MessukeskusMessukeskus

Terveydenhoitoala on erityisen haavoittuva kyberhyökkäyksille

Jaa

Uusi Cyber Security Nordic -tapahtuma nostaa terveysteknologian kyberturvallisuuden omaksi ohjelmakokonaisuudeksi keskiviikkona 27.9. Tilaisuudessa puhuvat kansainväliset ja suomalaiset huippuasiantuntijat. He kertovat miten toimitaan niin, ettei turvallisuus vaarannu terveydenhoitoalalla. Sairaalat ja terveydenhoitoala yleensäkin on erittäin herkkiä kyberhyökkäyksille.


 Seminaarin Medical Device Cyber Security and Cyber Quality: Past, Present and Future järjestävät yhteistyössä suomalaiset Finnish Healthtech Technology Association Healthtech Finland ja Finnish Information Security Cluster FISC sekä amerikkalainen Medical Device Innovation, Safety and Security Consortium MDISS.

”Kyberhyökkäyksiä voidaan nykyään mitä moninaisemmin keinoin ja myös kohteiden kirjo laajenee koko ajan. Ammattitermein voidaan sanoa, että hyökkäyspinta ja hyökkäysvektorit moninaistuvat. Kohteena yhteiskunnassa voivat olla paitsi pankit tai liikennevalot myös vaikkapa sairaaloiden laitteistot tai potilastiedot. Riskit tällaisiin hyökkäyksiin lisääntyvät sitä mukaa kuin IoT eli Internet of Things lisääntyy ja ympärillämme on entistä enemmän älykkäitä, verkottuneita laitteita.  Sairaalat ovat eri tavoin haavoittuvia hyökkäyksille ja vahingot voivat olla korvaamattomia. Toisaalta digitaalisuuden ja jaetun tiedon hyödyt ovat kiistattomat. Seminaarissa vahvasti keskustelussa olevan  GDPR-tietoturvasääntelyn myötä mietitään tarkasti, miten toimitaan terveydenhoitopuolella”, kertoo FISC:n hallituksen jäsen Tommi Rasila. ” Järjestelmien on oltava turvallisia ja siihen tulee panostaa. Turvalliset ratkaisut eivät usein ole niitä helpoimpia, mutta helpoimmat ratkaisut eivät vastavuoroisesti ole turvallisimpia.”

Kyberhyökkäyksiin pitää varautua ajoissa.  ”Terveydenhoitoalalla ja kyberturvallisuusalalla on yksi suuri ero. Terveydenhoitoalalla vain taivas on rajana siinä, kuinka paljon hyvää voidaan tehdä. Kyberturvallisuudessa helvetti on rajana siinä, miten paljon pahaa voidaan tehdä. Meidän pitää sovittaa nämä kaksi maailmaa yhteen”, kiteyttää Rasila.
 
Seminaari: MEDICAL DEVICE CYBER SECURITY AND CYBER QUALITY: PAST, PRESENT AND FUTURE

CO-sponsored and presented by:
Finnish Healthtech Technology Association – Healthtech Finland
Medical Device Innovation, Safety and Security Consortium – MDISS
Finnish Information Security Cluster – FISC
9.30 Opening remarks
Dr. Tommi Rasila, Chairman of Jetico Inc and Injeq Inc, Board member of FISC, Chairman of Cyber Security Nordic
 
9.35 Introduction to the session
Mr David Chartier, moderator, CEO of Novasano.
 
9.45  Where we came from and the challenges we face with the explosion of online device
Mike Ahmadi CISSP, Global Director – Critical Systems Security
 
10.20  GDPR – What’s in it for us?
Tom Ståhlberg, Healthtech Finland
 
10.40  Discussion
10.55  Attack surface at a modern Hospital
John C Lewin MD – health innovator, futurist, and policy wonk!
 
11.30  What do we do and where do we go from here
Chris Clark, Synopsys Inc, University of Maryland University College
 
12.05  Comment: The Finnish Perspective
Veli Mäkelä, VP of A and BD at Planmeca Inc, Chairman of HealthTech Finland
 
12.15  Discussion and Closing remarks
Mr David Chartier, moderator, CEO of Novasano.

12.30  End of the Seminar
 
Cyber Security Nordic järjestetään tiistaista keskiviikkoon 26.–27.9.2017 samaan aikaan kansainvälisen turvallisuusalan FinnSec-messujen sekä Kiinteistö-messujen ja Avita Audiovisual Forumin kanssa Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman näyttely on kaikille avoin ja avoinna päivittäin klo 9-17. Konferenssin ensimmäinen päivä tiistai 26.9. on maksullinen (190 e) ja toinen päivä keskiviikko 27.9. on kaikille avoin. Messukeskus järjestää tapahtuman yhteistyössä FISC ry:n kanssa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Tommi Rasila, Jetico Oy, puh. 040 750 8158,  tommi.rasila@jetico.com
www.cybersecuritynordic.com  #cybersecuritynordic

Finnish Information Security Cluster ry on perustettu vuonna 2012. Jäsenistö koostuu kansallisesti merkittävistä tieto- ja kyberturvatuotteita ja -palveluita tarjoavista yrityksistä ja organisaatioista. FISC:n tavoitteena on kasvattaa ja kansainvälistää jäsenistön liiketoimintamahdollisuuksia, sekä edistää kyberturvaosaamisen laajamittaista hyödyntämistä yhteiskunnassa. Kyberturvallisuus koskettaa kaikkia yhteiskunnan jäseniä. Sen jatkuva parantaminen vaatii julkisen ja yksityisen sektorin laajaa yhteistyötä.
 

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU: Sairaanhoitajapäivät 22.-23.3. Messukeskuksessa Helsingissä19.3.2018 10:48Kutsu

Hyvä median edustaja, tervetuloa Sairaanhoitajapäiville Messukeskukseen Helsinkiin 22.–23.3.! Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma esittelee alan uutuuksia ja puheenaiheita. Alla muutamia poimintoja päivien monipuolisesta ohjelmatarjonnasta: Klinikka-ohjelmalavalla järjestetään päivien aikana demoja ja puheenvuoroja alaa tällä hetkellä puhuttavista aiheista. Tietoa on luvassa muun muassa HIV-kotitesteistä, paperittomien terveyspalveluista sekä ihmiskaupan uhreista hoitotyön asiakkaina. Metropolia Ammattikorkeakoulun osastolle 3r11 rakennetaan TerveysCasino, jossa messukävijät pääsevät pelaamaan Metropolian tieto- ja viestintätekniikan peliopiskelijoiden kehittämiä pelejä. Terveysaiheiset pelit hyödyntävät VR-tekniikkaa. Perjantaina 23.3. Pääsalissa järjestetään paneelikeskustelu sairaanhoitajien etiikasta otsikolla ”Pahoinpitelyä ja kaltoinkohtelua – missä on sairaanhoitajien etiikka”. 5000 euron arvoinen Ihmisen parhaaksi -palkinto luovutetaan tämän vuoden palkinnonsaajalle Sairaa

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki12.3.2018 11:07Tiedote

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet6.3.2018 12:44Tiedote

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme