HUS

Terveyskylä.fi – potilasohjauksen uusi aika

Jaa

Terveydenhuollon ammattilainen: unohda lippuset ja lappuset potilasohjauksessa ja siirry käyttämään Terveyskylän verkkosisältöjä. Ne ovat erikoissairaanhoidon huippuammattilaisten tuottamia ja tarjoavat tutkimukseen perustuvaa tietoa kymmenistä eri teemoista. Terveyskylä on mukana Sairaanhoitajapäivillä Helsingin Messukeskuksessa 21.-22.3.

Yhä useampi terveydenhuollon ammattilainen on siirtynyt tulostettavista, helposti potilaalta katoavista ohjepapereista digitaalisiin sisältöihin: 

 -Kun tapaan sepelvaltimotautipotilaita, esittelen heille Terveyskylää ja Sydäntaloa kannettavalta tietokoneeltani. Näytän kuvia sydämen rakenteesta ja hoitoon liittyvistä asioista, kertoo sydänhoitaja Tomi Nyman (HUS) 

Myös erikoislääkäri Antti Saari (KYS) on vaihtanut paperit verkkosisältöihin -Käytän Terveyskylän lasten diabeteksen alkuohjausmateriaalia esiin nousevien teemojen mukaan. Katsomme sisältöjä yhdessä tabletilta, Saari kertoo   

Terveyskylässä on myös lukuisia omahoito-ohjelmia, joita voi käyttää potilasohjauksessa. Tällaisia ovat mm. Tupakoinnin lopettaminen hyvän hoidon tukena, Ravitsemus riittäväksi, Tupakoimattomana leikkaukseen ja Syötkö sopivasti- omahoito-ohjelmat. 

Terveyskylän sivuilla kävijöitä päivittäin keskimäärin jo yli 15 000 ja määrä jatkaa kasvuaan. Tammi-helmikuussa kävijöitä Terveyskylässä ja Mielenterveystalossa jo lähes miljoona.    

Terveyskylä Sairaanhoitajapäivillä 

Olemme osastolla 3m58. Myös Kuopion ja Oulun yliopistolliset sairaalat esittelevät Terveyskylää omissa pisteissään. 

Torstaina 21.3 Terveyskylää esitellään myös kolmessa eri tilaisuudessa: 

Sali 4, Hoitajan digiklinikka/luentosarja 2 Klo 14.20-14.45 
Terveyskylä & Digihoitopolut Heta Kolanen (HUS) (luento kuuluu maksulliseen koulutuspakettiin). 

Klinikka-lava, klo 13:00 - 13:30 Miten käytän Terveyskylää potilasohjauksessa: Kivunhallintatalo ja Leikkaukseen tulijan talo  Kivuhallintatalo - Marika Karppinen  (HUS)  Leikkaukseen tulijan talo - Katja Pursio (HUS) 

Cafe 1:n posterialue : klo 12.30-12.35 Sepelvaltimotautipotilaan digihoitopolku (OYS) posteriesittely 

Mistä on kyse 

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja, Omapolku-palvelukanava, digihoitopolkuja sekä ammattilaisille suunnattu TerveyskyläPRO.  Vuonna 2019  taloja on avoinna jo 32. Terveyskylää rakentavat kaikki yliopistosairaalat yhdessä.  Tutustu meihin: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi 

Lisätietoja: sähköposti: terveyskylaavoin@terveyskyla.fi
Sirpa Arvonen, hankejohtaja, Virtuaalisairaala 2.0 -hanke, puh. 050 407 4544

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Sydänhoitaja Toni Nyman (HUS) käyttää Terveyskylän digitaalisia sisältöjä potilasohjauksessa.
Sydänhoitaja Toni Nyman (HUS) käyttää Terveyskylän digitaalisia sisältöjä potilasohjauksessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme