Espoon kaupunki - Esbo stad

THL on päättänyt AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä – Espoo peruu viikon 12 rokotusajat

Jaa

Espoo peruu ensi viikoksi 22.-26.3. varatut AstraZenecan rokotteen rokotusajat. AstraZenecan rokotteella rokotetaan riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä. Muut rokotukset jatkuvat normaalisti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoitti perjantaina 19.3. AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä. Keskeytys astui voimaan välittömästi. Espoon kaupunki peruu ensi viikoksi varatut AstraZenecan rokotteen rokotusajat, eli aikavälille ma 22.3. – pe 26.3. varatut rokotusajat. Espoossa AstraZenecan rokotteella rokotetaan THL:n määrittämiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä. 

Saat ilmoituksenrokotusajan perumisesta tekstiviestillä. Sinun ei tarvitse ottaa itse yhteyttä Espoon kaupungin terveyspalveluihin.

AstraZenecan rokotteelle varattuja rokotusaikoja ei voi vaihtaa PfizerBioNTechin rokotteelle, sillä saamme PfizerBioNTechin rokotetta tällä hetkellä vain rajoitetun määrän, eikä tätä rokotetta riitä muihin kuin niille ennalta varattuihin rokotuksiin.

THL arvioi AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilannetta ensi viikon aikana. Rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29.3. THL kertoo selvitystyön tuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan. Tiedotamme AstraZenecan rokotusten jatkosta Espoossa, kun saamme asiasta uutta tietoa. 

Ikäihmisten ja riskiryhmään 1 kuuluvien 16-17 -vuotiaiden rokotukset jatkuvat 

Rokotukset muilla koronarokotteilla jatkuvat normaalisti. Espoossa rokotetaan PfizerBioNTechin koronavirusrokotteella tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia henkilöitä (eli vuonna 1951 tai aiemmin syntyneitä), joten ikäihmisten rokotukset jatkuvat normaalisti. Riskiryhmään 1 kuuluvat 16-17-vuotiaat saavat myös PfizerBioNTechin rokotteen ja heidän rokotuksensa jatkuvat normaalisti. 

Ohjeita AstraZenecan rokotteen saaneille 

Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla. 

Jos sinulla ilmenee edellä mainittuja oireita, ota yhteys Päivystysapuun, p. 116117. 

Linkki THL:n 19.3. tiedotteeseen. 

Espoon kaupunki tiedottaa koronarokotuksista espoo.fi/koronarokotus.

Yhteyshenkilöt

Perusturvajohtaja Sanna Svahn, sanna.svahn@espoo.fi, p.050 544 6535

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme