Jyväskylän yliopisto

Tiedeilta: Millaista sivistystä aika suosii?

Jaa
Jyväskylän yliopiston Tiedeillassa tiistaina 16.5. filosofi Olli-Pekka Moisio, psykologi Virpi-Liisa Kykyri ja taloustieteilijä Mika Haapanen pohtivat sivistyksen tilannekuvaa.
Tiedeillassa 16.5. keskustellaan sivistyksen tilanteesta: millaista sivistystä aika suosii? Kuva: Jyväskylän yliopisto
Tiedeillassa 16.5. keskustellaan sivistyksen tilanteesta: millaista sivistystä aika suosii? Kuva: Jyväskylän yliopisto

Vieläkö tarvitaan (yleis)sivistystä ja kenellä sitä tässä ajassa on?
Millaisin mittarein sivistystä pitäisi mitata?
Mikä on psykologian ja sivistyksen yhteys?
Kaventaako teknologia inhimillistä ajattelua?

Filosofi Olli-Pekka Moisio työskentelee vanhempana yliopistonlehtorina yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella. Hänen eritysalaansa on 1900-luvun eurooppalainen filosofia. Hän on tutkinut filosofian näkökulmasta ihmisen ja teknologian suhdetta, muun muassa kysymystä tekoälyn kasvatusfilosofiasta.

Tiedeillassa Moisio kertoo, mitä on inhimillinen ajattelu ja mikä on teknologian rooli ajattelussa ja sen muutoksessa.

Apulasprofessori Virpi-Liisa Kykyri on psykologian apulaisprofessori psykologian laitoksella. Kykyri on kliinisen psykologian (erityisesti vuorovaikutuksen) tutkimuksen dosentti sekä työn ja organisaatioiden erikoispsykologi.

Tiedeillassa Kykyri kertoo, miksi vuorovaikutustaitoihin panostaminen on sivistysvaltion ydintehtäviä.

Apulaisprofessori Mika Haapanen on taloustieteen apulaisprofessori ja tutkimuksesta vastaava varadekaani Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän tutkii muun muassa koulutuksen ja työn taloustiedettä, koulutuksen yhteyttä suomalaisten työmarkkinamenestymiseen, muuttokäyttäytymiseen ja mielenterveyteen.

Tiedeillassa Haapanen kertoo, mitä on tapahtunut koulutuksen merkitykselle työmarkkinoilla menestymisessä?

Jyväskylän yliopiston Tiedeilta on tiistaina 16.5. klo 18-19.30 yliopiston kirjasto Lähteessä (Tietoniekka-tila, 1. krs., Seminaarinkatu 15B) sekä suorana verkkolähetyksenä. Tiedeillan juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2023/04/tiedeilta-millaista-sivistysta-aika-suosii

Linkki lähetykseenhttps://m3.jyu.fi/jyumv/ohjelmat/hallinto/viestinta/tiedetta-kaikille/suorat-lahetykset/suora

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tiedeillassa 16.5. keskustellaan sivistyksen tilanteesta: millaista sivistystä aika suosii? Kuva: Jyväskylän yliopisto
Tiedeillassa 16.5. keskustellaan sivistyksen tilanteesta: millaista sivistystä aika suosii? Kuva: Jyväskylän yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Viidelle Jyväskylän yliopiston tutkijalle Suomen Akatemian rahoitus30.5.2023 16:30:41 EEST | Tiedote

Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta (BTY) on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen viidelle Jyväskylän yliopiston tutkijalle. Rahoituksen tarkoituksena on edistää suomalaisen tieteen uudistumista ja monimuotoisuutta, sekä parantaa tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta. Rahoituskausi on 01.09.2023 - 31.08.2027. Kaikkiaan BTY-toimikunta osoitti yhteensä lähes 41 miljoonaa euroa 73 akatemiahankkeelle, joissa on kaikkiaan 91 osahanketta. Noin 18,5 prosenttia hakemuksista sai rahoituksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme