Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Terveydenhuollon digiratkaisut esillä eHealth-konferenssissa

Jaa

Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura järjestää yhdessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa kansainvälisen digitaalisen terveyden konferenssin Oulussa.

Osallistujat tutustuvat muun muassa OYS Testlabiin. Kuva OYS valokuvaus
Osallistujat tutustuvat muun muassa OYS Testlabiin. Kuva OYS valokuvaus

Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys korostuu ihmisten eliniänodotteen pidentyessä. Ikääntymiskehitys ja teknologian tuomat mahdollisuudet luovat jo vuonna 2025 yli 5,7 triljoonan euron  taloudelliset markkinat  Eurooppaan. Oulu on Suomen johtavia alueita teknologian hyödyntämisessä terveydenhuollossa.

Oulu tarjoaa hyvät puitteet digitaalisen terveyden konferenssille jo kolmatta kertaa. Finnish National Conference on Telemedicine and eHealth 2021, #eHealth in a Life Cycle International 7.-8.10.2021 järjestetään Kontinkankaan kampuksella, jossa toimivat vierekkäin yliopiston lääketieteen laitokset ja parhaillaan ”Maailman älykkäin sairaala” tavoiteasettelulla uudistuva yliopistollinen sairaala.

Kansainvälisestä ja suomalaisesta sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation tutkimuksesta, kehityksestä ja käytännöistä esitellään uutta tietoa konferenssissa, johon osallistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, tekniikan ja palveluiden kehittäjät sekä alan yritykset. 

PPSHP:n kehitysjohtaja Pasi Parkkilan mukaan vierailukohteet tarjoavat osallistujille mahdollisuuden tutustua oululaisen terveys- ja hyvinvointiteknologian uusiin ratkaisuihin ja yhteistyöhön.

Kansainvälistä näkökulmaa tuovat WHO:n ja EU:n asiantuntijat sekä muiden Pohjoismaiden puheenvuorot.

- Oulun yliopiston DigiHealth -tutkimusohjelma näkyy vahvasti tutkimusosiossa samoin kuin kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien tutkimus, toteaa järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, työelämäprofessori Jarmo Reponen.

Keskeisinä teemoina nousevat esille, miten digitaaliset palvelut palvelevat eri ikäisiä ihmisiä eri elämäntilanteissa, kertoo Suomen Telelääketieteen ja eHealth-seuran puheenjohtaja Outi Ahonen.

Asiantuntijaluennoissa tuodaan laajemminkin näkyviin sähköisten palveluiden tulevaisuutta. Tärkeä teema on myös kansalaisten osallistaminen palvelujen käytössä ja kehittämisessä.

Konferenssissa palkitaan kaksi oululaista alan kehittäjää, joiden työ on ollut uraauurtavaa terveydenhuollon digitalisaation kehittämisessä.

Tapahtuma on hybridikonferenssi, johon voi osallistua etänä ulkomailta. Tapahtuman järjestelyt nojautuvat laajaan yhteistyöhön, jossa ovat olleet mukana myös Oulun yliopisto, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Oulun kaupunki ja OuluHealth.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seuran puheenjohtaja Outi Ahonen, 0400 772 053,
outi.ahonen@laurea.fi

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, professori Jarmo Reponen, 040 541 2718, jarmo.reponen@oulu.fi

Kehitysjohtaja Pasi Parkkila, 08 315 4173, PPSHP, pasi.parkkila@ppshp.fi

Haastattelupyynnöt ennakkoon outi.ahonen@laurea.fi ke 6.10. klo 16 mennessä. Asiantuntijoiden haastattelumahdollisuus on torstaina 7.10. Lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksessa Kiepissä klo 12:40-13:45.”

Kuvat

Osallistujat tutustuvat muun muassa OYS Testlabiin. Kuva OYS valokuvaus
Osallistujat tutustuvat muun muassa OYS Testlabiin. Kuva OYS valokuvaus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme