Suomen Punainen Risti SPR

Suomalainen lähtee johtamaan Punaisen Ristin kansainvälistä operaatiota Indonesian tuhoalueille – SPR lähettää lisäksi yhteisen logistiikkayksikön Tanskan Punaisen Ristin kanssa

Jaa

Useita suomalaisia avustustyöntekijöitä on lähdössä tukemaan Indonesian Punaisen Ristin vaativaa avustusoperaatiota Sulawesin saarelle. Suomalaisten ja tanskalaisten yhteinen logistiikkayksikkö auttaa organisoimaan avustustavaroiden saapumista, kuljetusta ja varastointia. Lisäksi SPR:n Andreas von Weissenberg lähtee johtamaan Punaisen Ristin kansainvälistä avustusoperaatiota.

Maanjäristys ja tsunami ovat aiheuttaneet mittavia tuhoja mm. Palun kaupungissa Indonesiassa. Kuva: Indonesian Punainen Risti
Maanjäristys ja tsunami ovat aiheuttaneet mittavia tuhoja mm. Palun kaupungissa Indonesiassa. Kuva: Indonesian Punainen Risti

Andreas von Weissenbergin tehtävänä on johtaa kansainvälistä avustustyöntekijöiden ryhmää, joka koordinoi apua yhdessä Indonesian Punaisen Ristin kanssa sekä tekee arvion pitkäaikaisempaa operaatiota varten.

"Tilanne on erittäin haastava ja tarpeet valtavat. Punaisella Ristillä on avustustyössä hyvin keskeinen rooli, ja operaatio kasvaa päivä päivältä", sanoo von Weissenberg.

SPR:n ja Tanskan Punaisen Ristin yhteisen logistiikkayksikön mukana Indonesiaan lähtee neljä suomalaista avustustyöntekijää. Yksikkö organisoi Sulawesiin saapuvaa apua, sen kuljetusta ja varastointia. Apu tuodaan Balikpapanin lentokentälle Borneon saarelle. Tai Sulawesissä olevalle Makassarin lentokentälle, josta on 800 kilometriä pahiten vaurioituneelle Donggalan alueelle. Pääsy tuhoalueille on erittäin vaikea tuhoutuneiden teiden ja siltojen vuoksi.

Indonesian Punainen Risti kertoo täysin tuhoutuneista kylistä

Perjantaina iltapäivällä Suomen aikaa iskeneen maanjäristyksen ja tsunamin tuhojen laajuus alkaa pikku hiljaa paljastua. Indonesian Punaisen Ristin pelastustyöntekijät ovat tänään edenneet alueille, joihin ei ole aiemmin päästy. He raportoivat kokonaisista kylistä, jotka ovat täysin tuhoutuneet. Pelastustyöntekijät ovat kertoneet esimerkiksi Petobon 500 asukkaan kylästä, jota ei käytännössä enää ole olemassa.

Indonesian viranomaisten mukaan kaksoiskatastrofissa on kuollut ainakin 1400 ihmistä, yli 2500 on loukkaantunut ja yli 160 000 ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan.

Punaisen Ristin avustustyötä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon:

  • Lähettämällä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20 €/puhelu + pvm)
  • Pivolla tai MobilePay:lla numeroon 1001
  • Lahjoittamalla Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille FI14 5780 0710 0116 49, viite 5186.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestinnän asiantuntija Noora Kero 040 581 1063

Avainsanat

Kuvat

Maanjäristys ja tsunami ovat aiheuttaneet mittavia tuhoja mm. Palun kaupungissa Indonesiassa. Kuva: Indonesian Punainen Risti
Maanjäristys ja tsunami ovat aiheuttaneet mittavia tuhoja mm. Palun kaupungissa Indonesiassa. Kuva: Indonesian Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme