Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Teurastamo Jazz kruunaa heinäkuun

Jaa

Teurastamo Jazz – yksi Teurastamon kesän kohokohdista – valloittaa pihan lauantaina 22.7. klo 15–22. Koko perheen ilmaistapahtumassa pihalavan valtaa huikea esiintyjäkaarti, jota tähdittävät Jukka Perko & HERD, Heikki Sarmanto, Kalle Salonen Quartet sekä Linear John. Jazzpianisti Karri Luhtalan projekti Il Mondo Di Karri vierailee festareilla tuoden mukanaan kompin Roomasta ja nousevan napolilaislaulajan Laura Taglialatelan.

Teurastamo jazziin on vapaa pääsy. Kuva kesältä 2016, valokuvaaja Eetu Ahanen
Teurastamo jazziin on vapaa pääsy. Kuva kesältä 2016, valokuvaaja Eetu Ahanen

Saksofonisti Jukka Perko ja jazztrio HERD sukeltavat konsertissa legendaarisen Simon & Garfunkel -yhtyeen hunajaisten klassikoiden maailmaan. Illan aikana kuullaan amerikkalaisduon tutuksi tekemiä kappaleita kuten El Condor Pasa, Bridge Over Troubled Water ja Cecilia täysin tuorein ja rohkein sovituksin. Perko on versioinut näitä sävelmiä alunperin sinfoniaorkestereiden kanssa, mutta tulkinnat yhdessä vibrafonisti Panu Savolaisen HERD-kokoonpanon kanssa herättävät nämä suositut sävelmät eloon uudella tavalla Teurastamolla klo 19.30.

Linear Johnin hahmon takaa löytyy suomalainen pitkän linjan saksofonisti Markus Holkko, joka on aiemmin vaikuttanut mm. U-Street All Stars -yhtyeessä 2000-luvun alkupuolella, sekä myös funkimmissa yhteyksissä, muun muassa Groove Conventionissa sekä Eternal Erection -yhtyeen riveissä.

Holkon sooloprojektin Linear Johnin musiikissa jazz on vahvasti mukana, mutta siihen yhdistyy tyylillisesti pop, klassinen, proge, punk ja elektroninen musiikki sekä avantgardistisuus ja provokatiivisuus. Lauantaina on siis odotettavissa tiukkaa settiä, kun Linear John nousee Teurastamon pihalavalle päättämään illan klo 21.

ll Mondo Di Karri on jazzpianisti Karri Luhtalan jo kannuksensa ansainnut kiertuekonsepti, joka tuottaa Suomeen vaihtuvia kansainvälisiä jazzkokoonpanoja. Yleisimmin Luhtalan toisesta kotimaasta, Italiasta saapuvien kokoonpanojen yhteinen nimittäjä on itse konserteissa esiintyvä pianisti Luhtala, joka on muutaman viime vuoden aikana tuonut Suomeen useita kymmeniä erilaista kokoonpanoa ja toistasataa muusikkoa. Teurastamo 2017 -jazzeille Karri on kutsunut mukaan roomalaisen kompin ja napolilaisen nousevan jazztähden Laura Taglialatelan. Il Mondo di Karri pihalavalla klo 18.

Teurastamo Jazzin lauantaina klo 16 avaava Kalle Salonen tunnetaan intuitiivisena Hammond-nerona, joka työskentelee läheisessä yhteistyössä jopa Suomen kovimpien jazz-konkarien kanssa. Kallen Hammondin ympärille muodostuneen yhtyeen ensimmäinen albumi, instrumentaali Cat Slide (Texicalli Records) julkaistiin lokakuussa 2013 ja sai erinomaisia arvosteluja. Myös Radio Helsingin urkurina tunnettu funkista ja bluesista ammentava jazz-muusikko julkaisi toisen levynsä Barracuda Man vuonna 2016.

Teurastamo Jazzin tämän vuoden grand old man Heikki Sarmanto tunnetaan nerokkaana säveltäjänä, mutta myös improvisaation ja soolopianon taitajana. Silloin hän on samanaikaisesti lyömäsoittaja, basisti, säestäjä sekä solisti. Tänä keväänä Svart Recordsin toimesta julkaistu 22:n kappaleen Open Skies -albumi nostaa sävelmät yhä uusiin ulottuvuuksiin, sointu- ja improvisaatiomaailmoihin, joissa kuulija kokee ympäröivän avaruuden arvoitusten puhetta.

”Olen useissa otoissa ”piilottanut” melodiaa, tehnyt radikaaleja reharmonioita, laventanut muotorakenteita ja piipahtanut vapaatonaalisuuteenkin. Samanaikaisesti sisälläni on soinut rakastamani alkuperäinen melodia kappaleen punaisena lankana,” Sarmanto kertoo. Sarmannon ja flyygelin kohtaamista todistetaan Teurastamon pihalavalla lauantaina klo 17.30.

Tapahtumaa tukee Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Koko viikko täynnä tapahtumia

Teurastamon vilkas tapahtumaviikko käynnistyy jo torstaina 20.7. torstaimarketin ja teurasjamien merkeissä. Torstaina teemana on designmarket, jossa nähdään kotimaisia luovan alan tekijöiden luomuksia. Teurastamon aitaan tehtyä verkkograffitia jatketaan yhdessä työpajassa.

Designmarket on avoinna klo 17–21 (22), teurasjamit n. klo 18 ja 20.30 sekä verkkograffitityöpaja klo 17-19.

Perjantaina 21.7. klo 18–22 Svart Music järjestää yhdessä Teurastamon kanssa illan, jonka aikana Teurastamolla nähdään ysärisurinan ystäville tuttu slacker-yhtye Ghost World sekä Kallion oma post-punk -nelikko Rue Morgue. Illan levymusiikista vastaa DJ Teenage Ate.

Tervetuloa mukaan nauttimaan yhdessäolosta, hyvästä ruosta sekä tekemään löytöjä!

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumien aikana Teurastamon ravintolat pistävät parasta pöytään ja piha-alue on avoinna.

Seuraa Teurastamon kesän tapahtumia verkossa www.teurastamo.com ja sosiaalisessa mediassa.

#teurastamo
Instagram teurastamo
Facebook Teurastamo Helsinki

Lisätietoja Teurastamo Jazzista, aikataulusta ja esiintyjistä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristian Schmidt, Teurastamon tuottaja: kristian@teurastamo.fi tai puh.050 5256780

Kuvat

Teurastamo jazziin on vapaa pääsy. Kuva kesältä 2016, valokuvaaja Eetu Ahanen
Teurastamo jazziin on vapaa pääsy. Kuva kesältä 2016, valokuvaaja Eetu Ahanen
Lataa
Kalle Salonen Band. Kuva:Kalle Salonen Band
Kalle Salonen Band. Kuva:Kalle Salonen Band
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Teurastamo on Helsingin ruokakulttuurin sydän ja kaupunkilaisten oma takapiha itäisessä kantakaupungissa Kalasataman kainalossa. Uutta kaupunkikulttuuria kuhiseva entinen teurastuslaitos vuodelta 1933 avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012. Lue lisää Teurastamon runsaasta kesäohjelmasta tästä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.6.201815.6.2018 17:03Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-06-15_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 17.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin ympäristönsuojelumääräykset päivitettiin15.6.2018 15:40Tiedote

Kaupungin ympäristönsuojelumääräykset täydentävät ympäristönsuojelulakia ja sen nojalla annettuja asetuksia. Niillä ohjataan esimerkiksi jätteiden hyötykäyttöä maarakentamisessa ja kemikaalien varastointia yrityksissä, kun toiminta ei edellytä ympäristönsuojelulain mukaista lupaa tai ilmoitusta. Päivitys hyväksyttiin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaostossa tänään.

Salmonellaepidemiaa selvitetään Helsingissä Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa ja Auroran sairaalassa15.6.2018 14:12Tiedote

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut ja epidemiologinen toiminta selvittävät salmonellaepidemiaa ja sen yhteyttä ruokailuun Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa ja Auroran sairaalassa. Oireet ovat alkaneet 27.5–10.6. välisenä aikana. Tällä hetkellä sairastuneita on tiedossa kymmenen. Kahdeksalta sairastuneelta on löytynyt ulostenäytteistä Salmonella Newport -bakteeri. Sairastuneiden oireina on ollut oksentelu ja ripuli.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.6.201814.6.2018 17:25Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui 14.6.2018 klo 16. Kokouksen päätöstiedote on julkaistu osoitteessa: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kaupunkiymparistolautakunta-rakennusten-ja-yleisten-alueiden-jaosto-paatostiedotteet&year=2018 Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.6.2018 klo 16.

Helsingin luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelma on toteutunut hyvin14.6.2018 10:16Tiedote

Kymmenen vuotta sitten Helsingin kaupunginhallituksen asettamat tavoitteet luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ovat toteutuneet hyvin. Ne on otettu huomioon monissa kaupungin suunnitelmissa ja erilaisissa ohjeistuksissa. Käytännön toteutus on monissa tapauksissa jatkuvaa. Kymmenvuotiskauden aikana viheralueiden pinta-ala kasvanut noin 20 prosenttia. Syynä on Östersundomin liittäminen Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme