Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Tiedätkö, kenen kyydissä istut? – Tervantuoksuisessa Vuoristoradassa jarrumiehinä laaja skaala eri alan ammattilaisia

Jaa

Nostalginen Vuoristorata viettää syntymäpäiviään lauantaina 13.7. Tällä hupikaudella Vuoristoradassa on saanut nauttia vinhasta vauhdista yhteensä 68 vuoden ajan. Linnanmäki tarjoaa syntymäpäivän kunniaksi maksuttoman kyydin tervantuoksuisessa vauhtilaitteessa koko juhlapäivän ajan.

Vuoristoradan värikkäissä junissa ei ole moottoreita, vaan ne vedetään ylös vaijerilla. Junan viimeisestä vaunusta voi havaita vauhtia kyydin aikana säätelevän jarrumiehen, joita työskentelee Vuoristoradalla kesän aikana noin 20. Linnanmäen Vuoristorata on yksi maailman ainoista radoista, jossa jarrumiehet seisovat junavaunun takana.

Kun Vuoristorata avasi porttinsa ensimmäisille huvittelijoilleen vuonna 1951, suosikkilaitetta pidettiin niin hurjana, että ensimmäiset jarrumiehet palkattiin armeijan lentäjien joukosta. Tällä hupikaudella Linnanmäellä työskentelee jarrumiehiä monelta eri alalta. Kyytiläinen saattaa hypätä vaikkapa tuomarin, opettajan, hotellivirkailijan, aktuaarin, kokin, myyntimiehen, ääniteknikon, yrittäjän tai sairaanhoitajan kyytiin.

– On hauskaa, että jarrumiehemme ovat halunneet jatkaa työskentelyään Vuoristoradalla vielä senkin jälkeen, kun he ovat valmistuneet muihin ammatteihinsa. Haluamme tarjota kaikille kävijöillemme nostalgisen matkan Vuoristoradassa, iloisten jarrumiestemme kyyditseminä, sen syntymäpäivän kunniaksi, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo iloissaan.

Juhlimme Vuoristoradan syntymäpäivää jälleen 13.7. klo 11-22, jolloin Vuoristoradan kyydit ovat maksuttomia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Lasten Päivän Säätiön ovat perustaneet kuusi lastensuojelujärjestöä: Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Barnavårdsföreningen i Finland, Ensi- ja turvakotien liitto, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset. Lasten Päivän Säätiö on jo vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle. Vuoden 2019 lahjoitustavoite on 4,5 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaamme tukevat lastensuojelutyötä. Linnanmäen pääyhteistyökumppanit vuonna 2019 ovat SOK / HOK-Elanto, Unilever Finland Oy ja Oy Hartwall Ab. Linnanmäen yhteistyökumppaneina nämä yritykset tukevat omalla panoksellaan arvokasta lastensuojelutyötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme