Reilu kauppa ry

Tervetuloa Reilun kaupan messuille 27.3.2019 klo 10-16!

Jaa

Messuilla voi tutustua suureen osaan Suomessa saatavilla olevista Reilu kauppa -sertifioiduista tuotteista. Esillä on myös tuotteita, jotka eivät vielä ole Suomen markkinoilla. Laaja valikoima on esillä rennossa basaarimaisessa miljöössä, jossa voi nauttia eturivin artistien esityksistä, verkostoitua muiden vastuullisuudesta kiinnostuneiden alan toimijoiden kanssa ja osallistua Reilun kaupan vaalipaneeliin.

Ammattilaismessujen tavoitteena on lisätä Reilun kaupan tuotteiden tarjontaa päivittäistavarakaupassa ja horecassa, lisätä julkisen sektorin Reilun kaupan tuotteiden hankintaa sekä nostaa tietoisuutta Reilun kaupan tuotteiden suuresta määrästä.

Messut käynnistävät Reilu kauppa ry:n juhlavuoden

Ensimmäiset Reilun kaupan kahvit ja teet ilmestyivät suomalaisten markettien hyllyille vuonna 1999 – eli tasan 20 vuotta sitten. Tänä päivänä 85 prosenttia suomalaisista tunnistaa Reilun kaupan merkin (Kantar TNS 2018). Reilun kaupan tuotteita ostetaan vuosi vuodelta enemmän (vuonna 2017 yli 230 miljoonalla eurolla) ja yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut tuotteiden alkuperästä.

Suomessa on myynnissä yli 1200 Reilun kaupan tuotetta. Pelkästään Reilun kaupan kahveja on myynnissä yli sata erilaista ja muita tunnetuimpia ja suosituimpia tuotteita ovat banaanit ja ruusut. Tutun merkin voi löytää myös kaupan jäätelöpakkauksesta, suklaalevyn kääreestä, viinipullon etiketistä ja pyyhkeen saumalapusta.

Lämpimästi tervetuloa!

Reilu kauppa 20 vuotta -messut
27.3.2019 klo 10–16
Telakkakatu 8 (Nosturi), Helsinki
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: reilukauppa.fi/messut2019

Messuilla mukana mm.

Kespro
Kesko Oyj
Lidl
Finlayson
Cottonwer
Pakka
Pelican Rouge Coffee Solutions Oy
Nordqvist
Hunajainen SAM Oy
Aduki Oy
Oy Kaffecentralen Finland Oy
Agrofair BV
Oxfam Fair Trade
Soya Oy, Jalofoods
Luhta Sportswear Company
Helsingin Ekotukku
Spices Chef Oy
Solera Finland
Ben & Jerry's / Unilever Finland Oy
Green Room Oy
Oy Arvid Nordquist Finland Ab
Oy Conaxess Trade Finland Ab
Bonne Juomat Oy
Meira Oy
Kätkö Koru
FAIR.FI / REILU KOTI DESIGN Oy
Oy Transmeri Ab
DeliDeli Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Reilu kauppa ry
Reilu kauppa ry
Kuortaneenkatu 1
00520 Helsinki

045 1275179http://www.reilukauppa.fi
Reilu kauppa parantaa perhetuottajien ja suurtilojen työntekijöiden oloja sekä ympäristön hyvinvointia kehitysmaissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Reilu kauppa ry

Yritysten ihmisoikeusvastuu – mikä, missä? -seminaari 25.10.17.10.2018 13:01:14 EESTKutsu

Mitä Suomessa toimivat yritykset tekevät tuotantoketjujensa vastuullisuuden eteen? Lait yritysten ihmisoikeusvastuusta yleistyvät maailmalla – tarvittaisiinko sellainen Suomeenkin? Millaista lakia yli sadan yrityksen ja järjestön yhteinen #Ykkösketjuun-kampanja tavoittelee? Aika: torstai 25.10. klo 9-12 Paikka: G Livelab, Yrjönkatu 3, Helsinki Keskusteluun osallistuu eturivin päättäjiä kaikilta yhteiskunnan sektoreilta: Vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, Kesko Luova johtaja Jukka Kurttila, Finlayson Toimitusjohtaja Heli Kurjanen, Lunette Elinkeinoministeri Mika Lintilä, Keskusta 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin, SDP Oikeusministeri Antti Häkkänen, Kokoomus Kansanedustaja Ville Niinistö, Vihreät Hallituksen puheenjohtaja Jarkko Eloranta, SAK Toiminnanjohtaja Sonja Vartiala, Finnwatch Toiminnanjohtaja Janne Ronkainen, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK Toiminnanjohtaja Lotta Staffans, Eettisen kaupan puolesta ry Toiminnanjohtaja Janne Sivonen, Reilu kauppa ry Vastuullisuus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme