KIASMA

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen Kiasmaan torstaina 8.10. klo 11

Jaa

Median edustajat pääsevät tutustumaan Kiasman viidenteen kerrokseen avautuvaan Kiasma-kirjastoon, Markus Heikkerön näyttelyyn Elämä on turhaa baby… sekä 19 kansainvälisen nykytaiteilijan teoksia esittelevään ryhmänäyttelyyn Eri mieltä - Nykytaiteen toisinajattelijoita.

Markus Heikkerö: Memento Mori #3, 2010, kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen
Markus Heikkerö: Memento Mori #3, 2010, kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Elämä on turhaa baby… -näyttely esittelee Markus Heikkerön teoksia uran alusta viime vuosiin. Heikkerö aloitti taiteellisen työskentelynsä 1960-luvulla underground-liikkeen piirissä ja kohautti avoimen seksuaalisilla, surrealistisilla teoksillaan. Myöhempien vuosikymmenten maalauksissa korostuvat valo ja väri sekä laajat, näynomaiset maailmat. Näyttely perustuu mittavaan lahjoitukseen, jonka taiteilija teki museolle vuonna 2013. Kokoelmiin liitettiin yli sata Heikkerön teosta. Lisäksi Kansallisgalleria sai laajan arkistoaineiston, joka valaisee Heikkerön työskentelyä ja teosten vastaanottoa. Taiteilija on tilaisuudessa paikalla esittelemässä teoksiaan.

Eri mieltä - Nykytaiteen toisinajattelijoita -näyttely paneutuu ajankohtaiseen aiheeseen: taiteen yhteiskunnallisiin kannanottoihin. Taiteilijat ottavat teoksissaan herkästi kantaa maailman tilaan ja ajan myötä muuttuviin arvoihin. Eri mieltä -näyttelyn nimen taustalla ja yhtenä moniäänisen kokonaisuuden johtolankana on ranskalaisen filosofin Jacques Rancièren ajatus politiikan perusolemuksesta erimielisyytenä, tasa-arvoon perustuvana kiistelynä, johon demokratiakin perustuu.

Eri mieltä -näyttelyn taiteilijat ovat Kader Attia, Sylvie Blocher, Tanja Boukal, Vadim Fishkin, Rainer Ganahl, Lise Harlev, Clara Ianni, Amal Kenawy, Cristina Lucas, Goshka Macuga, Cinthia Marcelle & Tiago Mata Machado, Jonathan Meese, Tom Molloy, Tanja Muravskaja, R.E.P. Revolutionary Experimental Space, Mika Rottenberg, Jari Silomäki, Mladen Stilinović, Suohpanterror. Heistä 14 on läsnä tiedotustilaisuudessa.

Kiasma-kirjasto on kaikille avoin nykytaiteen tietokeskus, josta löytyy syventävää tietoa museon ajankohtaisesta näyttely- ja esitysohjelmistosta. Lisäksi kirjastossa on mahdollisuus tutustua Kiasman taidekokoelmiin ja Kansallisgalleriaan erilaisten digitaalisten arkisto- ja kokoelmamateriaalien välityksellä. Kansallisgallerian kirjastoon kuuluvan Kiasma-kirjaston kokoelmassa on nykytaiteen aineistoa ja siihen liittyvää teoriakirjallisuutta. Kirjastossa on myös laaja taidelehtivalikoima.

ILMOITTAUTUMINEN
paivi.oja@kiasma.fi tai piia.laita@kiasma.fi

Lisätietoja medialle:
Marja Sakari, intendentti, 0294 500 519, marja.sakari@kiasma.fi
Saara Hacklin, amanuenssi 0294 500 538, saara.hacklin@kiasma.fi

Kiasman viestintä:
Piia Laita, viestintäpäällikkö, 040 590 8805, piia.laita@kiasma.fi
Päivi Oja, tiedottaja, 040 5751486, paivi.oja@kiasma.fi

Kuvia osoitteessa www.kiasma.fi/press

Kuvat

Markus Heikkerö: Memento Mori #3, 2010, kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen
Markus Heikkerö: Memento Mori #3, 2010, kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme