Vaasan kaupunki - Vasa stad

Terveydenhoitajaopiskelijoilla on mahdollisuus työharjoitteluun toimimalla apuna koronarokotuksissa

Jaa

Vaasan kaupunki tarjoaa terveydenhoitajaopiskelijoille mahdollisuuden tehdä työharjoitteluun kuuluvia työtunteja olemalla hoitajan apuna koronarokotuksissa silloin, kun sosiaali- ja terveystoimen harjoittelut ovat keskeytettynä koronatilanteen vuoksi. Opiskelijoiden osallistumisesta rokotusten antamiseen on sovittu hoitajia kouluttavan Vaasan ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden kanssa.

Vielä tämän viikon ajan opiskelijoiden harjoittelujaksot on peruttu sosiaali- ja terveystoimessa koronatilanteen vuoksi. Harjoittelut alkavat uudelleen maanantaista 15.2. alkaen. Kaupunki tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden toteuttaa osan harjoittelusta toimimalla hoitajan apuna koronarokotuksissa. Harjoittelusta saa opintopisteitä ja se on palkatonta, normaalin käytännön mukaan.

– Neljä terveyden- ja sairaanhoitajaopiskelijaa on otettu terveysasemille tällä viikolla korvaamaan harjoittelua, ei työvoimapulan takia. Opiskelijoilla on aina ohjaaja. Työelämässä rokottaminen luetaan vaativan lääkehoidon toteuttamiseksi, ja siksi opiskelija voi rokottaa vain rokotusluvallisen ammattihenkilön välittömässä valvonnassa, kertoo Vaasan kaupungin hallintoylihoitaja Camilla Mäkinen.

Tehyn blogissa väärää tietoa

Tehyn blogissa www.tehy.fi/fi/blogi/terveydenhoitajaopiskelija-kelpaa-koronarokottajaksi-vaasassa-kunhan-tekee-sen-ilmaiseksi esitettiin, että Vaasan kaupunki käyttäisi terveydenhoitajaopiskelijoita ilmaisena työvoimana koronarokotustyöhön. Näitä Vaasan kaupungin toimintaa koskevia tietoja ei tarkistettu kaupungilta ennen blogitekstin julkaisua. 

Jos opiskelija palkataan Vaasan kaupungille töihin, hän saa luonnollisesti palkkaa. Tässä tilanteessa on kyse opintoihin kuuluvasta työharjoittelusta, josta opiskelija saa opintopisteitä.

– On todella ikävää, että väärää tietoa levitetään somessa. Olemme olleet yhteydessä blogin kirjoittaneeseen Viinikaiseen ja kertoneet hänelle kirjoituksen sisältäneen väärää tietoa ja pyysimme häntä korjaamaan tekstiä tältä osin, mutta korjauksia ei tehty, harmittelee Mäkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupungin hallintoylihoitaja Camilla Mäkinen, puh. 040 721 4060, camilla.makinen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme