HUS

Terveyskylän koronabotti auttaa arvioimaan koronavirustartunnan todennäköisyyttä

Jaa

Terveyskylän koronabotti sisältää kysymyksiä oireista, kanssakäymisestä sairastuneiden kanssa, perussairauksista sekä mahdollisesta altistumisesta. Vastausten mukaan botti arvioi koronavirustartunnan (COVID-19) todennäköisyyttä ja antaa täsmäohjeet hoitoon hakeutumisesta eri tilanteissa. Koronabotti on pilottivaiheessa ja sitä päivitetään joka päivä viranomaisohjeiden muuttuessa.

Koronabotti noudattaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkäreiden, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä kansainvälistä CDC- (Centers for Disease Control and Prevention) ohjeistusta. CDC:n ohjeistus on jo käytössä Yhdysvalloissa ja Britannian julkisessa terveydenhuoltojärjestelmässä NHS:ssä (National Health Service).

Koronabotti on tarkoitettu kansalaisille ja sitä voi käyttää eri puolilta Suomea. Terveydenhuollon toimijat voivat linkittää sen omille sivuilleen.

Koronabotti on pilottivaiheessa ja sitä kehitetään koko ajan muuttuvan virustilanteen mukaan. Seuraavaksi bottiin lisätään psykiatrien tuottamia psyykkisen tuen sisältöjä.

Koronabotti julkaistaan Terveyskylä.fi- palvelussa ja linkitetään yliopistosairaanhoitopiirien sivuille sekä Infektiotalo- ja Päivystystalo.fi- palveluihin.

https://www.terveyskyla.fi/koronabotti

Lisätietoa antavat:

Visa Honkanen, kehittämisjohtaja, HUS, visa.honkanen@hus.fi, p. 050 427 5023

Sirpa Arvonen, vastuualuejohtaja, HUS Tietohallinto, sirpa.arvonen@hus.fi, p. 050 4074544

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme