Oulun yliopisto

Tervetuloa kuulemaan yleisöluentoa elämänmittaisesta terveydestä ja hyvinvoinnista!

Jaa

Luennon pitää Pohjois-Suomen syntymäkohorttitutkimusten tieteellinen johtaja, erikoislääkäri ja kansanterveystieteen professori Marjo-Riitta Järvelin.

Professori Marjo-Riitta Järvelin. Kuva: Seija Leskelä / Kulmakuvaamo
Professori Marjo-Riitta Järvelin. Kuva: Seija Leskelä / Kulmakuvaamo

Aika: Torstaina 16.06.2022 klo 17.15–18.

Paikka: Leena Palotie -sali, Aapistie 5A, Oulun yliopisto

Tilaisuudessa professori Järvelin kertoo, miten vuonna 1966 ja 1986 syntyneiden pohjoissuomalaisten terveyttä ja hyvinvointia on seurattu läpi elämän, ja miten kerätty tieto voi edistää sydän- ja verisuonitautien tutkimusta ja hoitoa. Luennossaan Järvelin valottaa tutkimusten historiaa, kertoo viimeisimmästä aineistonkeruusta sekä avaa tutkimukseen liittyviä tulevaisuuden suunnitelmia.

Maailmanlaajuisestikin erityislaatuinen Pohjois-Suomen syntymäkohorttiaineisto auttaa selvittämään sairauksien syntymistä ja esiintyvyyttä sekä terveyteen, ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä sukupolvien välisiä eroja ja ylisukupolvisia vaikutuksia. Kun löydämme keinoja ehkäistä elämänkaaren aikana puhkeavia sairauksia, tuemme elämänmittaista terveyttä ja hyvinvointia.

Tilaisuus on osa tieteellistä konferenssia Paula Rantakallio Symposium on Birth Cohorts and Longitudinal Studies. Yleisöluento pidetään suomeksi.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, tervetuloa! Kahvitarjoilu ennen luennon alkua lääketieteellisen kampuksen pääaulassa, Aapistie 5A.

Luentoa on mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=Mpx0Cntdvlk

Luennon tallenne on katsottavissa tilaisuuden jälkeen Oulun yliopiston YouTube-kanavalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Professori Marjo-Riitta Järvelin. Kuva: Seija Leskelä / Kulmakuvaamo
Professori Marjo-Riitta Järvelin. Kuva: Seija Leskelä / Kulmakuvaamo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Jätteiden arvomateriaalit uusiokäyttöön teollisuudessa, rakentamisessa, pelloilla ja vedenpuhdistuksessa27.6.2022 07:32:00 EEST | Tiedote

Pandemia ja sota Ukrainassa ovat nostaneet esille kansainvälisten toimitusketjujen haavoittuvuuksia eri puolilla maailmaa. Tämän myötä materiaalien talteenoton ja uusiokäytön kehittäminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Jätteiden arvomateriaalien uusiokäyttöä teollisuudessa, rakentamisessa, pelloilla ja vedenpuhdistuksessa kehitetään kiivaasti Oulun yliopistossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme