The Hotel Maria

The Hotel Marian keittiöpäälliköksi Johan Kurkela

Jaa
Joulukuussa 2023 Helsingin Kruununhakaan avautuvan The Hotel Marian à la Carte - ravintola Liljan keittiöpäälliköksi on valittu Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela. Hän suunnittelee ravintolan ruokakonseptia jo innolla.
Johan Kurkela
Johan Kurkela

The Hotel Marian à la Carte -ravintola Lilja tulee palvelemaan asiakkaitaan ruokakonseptilla, joka tarjoaa makuelämyksiä niin luksusmatkailuun tottuneille hotellivieraille kuin paikallisille lähialueen asukkaille.

Ravintola Liljan ruokakonseptin vetovastuun ottava Johan Kurkela kertoo keittiön linjan tukeutuvan klassiseen ranskalaiseen keittiöön suosien mahdollisimman paljon sekä kotimaisia että pohjoismaisia raaka-aineita sesongin mukaan.

”Tavoitteenamme on olla Suomen laadukkain hotelliravintola ja toteutamme asiat samalla pieteetillä ja intohimolla kuin maailman huippuravintoloissa tehdään. Inspiraatiota tekemiseen ja ruokaan haemme niin läheltä kuin sopivassa suhteessa myös kaukaa, samoin valmistustekniikoissa. Tekeminen pohjaa ranskalaisen keittiön klassiseen tyyliin, mutta modernilla ja kevyemmällä otteella. Asiakaskuntamme on globaali, joten se pitää huomioida. Samalla olemme myös kiinnostava ravintolakohde helsinkiläisille ja pääkaupunkiseudulla yleisesti.”

A la Carte -ravintolan lisäksi hotelliin tulee myös ruokaravintola Garden Terrace, kaksi baaria sekä juhlatilat.

Bocuse d’Or on ollut Kurkelan kovin kokkikoulu

Johan Kurkela, 26, on yksi Suomen lupaavimmista nuorista kokeista. Työkokemusta hänellä on jo lähes kymmenen vuoden ajalta useista arvostetuista suomalaisista ravintoloista, kuten Olo ja Grön. Tällä hetkellä Kurkela tunnetaan alalla parhaiten kauden 2022-2023 Suomen Bocuse d’Or-edustajana. Viimeiset kaksi vuotta hänellä on mennyt täysipäiväisesti Bocuse d’Or -harjoitteluun.

”Kaikkiaan olen ollut Bocusen piirissä jo neljä vuotta, sillä olin edustustiimissä myös kaudella 2019-2020. Kilpaileminen ja harjoittelu ovat kovaa työtä, mutta myös erittäin opettavaista”, hän kertoo.

The Hotel Marian keittiötoiminnoista vastaava johtaja Petri Rauha on tyytyväinen saatuaan Johan Kurkelan mukaan The Hotel Marian tiimiin.

”Johan tuo The Hotel Marian à la Carte -tarjontaan vahvan gastronomisen tietämyksen, visionäärisen ajattelun, sekä ajan hermolla olevana päivitetyn näkemyksen ruokakonsepteista ja -trendeistä. Lisäksi hänellä on hyppysissään kaikki tärkeät laatustandardit, jotka tukevat uuden ravintolan korkeatasoista tekemistä”, Rauha kiittelee.

Kurkelalle itselleen on tärkeää luoda ruokaelämyksiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

”The Hotel Maria on minulle uusi upea haaste, sillä olen ensimmäistä kertaa mukana suunnittelemassa ja avaamassa ravintolaa. Saan antaa osana tiimiä kunnianhimoni ja osaamiseni ruokakonseptilla, joka tukee sitä elämyksellisyyttä ja vieraanvaraisuutta, jota asiakkaat meiltä hakevat”, hän toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Johan Kurkela
Johan Kurkela
Lataa
A la Carte -ravintola Lilja, The Hotel Maria
A la Carte -ravintola Lilja, The Hotel Maria
Lataa
Ravintola Lilja, The Hotel Maria
Ravintola Lilja, The Hotel Maria
Lataa
Keittiöpäällikkö Johan Kurkelalle on tärkeää luoda ruokaelämyksiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.
Keittiöpäällikkö Johan Kurkelalle on tärkeää luoda ruokaelämyksiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

The Hotel Maria
Mariankatu 23
00170 Helsinki

+358 9 8860 0170http://www.hotelmaria.fi

The Hotel Maria Helsingin Kruununhaassa tarjoaa uudenlaisen vaihtoehdon ja palveluelämyksen pohjoismaista vieraanvaraisuutta ja viimeisteltyä luksustason hotellikokemusta arvostavalle vieraalle.

Hotelli avautuu joulukuussa 2023 osoitteessa Mariankatu 23, 00170 Helsinki.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta The Hotel Maria

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme