HUS

Terveyskylän digihoitopolkujen määrä jatkaa kasvuaan – potilaita jo yli 18 000 

Jaa

Digihoitopolut tukevat erikoissairaanhoidon potilaita toimenpiteisiin valmistautumisessa ja pitkäaikaissairauksien kanssa elämisessä. Digihoitopolkuja on yhteensä jo 113 eri yliopistosairaaloissa. Potilaita poluilla on jo yli 18 000 ja ammattilaisia lähes 1200.

Potilas pääsee digihoitopoluille lääkärin lähetteellä.  Digihoitopolulla potilas täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä ja saa niistä palautetta​, lukee hoitoon liittyviä potilasohjeita​, ottaa käyttöön työkaluja oireiden ja terveysarvojen seuraamiseen​ ja on yhteydessä omaan hoitopaikkaan viesteillä tai etävastaanotoilla . Osa digihoitopoluista on täysin verkossa toimivia valmennus- ja terapiapolkuja. 

Ammattilainen digihoitopolulla puolestaan perehtyy potilaan tietoihin, kohtaa potilaan viestillä tai etävastaanotolla. Ammattilainen pääsee myös parempiin hoitotuloksiin, kun potilas on hyvin valmistautunut käynnille tai sitoutunut omahoitoon​. Myös ammattilaisen työaika ja työn sisältö ovat helpommin hallittavissa​. 

Etävastaanottoon varataan aika tavallisen vastaanottokäynnin tapaan. Etävastaanotto sujuvoittaa sekä potilaiden että ammattilaisten elämää. 

Lue lisää: https://www.terveyskyla.fi/palvelut/omapolku-palvelukanava-ja-digihoitopolut/digihoitopolut 

Terveyskylä Sairaanhoitajapäivillä 

Olemme osastolla 3m58. Myös Kuopion ja Oulun yliopistolliset sairaalat esittelevät Terveyskylää omissa pisteissään. 

Torstaina 21.3 Terveyskylää esitellään myös kolmessa eri tilaisuudessa: 

Sali 4, Hoitajan digiklinikka/luentosarja 2 Klo 14.20-14.45 
Terveyskylä & Digihoitopolut Heta Kolanen (HUS) (luento kuuluu maksulliseen koulutuspakettiin). 

Klinikka-lava, klo 13:00 - 13:30 

Miten käytän Terveyskylää potilasohjauksessa: Kivunhallintatalo ja Leikkaukseen tulijan talo 
Kivuhallintatalo - Marika Karppinen  (HUS) 
Leikkaukseen tulijan talo - Katja Pursio (HUS) 

Cafe 1:n posterialue 
Klo 12.30-12.35 Sepelvaltimotautipotilaan digihoitopolku (OYS) posteriesittely 

Mistä on kyse 

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja, Omapolku-palvelukanava, digihoitopolkuja sekä ammattilaisille suunnattu TerveyskyläPRO. Vuonna 2019 taloja on avoinna jo 32. Terveyskylää rakentavat kaikki yliopistosairaalat yhdessä. Tutustu meihin: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi 

Lisätietoja: sähköposti: info@terveyskyla.fi
Sirpa Arvonen, hankejohtaja, Virtuaalisairaala 2.0 -hanke, puh. 050 407 4544

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme