Helsingin yliopisto

Thinkfest – koko perheen kaupunkifestivaali valtaa Helsingin 11.-14.10.

Jaa

Kaikille avoin ajattelun ja tieteen kaupunkifestivaali Thinkfest järjestetään 11.−14.10.2017 Helsingissä. Thinkfest juhlii tiedettä, ajattelua ja oppimista.

Tapahtuman tämänvuotinen teema Muutos Mielessä tuo esiin sekä tieteen monipuolisuutta ja kykyä katsoa eteenpäin että muuttuvan maailman tuomia mahdollisuuksia yhteistyöhön ja yhteiskunnan kehittämiseen.

Inspiroivia aamukahveja ja tieteen innovaatioita

Syyskuun lopulla avattu Helsingin yliopiston uudistunut Tiedekulma tarjoaa upean kohtaamispaikan yliopistolle ja kaupunkilaisille. Tiedekulma toimii yhtenä keskeisenä tapahtuma-areenana esimerkiksi aamukahvitilaisuuksissa sekä torstain Think Change –illassa, joka esittelee näkökulmia muutokseen sekä tieteen innovaatioiden uusimpia tuulia.

Keskiviikkona kahvin äärellä keskustellaan mm. yhteiskunnan muutoksesta ja radikalisoitumisesta sekä kaupungin muutoksen monimuotoisuudesta. Torstaina aamukahveilla pohditaan, mitä tapahtuu, kun robotit kilpailevat toimittajien kanssa, ja miten käy suomen kielen, kun yhteiskunta muuttuu yhä enemmän englanninkieliseksi. Tiedekulmassa mietitään myös, miten poliitikkoja ja tutkijoita saadaan yhteisen pöydän ääreen yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Tiedesaunat - Kaupungin kuumimmat tiedetapahtumat

Thinkfestin ohjelmassa on useita tiedesaunoja, joita emännöivät ja isännöivät Helsingin yliopiston tutkijat ja tiedepersoonat. Unioninkadun juhlahuoneiston saunatilassa keskustellaan keskiviikkoiltana polttavasta teemasta: Venäjän roolista ilmastonmuutoksessa. Torstai-iltana samassa saunassa pureudutaan talousvastuun ja vallan kysymyksiin, kuten siihen, voitko kuluttajana muuttaa maailman? Keskiviikkoiltana on myös mahdollisuus päästä keskustelemaan ravintoon liittyvistä uskomuksista, treenin ja ravinnon suhteesta sekä mutkattomasta ruokasuhteesta. Oletko aina miettinyt, voiko ravinnolla parantaa suorituskykyä? Tule keskustelemaan ja lähde samalla yhteislenkille puhujiemme johdolla!

Thinkfestin tilaisuudet ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia. Paikat aamukahveille, tiedesaunoihin ja Think Change –iltaan täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lauantai 14.10. Perhepäivä Kumpulassa

Kumpulan kampuksella klo 11-15 on tarjolla hauskoja työpajoja ja visaisia tehtäviä lapsille ja aikuisille. Tule suunnittelemaan vaikkapa oma bakteeri, opi ohjelmoimaan, kokeile geokätköilyä, tule tekemään sokerisateenkaaria tai rakenna dinosaurus. Perhepäivässä mukana myös mielenkiintoinen uutistyöpaja, jossa pohditaan medialukutaitoa sekä tehdään omia lehtiä Lasten Uutisten Fanny Frömanin johdolla.

Ilmoittaudu tapahtumiin festivaali-sivuilla thinkfest.helsinki.fi
Thinkfest järjestetään yhdessä Helsingin Sanomien kanssa.

Festivaaliohjelma

Keskiviikko 11.10:

Klo 8.45-10.30 Aamukahvit: Moniosaajien markkinat, Tiedekulma (Basement)
Klo 8.30-10 Aamukahvi: Muuttuva kaupunki, WELL-kahvila
Klo 8.30-10 Aamukahvi: Uskonto, yhteiskunnan muutos ja radikalisoituminen, Tiedekulma (Fönster)
Klo 10-12 Käyttäjälähtöiset terveyspalvelut -workshop, Think Company, Terkko, Meilahti
Klo 10-12 Itämeri – Muutos mielessä ja meren tilassa, Tiedekulma (Stage)
Klo 15-17.30 Rekrytoi rohkeasti & Verkostoidu, Tiedekulma (Stage)
Klo 17-19 Avoimet ovet ylioppilaskunnan vastaremontoidulla toimistolla
Klo 17-20.30 Tiedesauna: Mieli, ravinto ja ihmisen mitta, Yliopiston farmasiakunnan kerhohuoneisto Käärmeenpesä
Klo 18-21 Tiedesauna: Voisiko Venäjä olla osa ilmastohaasteen ratkaisua?, Unioninkadun Juhlahuoneistojen sauna

Torstai 12.10:

Klo 8.30-10 Aamukahvi: Miten suomen kieli pärjää muuttuvassa maailmassa?,WELL-kahvila
Klo 8.30-10
Morgondiskussion: Vad gör journalisten?, Tankehörnan (Fönster)
Klo 8.30-10 Aamukahvi: Politiikka ja tutkittu tieto – kohti dialogia?, Tiedekulma (Basement)
Klo 10-12
Design Thinking - Empatia muotoilun työvälineenä, Think Company, Tiedekulma
Klo 16.15-17.45 Tiededebatti: Maailma Suomessa. The World in Finland, Tiedekulma (Stage)
Klo 18-21 Tiedesauna: Talousvastuu ja valta tulevaisuudessa, Unioninkadun Juhlahuoneistojen sauna
Klo 19-21.30 Think Change -ilta, Tiedekulma (Stage)

Lauantai 14.10:

Klo 11-15 Perhepäivä, Kumpulan kampus

Lisätiedot:

Tapahtumakoordinaattori Tiina Naskali, tiina.naskali@helsinki.fi, puh. 050 448 9943

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Avioero lisää psyykenlääkitystä ja nostaa kuolleisuusriskiä14.8.2018 08:30Tiedote

Pitkissä avo- ja avioliitoissa vain harvat käyttävät psyykenlääkkeitä, mutta eroprosessin aikana lääkitys yleistyy selvästi. Myös tapaturmaisen, väkivaltaisen tai alkoholiperäisen kuoleman riski on voimakkaasti koholla heti avioeron jälkeen, varsinkin miehillä. Eroa harkitsevien ja eroprosessia läpi käyvien parien tukemiseen olisikin hyvä löytää uusia keinoja, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme