Valtiokonttori

Tiedon luo -podcastissa keskustellaan työelämästä, ilmiöistä ja tulevaisuudesta

Jaa
Tiedon luo on podcast, joka käsittelee johtamista ja työelämän tulevaisuutta. Luvassa on inspiroivia tarinoita ja analyyttistä pohdintaa muun muassa Elisabeth Rehniltä, Erkka Westerlundilta, Jarno Limnélliltä, Michaela Moualta ja monelta muulta! Ajankohtaisten yhteiskunnallisten aiheiden lisäksi kuulet heidän ajatuksiaan rohkeudesta, menestymisestä ja opeista elämän varrelta.

Työelämän tehokkuus vaatii vastapainoksi lisää inhimillisyyttä

Tiedon luo -podcastissa työelämää, muutosta ja johtamista lähestytään niin ihmisen kuin yhteiskunnan, talouden ja kulttuurin näkökulmasta. Vieraiden kanssa podcastin juontaja Henni Purtonen pohtii kysymyksiä monikielisyydestä, hybridi- ja informaatiovaikuttamisesta, rakenteellisesta rasismista, tekoälyn etiikasta sekä valmentavasta johtamisesta ja luovuudesta.

– Podcastin vieraina on ihmisiä, joilla on näkemystä työn murroksesta ja johtamisesta sekä siitä, mitä viranomaisen palveluilta kaivataan tai miten työelämää valtiolla ja yrityksissä pitäisi kehittää. Uskon, että ihmisten kokemusten ja tarinoiden kautta voidaan myös oppia ymmärtämään paremmin globaalin maailman moninaisuutta, Henni sanoo.

Kun maailma muuttuu, mitä pitää säilyttää?

Jaksoja yhdistävä kysymys on se, mitä meidän pitäisi kansakuntana ylläpitää, jotta voisimme päästä lähemmäs tavoitetta kansalaisia kuuntelevasta, ymmärtävästä ja hyvin toimivasta julkishallinnosta. Miten kehittää lainsäädäntöä, jotta kansalainen saisi sujuvasti hänelle kuuluvat lakisääteiset palvelut eri viranomaisilta? Onko tekoälyllä paikkansa ilmastonmuutoksen tai köyhyyden torjunnassa? Miten huippu-urheilun ja jääkiekkovalmentamisen oppeja voi soveltaa työelämään laajemmin?

Mitä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen ja Puolustusvoimissa tutkijana työskennellyt Saara Jantunen ajattelevat yksilöiden arjessa näkyvästä hybridivaikuttamisesta? Miksi filosofi ja tietokirjailija Maija-Riitta Ollilan mielestä tekoälyn etiikkakeskustelun lisäksi on tärkeää kysyä, kuinka paljon algoritmien suunnittelijat pystyvät vaikuttamaan tekoälytuotteiden päämääriin eli siihen, millaista ajattelua tekoäly edistää? Euroopan komission rasismintorjunnan koordinaattori Michaela Moua puolestaan vierailee jaksossa, jossa pohditaan, miten yhteiskunnan rakenteissa olevia syrjiviä käytäntöjä voi tunnistaa ja purkaa.

Tiedon luo -podcastia voi kuunnella Spotifyssa ja Apple Podcasts -palvelussa. Jaksot löytyvät kootusti myös Valtiokonttorin verkkosivuilta ja osoitteesta valtiolla.fi. Suurin osa jaksoista on suomenkielisiä, mutta mukana on myös kaksi ruotsinkielistä jaksoa.

Tervetuloa keskustelemaan jaksojen aiheista myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella: #tiedonluo

Tiedustelut ja lisätiedot:
viestintäasiantuntija Henni Purtonen, puh. 0295 502 017, henni.purtonen(at)valtiokonttori.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustukea haki ensimmäisen viikon aikana noin 3000 yritystä9.6.2023 13:18:26 EEST | Tiedote

Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuki tuli haettavaksi Valtiokonttorista 1. kesäkuuta. Tuki koostuu ammattimaisille maanviljelijöille ja ammattimaisille vesiviljelijöille maksettavasta sähkön kustannustuesta sekä ammattimaisille maanviljelijöille maksettavasta lannoitteiden kustannustuesta. Valtiokonttori on nyt julkaissut verkkosivuillaan julkisen raportin saapuneista hakemuksista ja maksetuista tuista.

Cirka 3000 företag ansökte jordbrukets och vattenbrukets kostnadsstöd under första veckan9.6.2023 13:18:22 EEST | Tiedote

Ansökan om jordbrukets och vattenbrukets kostnadsstöd började på Statskontoret den 1 juni. Stödet består av kostnadsstöd för el som utbetalas till yrkesmässiga jordbrukare och yrkesmässiga vattenbrukare samt av kostnadsstöd för gödselmedel som utbetalas till yrkesmässiga jordbrukare. Statskontoret har nu publicerat en offentlig rapport på sin webbsida över inkomna ansökningar och utbetalade stöd.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme