Oulun yliopisto

The Hanging Garden -kukkasidontanäyttely Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 13.–18.10.

Jaa

Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa voi ihailla OSAOn floristi- ja floristimestari-opiskelijoiden kukkasidontatöitä The Hanging Garden -näyttelyssä 13.–18.10.

Green eye -teos vuodelta 2021, floristi Essi Sippola
Green eye -teos vuodelta 2021, floristi Essi Sippola

Näyttelyssä on esillä 15 taidokasta työtä, joiden suunnittelusta ja toteutuksesta opiskelijat ovat vastanneet lehtori Pasi Kivilompolon ohjauksessa. The Hanging Garden järjestetään nyt kolmatta kertaa.

”Kukkasidontatyöt ja runsas kasvivalikoima tarjoavat katseltavaa ja koettavaa koko perheelle. Näyttelyssä on esillä idearikkaita, värikkäitä sekä ehkä hieman yllättäviäkin töitä”, kertoo The Hanging Garden -idean isä, lehtori Pasi Kivilompolo OSAOlta.

Näyttelyn idea perustuu antiikin Kreikan seitsemään ihmeeseen, joista yksi oli Babylonin riippuvat puutarhat. Lisäksi opiskelijoiden on pitänyt töiden suunnittelussa huomioida kestävä kehitys ja ekologisuus sekä kasvitieteellisen puutarhan tarjoamat kasvillisuusvyöhykkeet eri puolilta maapalloa.

Näyttely on maksuton ja avoinna 13.–18.10. kello 10–16 osoitteessa Kaitoväylä 5, 90570 Oulu. Näyttelyt ovat olleet edellisinä vuosina suosittuja ja tänä vuonna näyttelyaikaa on pidennetty.

Lisätietoja:

Lehtori Pasi Kivilompolo, Koulutuskuntayhtymä OSAO, 050 5300 433 pasi.kivilompolo@osao.fi

Ylipuutarhuri Tuomas Kauppila, Oulun yliopisto, 0400 957 588, tuomas.kauppila@oulu.fi

Avainsanat

Kuvat

Green eye -teos vuodelta 2021, floristi Essi Sippola
Green eye -teos vuodelta 2021, floristi Essi Sippola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uudet professorit esittäytyvät Oulun yliopistossa tiistaina 29.11.24.11.2022 09:53:03 EET | Tiedote

Miten motivaatio ja tunteiden aktiivinen säätely vaikuttavat vuorovaikutuksessa tapahtuvaan oppimiseen? Entä miten kasvien mikrobit vaikuttavat ihmisten terveyteen? Kasveissa on tuntemattomia mikrobeja, ja syödessäsi tuoreita kasviksia saat samalla lukemattomia mikrobeja elimistöösi. Oulun yliopiston kuusi uutta professoria kertovat alastaan ja tutkimusaiheistaan juhlaluennoilla Linnanmaan kampuksen Tellus Stagella tiistaina 29.11. 2022 kello 14–17.

Tutkijoiden tekemät koeammunnat varmistivat Kaarle XII kuolleen vihollisen luotiin23.11.2022 07:18:00 EET | Tiedote

Suuri Pohjan sota (1700–1721) oli Ruotsille monella tapaa raskas. Sodan pääroolissa oli kuningas Kaarle XII, joka kuoli Norjassa Fredrikshaldin (nyk. Halden) piirityksessä marraskuussa 1718. Vuosisatojen ajan on spekuloitu, että kuoleman takana olisi jatkuvaan sotimiseen kyllästyneiden ruotsalaisten toteuttama oman kuninkaan salamurha. Monet teoriat ja tutkimuskin on kuitenkin maustettu kansantarinoilla ja arvailuilla. Oulun yliopiston tutkijat ovat nyt saaneet varmistuksen Kaarle XII:n kuoleman aiheuttajasta.

Kasvatustieteen päivillä puhutaan moniäänisyydestä muuttuvassa maailmassa17.11.2022 09:56:00 EET | Tiedote

Tämän päivän ihminen elää moniäänisessä maailmassa, jossa kulttuurit, yhteisöt, perheet, suhteet ja arjen tavat toimia ovat moninaisia. Aiheesta puhutaan valtakunnallisilla Kasvatustieteen päivillä Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella 24.–25.11.2022. Keskusteluissa ja esityksissä pohditaan moniäänisyyttä, mitä se on ja miten se ilmenee kasvatuksessa ja laajemmin yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme