HUS

Terveyskylän ensimmäinen chatbotti on julkaistu: Neuvo-botti auttaa HYKS Syöpätautien klinikan potilaita

Jaa

Onko lähetteeni tullut perille? Miten löydän klinikalle? Monien muiden kysymysten ohella myös käytännön kysymykset pyörivät syöpään sairastuneen mielessä. Nyt näihin kysymyksiin vastaa myös HUS Syöpätautien klinikan Neuvo-botti.

Chatbot on tietokoneohjelma, joka on suunniteltu käymään tekstimuotoista keskustelua ihmisen kanssa. Syöpätalon Neuvo-botti osaa vastata kysymyksiin, joita potilaat kysyvät yleensä hoitoon pääsyä koordinoivalta hoitajalta puhelimessa. 

Neuvo-botilta voi esimerkiksi kysyä klinikkakäyntien hinnoista tai lähetteiden käsittelyajoista yleisellä tasolla. Neuvo-botti tietää myös pysäköinnistä klinikan alueella ja yöpymismahdollisuudesta potilashotellissa. 

Syöpätalon chatbot on ensimmäinen Terveyskylän chatboteista. Terveyskylässä on suunnitteilla chatbot myös Nuorten mielenterveystaloon.  Se vastaa kysymyksiin nuorten mielenterveysongelmista ja tarjoaa hoitoonohjausta. HUS Kuvantaminen ja HUSLAB pilotoivat tänä syksynä chatbot+chat-yhdistelmää, jossa keskustelu siirtyy chattiin asiakaspalvelijalle jos chatbot ei osaa vastata.

Kaikki tulevaisuudessa avattavat Terveyskylän chatbotit ovat nimeltään Neuvo-botteja. Eri Neuvo-botit osaavat vastata eri aihealueisiin liittyviin kysymyksiin. Jokaisen botin alussa kerrotaan sen käyttötarkoitus.

Käy tutustumassa:

https://www.terveyskyla.fi/syopatalo/palvelut/hus/hyks-sy%C3%B6p%C3%A4keskus/neuvoauttaahykssyopatautienklinikalletuleviapotilaita


Mikä on Syöpätalo?

Syöpätalo on erikoissairaanhoidon ammattilaisten kehittämä eTerveyspalvelu, jonka ovet ovat aina auki. Syöpätalosta saa tietoa useista eri syöpäsairauksista, kuten aivokasvaimista, eturauhassyövästä, keuhkosyövästä, lymfoomista, rintasyövästä ja suolistosyövistä sekä yleisimmistä veritaudeista. Talossa kerrotaan myös syöpätautien uusimmista hoidoista ja tutkimuksista.


Mikä on Terveyskylä?

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden ja erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän talojen tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä. Potilaille tarkoitettuihin digitaalisiin hoitopolkuihin vaaditaan lääkärin lähete.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeessa, joka on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen kansallinen, sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama kärkihanke.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukemaan elämää pitkäaikaisen sairauden kanssa. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 

Susanna Tiililä, projektipäällikkö, Syöpätalo, HYKS Syöpäkeskus, puh. 050 3079604, susanna.tiilila@hus.fi

Sirpa Arvonen, hankejohtaja, Virtuaalisairaala 2.0 -hanke, puh 050 407 4544, sirpa.arvonen@hus.fi tai  

Päivi Lehto-Trapnowski, Terveyskylä.fi & Virtuaalisairaala 2.0 -viestintä, puh 040 182 2020 , paivi.lehto-trapnowski@hus.fi

Tutustu meihin:  

Terveyskylä: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi 
Virtuaalisairaala 2.0 -hanke: www.virtuaalisairaala2.fi, facebook.com/virtuaalisairaala2.0, Twitter @vsairaala

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme