The Helsinki Distilling Company pullottaa pandemian hillitsemiseksi myös käsidesiä
Päätös ryhtyä valmistamaan ja pullottamaan myös käsidesiä oli HDCO:lle helppo, sillä Helsingissä sataan vuoteen ensimmäiseltä ja ainoalta toimivalta tislaamolta löytyy kaikki tarvittava osaaminen ja kalusto. Helsinki Käsidesin tuotannon HDCO pystyi aloittamaan vasta saatuaan riittävästi käsidesin pakkaukseen sopivia muovipulloja.
”Jokaisen tulee yhteiskuntaa kohtaavassa kriisitilanteessa kantaa kortensa kekoon rahkeittensa mukaan ja vähintään oman osaamisensa kautta. Me koemme olevamme vahvimmillamme kehittäessämme ja valmistaessamme käsityönä alkoholijuomia. Pystymme osaamisemme avulla helposti ja turvallisesti jalostamaan alkoholista myös kriittisen tärkeään asemaan noussutta käsidesiä. Sopivien pakkausten lisäksi raaka-aineen, eli denaturoidun etanolin saatavuus on maailmanlaajuisen pandemian takia kortilla nyt kaikkialla. Onkin hienoa, että Suomessa käsidesiä valmistetaan nyt eri toimijoiden taholla pitkin maata. Näin pystytään palvelemaan mahdollisimman useita sen tarpeessa olevia kansalaisia”, kertoo The Helsinki Distilling Company Oy:n perustajaosakas, master blender Kai Kilpinen.
The Helsinki Distilling Company pystyy arvioittensa mukaan pullottamaan Helsinki Käsidesiä puolen litran pulloihin 5000 litraa viikossa. Tuotantolinjan avaaminen työllistää koko tislaamon henkilökunnan. Ennakkotilauksia tislaamo on vastaanottanut ennen tuotannon aloittamista jo yli 60 000 pullolle.
”Pyrimme käsidesin valmistamisen myötä tarjoamaan tislaamon henkilökunnalle töitä, sillä ravintolamyynnin sulkeuduttua myös meidän tavanomaisten tuotteidemme, käsityöginin ja -viskin, menekki laski merkittävästi. Olemme kaikki ylpeitä saadessamme tehdä yhdessä työtä ja tuotetta, joka on tärkeä lenkki vakavan kriisin sammuttamisessa. Koska käsidesi on välttämättömyystuote, joka selkeästi auttaa epidemian hillitsemisessä, emme haluaisi nähdä kenenkään myöskään rahastavan kriisin aiheuttamalla kysynnällä. Siksi vetoammekin jakelijoihin ja jälleenmyyjiin, että puolen litran pullon hinta pysyisi noin kymmenessä eurossa”, toivoo master blenderKilpinen.
Etanolipohjainen Helsinki Käsidesi on tehokas ja turvallinen käsihuuhde päivittäiseen hygieeniseen käsidesinfektioon. Sisältää ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa glyserolia ja sopii kaikenikäisille, useitakin kertoja päivässä käytettäväksi. Koostumukseltaan helposti levittyvää sekä nopeasti kuivuvaa. Ei sisällä hajusteita tai väriaineita. Vältettävä aineen joutumista silmiin, rikkoutuneelle iholle ja limakalvoille.
Vaikuttavat aineet: Denaturoitu etanoli (>70 %) ja glyseriini.
Vuonna 2013 perustettu The Helsinki Distilling Company on ensimmäinen ja ainoa tislaamo Helsingissä sataan vuoteen. Se tunnetaan ennen kaikkea luovana ja tuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona, jonka kaikki tuotteet valmistetaan käsin Helsingin Kalasataman Teurastamolla sijaitsevalla tislaamolla. Yhtiön luovuudesta todistaa myös tislaajamestari Mikko Mykkäselle myönnetty Outstanding Innovation -palkinto Euroopan innovatiivisimpana tislaajana.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Minor Hotels yhtenäistää yritysilmeensä, NH Hotel Groupin uudeksi nimeksi Minor Hotels Europe & Americas23.4.2024 09:00:41 EEST | Tiedote
Globaaliin Minor Hotels -konserniin kuuluva NH Hotel Groupin vuosikokous päätti, että yhtiö toimii jatkossa nimellä Minor Hotels Europe & Americas.
Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote
Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.
Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote
Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.
Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote
Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.
Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote
The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme