni ajassaan mutta samalla myös universaaleja ja edelleen hyvin ajankohtaisia.

Elementit 13.3.-9.8.2015

Ihminen on eri aikoina jäsentänyt todellisuutta elementtien tai alkuaineiden avulla. Antiikin kreikan filosofit jakoivat olevaisen tuli-, vesi-, maa- ja ilmaelementtiin. Nykyään maailmankaikkeuden olemusta tutkivat fyysikot ja kosmologit - ja toisaalta taiteilijat. Näyttely luotaa ihmisen suhdetta maailmaan ja luonnonvoimiin Kiasman kokoelmiin kuuluvien taideteosten kautta.

Face to Face - muotokuva nyt! 13.3.2015-7.2.2016

Näyttely esittelee Kiasman kokoelmia ja ajankohtaista nykytaidetta muotokuvan teeman valossa. Joukkoon mahtuu perinteisiä taiteilijaomakuvia, mutta kasvojen ja näköisyyden sijaan moni taiteilija keskittyy teoksissaan kehon tai fyysisen läsnäolon kuvaamiseen. Toisinaan nähdään vain henkilöön tai rooliin viittaavia esineitä, joissakin teoksissa taas julkisuuden henkilö, jota taiteilija ei ole koskaan tavannut.

Lisätietoja medialle

Kiasman viestintä: Piia Laita, piia.laita@kiasma.fi, 040 590 88 05 tai Päivi Oja paivi.oja@kiasma.fi, 040 5751486

www.kiasma.fi/press 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, nfo@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

389 051 kävijää vieraili Pohjoismaisessa paviljongissa Venetsian biennaalissa26.11.2019 09:57:09 EETTiedote

Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa vieraili ennätyksellinen määrä kävijöitä. Näyttely keräsi tänä vuonna yhteensä 389 051 kävijää. Kiasman toteuttama näyttely sai runsaasti kiitosta ja kansainvälistä huomiota ajankohtaisella ilmastoteemallaan. Näyttely Weather Report: Forecasting Future käsitteli ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Marraskuun aikana Venetsiaa koettelivatkin poikkeuksellisen rajut tulvat.

Pidennämme tiedotustilaisuuden kestoa! Media pääsee tutustumaan Ragnar Kjartanssonin näyttelyyn The Visitors keskiviikkona 9.10. klo 10-1530.9.2019 11:50:15 EESTTiedote

Haluamme tarjota medialle mahdollisuuden tutustua rauhassa huippusuositun islantilaisen taiteilijan Ragnar Kjartanssonin videoinstallaatioon The Visitors ja pidennämme median ennakkotutustumisaikaa. Teoksiin voi tulla tutustumaan keskiviikkona 9.10. klo 10-15 välisenä aikana, jolloin myös näyttelyn tiedotusmateriaali on saatavilla. Ilmoitathan etukäteen, mikä haluat haastatella esimerkiksi näyttely kuraattoria.

Kiasman vuosi 2020 tarjoaa kotimaista maalaustaidetta ja kansainvälisiä sooloja26.9.2019 12:59:26 EESTTiedote

Helsinkiläisen keräilijän Seppo Fräntin kokoelmalahjoituksesta koottu näyttely Hullu rakkaus tarjoaa Kiasman yleisölle mittavan katsauksen uuteen suomalaiseen maalaustaiteeseen. Yhdysvaltalaisen Doug Aitkenin ja brittitaiteilija Ed Atkinsin näyttelyt jatkavat nimekkäiden kansainvälisten taiteilijoiden soolonäyttelyiden sarjaa. Kansainvälistä nykytaidetta esittelee myös Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa esillä ollut näyttely Weather Report - Forecasting Future, joka saadaan seuraavaksi Kiasmaan. Liisa Lounilan näyttely jatkaa kotimaisten taiteilijoiden keskivaiheen uran esittelyä uusin teoksin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme