Messukeskus

Terveystrendit: mittaaminen, geenit ja täydentävät hoidot - sotea unohtamatta

Jaa

I love me -messut lokakuussa tarttuu terveyden päivänpolttaviin kysymyksiin: mittaamiseen, geeniteknologiaan ja kuluttajien kokemuksiin sote-kokeiluista. Messut tuo esiin myös erilaisia näkemyksiä sekä perinteisestä lääketieteestä että erilaisista täydentävistä hoitomuodoista. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla www.iloveme.fi.

I love me -messuilla tehdään erilaisia terveyteen liittyviä mittauksia. Kuva: Messukeskus, I love me 2017
I love me -messuilla tehdään erilaisia terveyteen liittyviä mittauksia. Kuva: Messukeskus, I love me 2017

I love me esittelee monia erilaisia terveysalan palveluja ja tuotteita, ja samalla se tarjoaa keskustelualustan monenlaisille näkemyksille ja uusille ajatuksille. Messujen ohjelmassa näkyviä aiheita ovat muun muassa silmäkirurgian mahdollisuudet ja kaihin hoito, ihosyövän tunnistaminen ja luomien poisto sekä kivun hoito. Perinteisen terveydenhoidon lisäksi tapahtumassa pääsevät esiin myös vaihtoehtoiset tai täydentävät hoitomuodot, kuten keskustelu lääkehoitojen tarpeellisuudesta ja lääkkeettömistä vaihtoehdoista. Lääkäri ja kirjailija Antti Heikkilä kertoo, kuinka sairauksia voi ehkäistä ketoruokavaliolla ja sopivalla liikunnalla, jolloin tarve lääkehoitojen käyttöön vähenee. Lisäksi lääkäri Merja Riska kertoo lääkkeiden sivuvaikutuksista ja lääkehoitoa täydentävistä hoidoista, kuten homeopatiasta.

Luonnonlääketieteen keskusliiton paneelikeskustelussa kartoitetaan vaihtoehtoisia ja täydentäviä hoitomuotoja, joiden avulla voi luonnonmukaisesti parantaa vastustuskykyä ja vähentää antibioottien tarvetta. Lisäksi lääketieteen tohtori Helena Miranda esittelee, millaisia vaihtoehtoja moderni tutkimustieto tarjoaa kivunhoitoon.

Geeniteknologian mahdollisuudet

Erilaiset mittarit ja analyysit on otettu laajasti terveydenhoidon apuvälineeksi. Ravitsemuslääkäri Pyry Suonsivu kertoo, millaisia tuloksia mittaamisella ja sen perusteella räätälöidyllä ravitsemushoidolla on saatu. Biohakkerit eli mittaroinnin asiantuntijat Olli Sovijärvi, Teemu Arina ja Jaakko Halmetoja paljastavat, millä tavoin mittaamista voi käyttää apuna myös stressinhallinnassa ja omien tavoitteiden saavuttamisessa.

Tulevaisuudessa geenianalyysien tuomaa yksilöllistä tietoa käytetään entistä laajemmin hoidon tukena. Messuilla käydään läpi, millaista tietoa geenitestit sisältävät ja kuinka luotettavia ne ovat. Lisäksi esitellään testien erilaisia käyttökohteita. Genetiikkaa hyödyntämällä voidaan esimerkiksi tunnistaa eri sairauksien riskitekijöitä ja ennaltaehkäistä tai viivästyttää sairauksia merkittävästi. Lisäksi geenitieto auttaa suunnittelemaan yksilöllistä lääkehoitoa, toimii elämäntapamuutosten taustamotivaattorina ja tukee lääkkeiden kehitystyötä.

-          Geeniteknologiassa on paljon mahdollisuuksia. Ensimmäiset sovellukset liittyvät muun muassa lääkeaineisiin, ja ne mahdollistavat lääkkeiden yksilöllisen soveltuvuuden ja annostuksen määrittelyn. Kun kattava genomitieto saadaan tulevaisuudessa osaksi yksilön omia terveystietoja, niin silloin päästään laajamittaiseen ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon, uskoo Sitran projektijohtaja Tuula Tiihonen.

Sote-näkymiä kuluttajille

Sote-teeman puheenvuoroissa kuullaan asiantuntijoiden uusimmat näkemykset ja käytännön esimerkkejä sote-kokeiluista. Tehyn paneelissa pohditaan, millä tavoin kokonaisvaltainen terveydenhoito toteutuu sote-uudistuksen jälkeen sairauden hoitamisen rinnalla ja kuinka nopeasti hoitoon jatkossa pääsee. Kuluttajien arkea helpottavia sote-innovaatioita esitellään start up -yritysten lyhyissä tietoiskuissa. Lisäksi kuullaan käytännön kokemuksia soten laajennetusta valinnanvapaudesta, jota on kokeiltu viidellä alueella ympäri Suomen. Sitra tuo lavalle sote-kokeiluissa mukana olleita ihmisiä, jotka kertovat omista kokemuksistaan.

-          Sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat 24/7 ja ne koskettavat meitä kaikkia. Sote-uudistus voi tuntua etäiseltä ja monimutkaiselta, koska siinä uudistetaan rakenteita ja hallintoa. Sote-uudistukseen liittyvä kieli on vaikeaa ja siksi pyrimmekin I love me -messuilla puhumaan aiheesta selkeästi. On hyvä muistaa, että meillä moni lähtökohta on aika hyvin. On korkeasti koulutetut alan ammattilaiset ja toimiva erikoissairaanhoito. Toki myös ongelmia on ihan riittävästi mm. hoitoon pääsyssä ja ikäihmisten palveluissa ja iso huoli on myös henkilöstöstä, heidän jaksamisestaan ja venymisestään, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.iloveme.fiwww.facebook.com/iloveme.fi  IG: @iloveme_official #iloveme2018

Kuvia vuoden 2017 I love me -messuista vapaasti median käyttöön: http://bit.ly/iloveme_2017

Poimintoja ohjelmista:

Täsmätietoa terveydenhoidosta

Helposti eroon harmaakaihista (Pihlajalinna)
Kuinka tunnistetaan kaihi ja miten se hoidetaan?
Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Sarita Sarlos
Aika 19.10.2018, 11:30 - 12:00, Klinikka-lava

Milloin luomi on terveyshaitta ja miksi sitä poistetaan? (Lääkäriklinikka Estetic)
Plastiikkakirurgi Jouni Pietilä
Aika 19.10.2018, 15:30 - 16:00, Klinikka-lava

Pääsenkö eroon silmälaseista? (Silmäasema)
Silmäkirurgi Juha Lehtosalo
Aika 19.10.2018, 17:30 - 18:00, Klinikka-lava

Kivun hoito tulehduksellisissa reumasairauksissa (Reumaliitto ry)
Reumatologiaan erikoistuva lääkäri Suvi Peltoniemi
Aika 20.10.2018, 15:00 - 15:30, Klinikka-lava

Luomet, ihosyövät ja aurinko
Mitkä luomet soveltuvat laserilla poistettaviksi ja miten tunnistetaan ihosyöpä ajoissa?
Ihotautilääkäri Marika Schröder
Aika 21.10.2018, 11:30 - 12:00, Klinikka-lava

 

Täydentävät hoitomuodot lääketieteen tukena

Kuinka yleislääkärinä voin hoitaa potilaitani lääkkeettömästi (Lääkäriasema Sofianova)
Avun saaminen potilaille on tärkeintä, ja mitä vähemmän hoidot aiheuttavat kuormitusta keholle sen parempi. Esimerkiksi homeopatia antaa turvallisen hoitomahdollisuuden yleislääkärin työhön.
Lääkäri, homeopaatti Merja Riska
Aika 20.10.2018, 16:30 - 17:00, Klinikka-lava

Näin saavutat lääkkeettömän elämän (Otava)
Miten nykyajan medikalisaatio näkyy terveydessämme? Mitä insuliiniresistenssi aiheuttaa keholle? Sairauksia voi ehkäistä ketoruokavaliolla ja sopivalla liikunnalla, jolloin tarve lääkehoitojen käyttöön vähenee. Ketoruokavalion avulla voi myös kohottaa mielialaansa ja pudottaa ylimääräisiä kiloja.
Lääkäri ja kirjailija Antti Heikkilä
Aika 19.10.2018, 16:30 - 17:00, Klinikka-lava

CAM hoidot immuunipuolustuksen tukena (Luonnonlääketieteen keskusliitto LKL ry)
PANEELI: Vastustuskyky kuntoon luonnollisesti -antibioottien tarve minimiin
Terveydenhoitaja (YAMK)/ FLT Ravintovalmentaja® Tanja Hakala
Vyöhyketerapeutti, Charles Ersdalin vyöhyketerapia kouluttaja Sami Saviainen
Lääkäri, homeopaatti Merja Riska,
Erikoishammaslääkäri, homeopaatti Marja-Terttu Pakkanen
Keskustelun vetäjänä diplomiravintoneuvoja Nina Saine
Aika 21.10.2018, 13:30 - 14:30, Klinikka-lava

Ota kipu haltuun - kivusta huolimatta täyttä elämää (Tempur)
Mitä voit tehdä kun sattuu? Kipuoireiden kokonaisvaltainen hoito modernin tutkimustiedon valossa.
Lääk.tri, työterveyden dosentti Helena Miranda
Aika 20.10.2018, 14:00 - 15:00, Klinikka-lava

Mittaaminen ja geeniteknologia

Biohakkerin stressinhallinta: hallitse hermostosi, palaudu tehokkaasti ja saavuta unelmasi
Lääkäri Olli Sovijärvi,
Teknologia-asiantuntija Teemu Arina
Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja
Aika 21.10.2018, 10:30 - 11:00, Klinikka-lava

Geenianalyysin hyödyt oman terveyden ylläpidossa (Negen Oy)
Omilla elintavoilla ja perimällä on yhdessä suurin merkitys ihmisen hyvinvointiin. Perimätietoa, eli genetiikkaa hyödyntämällä voidaan tunnistaa sairauksien riskitekijöitä ajoissa ja ennaltaehkäistä tai viivästyttää sairauksia. Perimätieto on myös toiminut hyvänä motivaattorina elintapamuutoksissa.
Negen Oy toimitusjohtaja Kimmo Aro
Aika 21.10.2018, 13:00 - 13:30, Klinikka-lava

Mitä geenini kertovat minusta? (Sitra)
Yhä useammat tilaavat erilaisia geenitestejä verkosta. Voiko testeihin luottaa ja miten nopeasti lisääntyvä genomitieto voi vaikuttaa elämäämme jo lähitulevaisuudessa? Voiko genomitieto vauhdittaa esimerkiksi elämäntaparemonttia tai auttaa nykyistä yksilöllisempien lääkkeiden kehittämisessä?
Aika 21.10.2018, 15:30 - 16:30, Klinikka-lava

Kuinka välttää lääkkeiden haittavaikutuksia ja tehottomuutta? (Abomics Oy)
Tiettyjen lääkeaineiden imeytyminen kehossa pohjautuu genetiikkaan. Lääkehoidon suunnittelussa tulisi ottaa huomioon yksilölliset geneettiset ominaisuudet. Väärä annostus voi aiheuttaa vakavia sivuoireita tai johtaa toimimattomien lääkkeiden turhaan käyttöön.
Sisätautien erikoislääkäri ja lääketieteellisen tietotekniikan dosentti Jari Forsström
Aika 20.10.2018, 13:00 - 13:30, Klinikka-lava

Ravitsemushoito Antioksidanttiklinikalla (Biomed Oy)
Ravitsemusta ei hoideta uskomalla, vaan mittaamalla laboratoriokokein. Lääkärin antama ravitsemushoito vitamiineilla, hivenaineilla, rasvahapoilla ja aminohapoilla helpottaa potilaiden elämää.
Ravitsemuslääkäri Pyry Suonsivu
Aika 19.10.2018, 16:00 - 16:30, Klinikka-lava

 

Sote kuluttajien näkökulmasta

Sain mahdollisuuden valita - mitä sitten kävikään? (Sitra)
Soten laajennettua valinnanvapautta on jo kokeiltu viidellä alueella ympäri Suomen. Kokeiluissa mukana olleet ihmiset kertovat omista kokemuksistaan valinnoista.
Aika 19.10.2018, 13:00 - 14:00, Klinikka-lava

Tärkeintä on terveys: missä hoidat itseäsi? (Tehy ry)
Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu terveydestä huolehtiminen. Miten terveyttäsi hoidetaan sote-uudistuksen jälkeen, kuinka nopeasti pääset hoitoon? Mitä kuuluu hoitoalan työntekijöille? Asiantuntijapaneelissa mukana mm. Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen
Aika 21.10.2018, 12:00 - 13:00, Klinikka-lava

Mikä on suosikkisi uusista hyvinvointituotteista tai -palvelusta? - tule valitsemaan voittaja! (Sitra)
Kolmen minuutin pitchaukset kertovat pilkahduksen innovatiivisista uutuuksista terveys- ja hyvinvointipalveluissa.
Aika 20.10.2018, 12:30 - 13:00, Klinikka-lava

Muutokset mahdollisia. Ajantasainen ohjelma nettisivuilla www.iloveme.fi.

Kuvat

I love me -messuilla tehdään erilaisia terveyteen liittyviä mittauksia. Kuva: Messukeskus, I love me 2017
I love me -messuilla tehdään erilaisia terveyteen liittyviä mittauksia. Kuva: Messukeskus, I love me 2017
Lataa
Mittaamalla saa tietoa omasta terveydentilastaan ja voi lisätä hyvinvointiaan. Kuva: Messukeskus, I love me 2017
Mittaamalla saa tietoa omasta terveydentilastaan ja voi lisätä hyvinvointiaan. Kuva: Messukeskus, I love me 2017
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Matkamessut yhteistyöhön Maata pitkin -matkamessujen kanssa8.4.2019 13:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut aloittaa yhteistyön Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Ensimmäinen yhteinen hanke on 5.5. Maata pitkin -matkamessut. Taustalla on Matkamessujen tahto tarjota tietoa ja inspiraatiota kaikille matkailijoille, sekä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Matkamessut ovat toimillaan edistäneet vastuullista ja kestävää matkailua jo pitkään, ja esimerkiksi SMALin luoma kestävän matkailun Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla yli 10 vuotta sitten. Muuttuvassa maailmassa toimia on kuitenkin lisättävä, ja Matkamessut haluavat tarjota tietoa myös vaihtoehtoisista matkustusmuodoista kiinnostuneille matkailijoille. Yhtenä toimenpiteenä on yhteistyö Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Toukokuussa Helsingissä järjestettävään tilaisuuteen kokoontuu maata pitkin matkustamiseen liittyviä toimijoita jakamaan tietoa ja inspiraatiota esimerkiksi juna- ja pyörämatkailusta. Yhteistyön myötä Matkamessut tuo tilaisuuteen muun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme