Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote: Babylon-klovni osallistuu #metoo-keskusteluun

Jaa

Minna Puolannon klovnihahmo Babylon nousee yleisön eteen ensimmäistä kertaa, kun Red Nose Companyn ja Kanneltalon yhteistuotanto saa ensi-iltansa 19.9.2018. Babylon – klovni vallankahvassa on Puolannon ensimmäinen sooloteos Red Nose Companylle. Hänen edellinen sooloteoksensa Kuolema korjaa univelat oli menestys, joka palkittiin kansainvälisillä festivaaleilla.

Minna Puolannon Babylon-klovnin odotettu debyytti! kuva: Mark Sergeev
Minna Puolannon Babylon-klovnin odotettu debyytti! kuva: Mark Sergeev

”An ny. An ny. Hei, an ny.”

Mitä on valta? Ja miten se ilmenee kehollisesti? Näyttelijä Minna Puolanto päästää oman klovnihahmonsa Babylonin näiden kysymysten äärelle. Klovni tulkitsee kärjistäen Puolannon omia kokemuksia ja sukeltaa pelkäämättä myös julkisten vallankäyttäjien nahkoihin. Esitys tutkii myös eri sukupuolten välisiä valtarakenteita ja antaa näin oman puheenvuoronsa käynnissä olevaan #metoo-vallankumoukseen. Babylonin palvelijana nähdään näyttelijä Hanna Seppä.

”Työskentelemme valtaan liittyvien kysymysten äärellä. Miksi asettaudumme toisiimme nähden erilaisiin valta-asetelmiin lähes aina? Emmekö voisi elää tasa-arvoisessa yhteiskunnassa? Millainen valta on hyvää, millainen valta ei turmele?” Puolanto kertoo teoksen teemoista.

Esityksen tekijät

Esityksen ohjaa Marielle Eklund-Vasama ja valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Juha Tuisku. Esityksessä nähdään myös upeita Virve Karoliina Balkin suunnittelemia historiallisia pukuja.

Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka on noussut viime vuosina huippusuosioon. Ryhmän esitykset Lokki, Punainen viiva, Juoksuhaudantie ja lastenteatteriesitys Keisarin uudet vaatteet ovat hurmanneet katsojia ympäri Suomen. Punainen viiva sai 100. esityksensä tammikuussa Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä. Neljänä viime vuotena ryhmän esitykset ovat tavoittaneet jo yli 32 000 katsojaa. Red Nose Company on perustettu vuonna 2005 ja siihen kuuluu 11 ammattinäyttelijää. Syksyllä 2018 ryhmän kiertueohjelmistossa jatkavat Punainen viiva, Juoksuhaudantie ja Keisarin uudet vaatteet.

Minna Puolanto (s.1972) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 2005 ja tanssijaksi vuonna 1995. Hän on näytellyt teattereissa (KokoTeatteri, Lappeenrannan Kaupunginteatteri, Joensuun Kaupunginteatteri, Mikkelin Kaupunginteatteri) ryhmissä (mm. Red Nose Company, Hiljaiset miehet), kuunnelmissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Hän toimii myös käsikirjoittajana, ohjaajana ja opettajana. Puolanto on esiintynyt aiemmin Red Nose Companyn suurteoksessa Lokki (2015) Espoon Kaupunginteatterissa. Puolannon teatteriajattelu yhdistää puheen ja liikkeen saumattomasti toisiinsa. Hänen teoksensa liikkuvat usein tragikoomisessa maastossa.
www.minnapuolanto.com

Marielle Eklund-Vasama on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 2008. Hän on työskennellyt sekä suomen että ruotsin kielisellä kentällä. Kiinnitettynä ohjaajana hän on ollut Kouvolan ja Kotkan kaupunginteattereissa. Eklund on ohjannut myös oopperoita. Puolannon kanssa aiemmat yhteistyöt ovat olleet Syntymäpäivän metsästys (2008) ja Ihmiskunnan rakastajat (2009). Eklundin ohjauksissa yhdistyvät tarkkanäköinen aiheen käsittely ja absurdi huumori.

Juha Tuisku on tehnyt pitkän uran ääni- ja valosuunnittelijana sekä säveltäjänä. Hän on tehnyt Puolannon kanssa yhteistyötä monissa teoksissa aiemmin, joista merkittävimmät ovat Puolannon monologi Kuolema korjaa univelat (2010) sekä Puolannon ohjaustyö Tora ja sopu (2016). Tuisku on teatterin monitaituri, jonka ääni- ja valosuunnittelu muokkaa vahvasti kulloisenkin teoksen sisältöä.

Hanna Seppä on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta 2004. Seppä on ollut kiinnitettynä näyttelijänä Vaasassa ja Kotkassa. Seppä on tehnyt lukuisia roolitöitä Teatteri Avoimien ovien tuotannoissa, kuten esityksissä Pala palalta pois ja Työmiehen vaimo. Vuonna 2018 sai ensi-iltansa Taittuu ry:n, Vanajan vankilan ja KokoTeatterin yhteistyönä tuottama vankilateatteriprojekti Saiturin sydän, jossa hän toimi ohjaajana.

Virve Karoliina Balk on ompelijakisälli ja palkittu ecodesign trashionista ja puvustaja. Hänellä on takanaan pian 20 vuoden ura teatterissa tanssijana, ilma-akrobaattina ja tulitanssijana. Hän on suunnitellut ja valmistanut pukuja yritystapahtumiin, festivaaleille, levyjen kansikuviin ja mainoksiin sekä uuden sirkuksen pukuja perustamalleen Nexus Extreme ryhmälle vuodesta 1996. Balk on suunnitellut ja valmistanut pukuja myös yksityisasiakkaille ja puvustanut heitä tapahtumiin, televisioon sekä erilaisiin juhla- ja teematilaisuuksiin.

ESITYKSET KANNELTALOSSA

Red Nose Company: Babylon – klovni vallankahvassa

Ke 19.9.2018 klo 19, ensi-ilta
To 20.9.2018 klo 19
Ti 9.10.2018 klo 19
Ti 23.10.2018 klo 19
Ke 24.10.2018 klo 19

Liput: 15/12€
Lippu.fi

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki
www.kanneltalo.fi

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus Minna Puolanto ja työryhmä
Ohjaus Marielle Eklund-Vasama
Näyttämöllä Minna Puolanto ja Hanna Seppä
Valo- ja äänisuunnittelu Juha Tuisku
Pukusuunnittelu Virve Karoliina Balk
Valokuvat Mark Sergeev
Tuotanto Minna Puolanto, Niina Bergius ja Tinni Torikka / Red Nose Company
Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa

LISÄTIEDOT JA LEHDISTÖLIPPUTOIVEET 

Tuottaja
Niina Bergius
044 235 4774
info@rednose.fi

(LEHDISTÖKUVAT: http://www.rednose.fi/babylonin-lehdistokuvat/ )

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
tiina.laukkanen@hel.fi
040 176 9173, 09 310 37841, http://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Irene Salama
irene.salama@hel.fi
0400 293376, 09 310 80825
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

Minna Puolannon Babylon-klovnin odotettu debyytti! kuva: Mark Sergeev
Minna Puolannon Babylon-klovnin odotettu debyytti! kuva: Mark Sergeev
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Talviloman vauhdikkaimmat liikuntatärpit13.2.2019 13:00:00Tiedote

Etkö keksi tekemistä talvilomalle? Pitäisikö perheelle kehittää yhteistä tekemistä, joka toisi hymyn kaikkien huulille? Eipä hätää. Kokosimme yhteen talviloman hauskimmat lasten, nuorten sekä koko perheen tapahtumat. Tule mukaan Paloheinän talviriehaan viettämään vauhdikas päivä Ryhmä Haun johdolla, tuo lapsesi mukaan EasySport-viikolle ilman ennakkoilmoittautumista tai hyppää mukaan vesiliikuntarata Wibit Aquatrackin pyörteisiin yhdessä koko perheen kanssa. Tutustu talvilomatarjontaan ja tule mukaan nauttimaan lomasta, talvesta ja yhdessäolosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme