Tampereen ammattikorkeakoulu

Textile and Material Engineering -koulutus vastaa tulevaisuuden tarpeisiin

Jaa

TAMK käynnistää tekstiili- ja materiaalitekniikan insinöörikoulutuksen uudestaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Textile and Material Engineering -koulutus on tarjolla englanninkielisten AMK-ohjelmien haussa 5.–19.1.2022.

Vahvasti tekninen koulutus vastaa tulevaisuuden yritystarpeisiin. Tekstiilialan yritykset ja asiantuntijat ovathuolissaan siitä, että tekstiilitekniikan osaaminen on katoamassa Suomesta.

–Koulutuksen käynnistäminen on merkittävä päätös, sillä tekstiilialan insinöörikoulutusta ei tällä hetkellä ole missään muualla Suomessa, taustoittaa koulutuksen vastuuopettaja Paula Valonen Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Koulutus antaa valmiudet toimia erilaisissa tekstiili- ja muotialan tehtävissä tuotannossa, hankinnassa, tuotekehityksessä, myynnissä ja markkinoinnissa. Tekstiili-insinööri tuntee tekniset tuotantotavat ja -välineet, joilla tekstiilejä valmistetaan. Hän tietää, miten suunnittelijan näkemys toteutetaan käytännössä.

– Tekstiilejä voidaan käyttää lukemattomissa eri käyttökohteissa. Tekstiiliala on erittäin globaali ja kansainvälinen ja edellyttää monipuolista osaamista. Näistä syistä koulutuskin on kansainvälinen ja poikkitieteellinen. Opiskelijat saavat jo opiskeluaikana mahdollisuuden päästä sisään kansainvälisiin ympäristöihin ja verkostoitua niissä, Valonen kertoo.

Insinöörikoulutuksen painopiste on raaka-aineissa ja materiaaleissa, valmistusteknologioissa sekä ympäristönäkökulmissa. Koulutuksesta valmistuu insinöörejä luomaan innovaatioita ja ratkaisemaan alan globaaleja ympäristöhaasteita. Uudistetussa opetussuunnitelmassa näkyvät vahvasti uudet materiaaliratkaisut ja teknologiat. Tekstiili- ja materiaalitekniikan insinööriopinnoissa opiskelija perehtyy esimerkiksi tekstiilimateriaaleihin ja -rakenteisiin, tekstiilimateriaalien testaamiseen ja analysointiin, tekstiilituotannon laadunhallintaan, tekstiili- ja muotialan globaaleihin arvoketjuihin sekä uusien tekstiilituotteiden ideointiin ja kaupallistamiseen.

– Koulutus tullaan toteuttamaan tiiviissä yhteistyössä teollisuuden ja sidosryhmien kanssa. Näin opiskelijalle tarjotaan ajantasainen tietotaito sekä mahdollisuus verkostoitua työelämään jo opintojen alkuvaiheessa, Valonen sanoo.

Koulutus on tarjolla kv-haussa sekä suomalaisille että ulkomaalaisille hakijoille. Koulutukseen valitaan 25 opiskelijaa, ja opinnot alkavat elokuussa 2022.

Infotilaisuus Textile and Material Engineering -koulutuksesta Teamsin välityksellä.

to 13.1.2022 klo 15–16. Liity mukaan verkkotilaisuuteen tästä.

Lisätietoja tutkinto-ohjelmasta antaa myös Paula Valonen: paula.valonen@tuni.fi, p. 050 3785 804

Tutustu koulutukseen: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/textile-and-material-engineering

Hae koulutukseen Opintopolussa:https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/seuraava-korkeakoulujen-yhteishaku-5-19-1

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme